Scudo Sports

XT' den TENY RIM' e

Benim sana önerdigim seti 1300TL'ye toplaya biliyorsan iyi ve hemen topla derim. O setin ön arka göbekler sadece 400-450euro arasi. ;)

Scudo
@murat cömez

biliyorum, benim bisikletçinin bisikletindede 240s-4.2d falan var, o da diyor sadece göbekler 1000-1500 lira arası diye ama ben ebay de hep çok ucuza bulabiliyorum, bu arada bisikletçimde dt swiss set var, tam modelini hatırlamıyorum ama dt swiss xr 42 gibi birşeydi, benim jantları verip üstüne 100-200 istemişti, sizce mantıklı mı?

jant setinin ne oldugunu bilmedenbir sey diyemem. Bir de su ucuza buldugun göbeklerden bana link verebilirmisin ben bulamadim, yalniz disk baglanti yerleri 6vidali olacak.

6 bolt bir tek sokma milli buldum, hepsi center lock, çeviriciyle halledebilirsin bence:
(link)
(link)

Onun birisi yol bisikleti icin biride centrelock.

@murat cömez

çok özür dilerim, acemilik işte :) , ingiltereden alsan bile doğru baktım şimdi 800-900 lirayı buluyor göbekler, Şimdi jant setine karar verdim, Deore XT 36 lı göbek, alex rims sx44 çember, fakat tellere karar veremedim?

Jant teli için dt swiss marka çok tutuluyor.3'er kesişmeli jant örümü de sağlamlık olarak tavsiye ediliyor.

DT Swiss cok tutuluyor ama o tellerin de modelleri var, bunada dikat etmeli. Gerci en DT Swiss tellerinin kötüsüde cok iyi ama takmisken iyisini takmak daha mantakli cünkü aralarinda fazla bir fark yok.

Ben bunu 1-2 defa konu icersin de tavsiye etmistim ama arkadas fazla konusuna verilen cevaplari pek okumuyor herhalde.

Bilen bilmeyen yorum yapmış bu konuya. Teny Rims önerilir mi hiç atlamaya zıplamaya??? Akıl var mantık var, yapmayın! Kullanmadığız bilmediğiniz şeyi önermeyin. Sadece bütçeye değil sağlığa da zara verirsiniz. Murat Çömez arkadaşımız da güzel yorumlar yazmış, onu tebrik ederim. Sadece jantla yapılmıyor atlama zıplama, ona uygun kadro ve altyapıyı sağlamak lazım önce.

@murat cömez

setimi artık oluşturuyorum sizin yorumlarınızı harmanlayarak, deore xt 36 lı göbek 300 TL ediyor fakat hangi seri olacak bilmiyorum internetten baktığımda 785 arka-ön set 205 TL ye patlıyor fakat daha iyi bir serisi var mı bilmiyorum xt için ya da bütçeyi zorlarsam 36 lı xtr göbek toplayacağım, alexrims sx44 çember seti 100 tl, dt swiss champion 262 mm tel seti 72 li 140 TL, toplam 540 TL ye mal olucak, 20-30 tl kargo olsa, 50 TL işçilik veririm,600-650 lira arasına bu jant setine sahip olacağım, kesinlikle değişmesi gereken bir parça olduğunu düşünüyorsanız lütfen bilgilendiriniz.

@Özgür Güneş

Evet degistirilmesi gereken parcalar var. Mil daha kalin olcak demissin, eger mil kalinlasirsa kadronun ve masanin degismesi gerekiyor, cünkü senin kadron ve masan sadece 9mm QR'ler (QR = Mil oluyor) icin uygun ve bunuda sana daha önceden söylemistim.

@murat cömez

biliyorum, bu xt serisinde mil daha kalın oluyor fakat mil uçlarında çevirici bir aparat oluyor, o yüzden uyum sağlıyor, bu arada telleri dt swiss almaktan vazgeçtim, bisikletçinin önerdiği taiwan malı telleri almaya karar verdim, kendisi dt swiss tel kullanıyor hiç memnun değil.

Tamam sen daha iyisini bilirsin, bol sanslar. :in:

@murat cömez

öneriniz için teşekkür ederim, dt swiss aldım 2.el, dt swiss 240s raket göbek, dt swiss 4.2d çember, dt swiss teller(modelini şu an hatırlamıyorum fakat seti 250 tl civarı),

@Özgür Güneş

Vallaha hic gülesim yoktu ama 250tl yi duyunca gülmek mecburiyetin de kaldim. Bu seti sen nereden 250tl ye buldun, ben acikcasi inanmiyorum, cünkü 2.el degil 5.el bile olsa imkansiz birsey.

NOT: Ayrica raket degil ratchet olacak.

@murat cömez

yok tellerin sıfırı 250 TL civarı :D türkçe yazmışız işte, yazılışını oriijinal olarak görmediğim için böyle bir kroluk yaptım :) jant bana 1200 TL civarına geldi, ipad verdim, eski jantlarımı verdim arka göbek kırık şekilde, üstüne 500 TL verdim.

Birde göbeklerin durumu %90, teller çok iyi, ön çember %80, arka çember %50 diyeyim ileride onuda değiştireceğim çünkü hafif darbesi var.

Geri