Scudo Sports

Yağ nasıl sürülür?

VolkanÖzcan

Forum Demirbaşı
Tepki
404
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bugüne kadar hep sprey yağlar kullandım. Rahatça sıkıyordum.

Bugün ise elimde bir "şırınga" içine konulmuş bir miktar yağ var.

Bu tarz şişe, tip gibi yerlerde bulunan yağlar, zincire ve kasetlere nasıl sürülür?

Teşekkürler.

Scudo
zincirin iç kısmına, baklaların üzerine küçük birer damla gelecek şekilde tatbik edilir.kaset dişliye ayrıca yağ sürmeye gerek yoktur.bu gereksiz çünki hem fazladan pislik toplanmasına neden olur hemde kaset dişliler,zaten zincirle temas ettiği yerden aşınır zincir yağlı ise gereken yağı oradan alır.

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Bu tür yağları kullanan biri değilim fakat kullanan bir arkadaşımdan izlenimim üzerine söylüyorum;
Arka aktarıcının bacagındaki zincir bölgesine, her baklanın içine az miktarda yag girecek şekilde damlatmanız kafidir:)

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Tek tek uğraşılacak mı:D Sprey varken niye böyle alıyor herkes?

tek tek uğraşmana gerek yok :)
Pedalı elinde çevirirken şırıngayı zincirin üzerinde tutup sürekli bas. İki tur dönsen kafi.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
kalın yağ kullanılmaması önerilir sonradan çamur gibi oluyo arkadaşlar

bana bisikleti aldığım zaman. zincire ince yağ, arka aktarıcıya kalın yağ kullanmam gerektiğini söylemişlerdi.

Bende senin kullandığın gibi bir yağ kullanıyorum ve tek tek baklalarla uğraşmana pek gerek yok, zinciri pedal ile ortalama bir hızla çevirirken tam rublenin üzerine denk geldiği noktadan göz kararı her baklaya bir damlaya yakın ulaştırmak şartıyla hafifçe sıkıp daha sonra zinciri 5-6 tam tur hızlıca döndürürsen en ideal yağlamayı elde etmiş olursun ancak, bu tür yağlamalarda havanın çok soğuk olmamasına dikkat etmen yararına olur aksi takdirde yağ zincire tam anlamıyla yayılamadan üzerinde donabilir...

@Ercx

Arka aktarıcının neresine kalın yağ kullanmanızı söylemişlerdi acaba?

@d.berkay

arka aktarıcının üstündeki 2 küçük dişli ve içindeki tele doğru demişlerdi. ya da yanlış hatırlıyorum. hatam varsa bilen bir arkadaş yardımcı olabilir sanırım :)

Geri