Scudo Sports

İnceleme Xiaomi Mi Band 2 - Kutu Açmalı

@isosel Cihazda GPS olmayınca, Strava entegrasyonu yok bildiğim kadarıyla, nihai olarak GPS olmadan alet nereye gittiğinizi bilmiyor. Kaç km gittiğiniz konusunda, yürüyüşü algılıyor ve adım sayısından belirli bir mesafe ile çarparak km'ye ulaşıyor. Tabii ki bu çok kaba bi hesap.

Strava entegrasyonu için Xiaomi Amazfit Pace gibi modellere bakmak lazım

Scudo
@cem_filiz

Yanımıza telefon almadan ürün kullanılırsa mi fit e de yükleme yapılamıyor o zaman ? ürünü mi fit uygulamasıyla ile beraber kullanıldığında ativite mi fit'ten stravaya eklenebiliyor mu eğer ekleniyorsa nasıl yapılıyor manuel eklerken gpsten yaptığımız yol eklenebiliyor mu? Ayırıca stravayı başlatıp yola çıkarken internet bağlantısını kesseniz dahi gps kesilmeden yol alınmaya, strava kayıt almaya devam ediyor. Aktivite tamamlanınca internet bağlantısıyla strava yüklemesi tamamlanıyor. Durum mi fit'te nasıl oluyor? gibi sorular aklımda tam gaz uçuşuyorlar :islik:

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@isosel Bu ürünle Strava kullanmayı unutun. Bazı dolaylı yöntemler ile Mi Band'ı nabız sensörü olarak kullananlar var, ama çok da düzgün çalışmıyor. GPS olmadan Mi Fit'ten hangi bilgiyi Strava'ya aktarmak istiyorsunuz? Sadece adım, nabız bilgisi gelse Strava'da koordinatlar olmadan bir işe yaramayacaktır.

Strava ve Runtastic gibi uygulamaları desteklemiyor , anca Mifit ile bir takım etkinlikler yapıp km, nabız, tempo vb. Veriler alabiliyorsunuz. Amacına göre yapılmış alet, bundan fazla bir şey beklememek gerek.

Mi Band 2 minimal bir cihaz, profesyonel anlamda spor verilerinizi kayıt altına almak için tatmin edici olmayacaktır, Amazefit, Garmin vs bu işler için daha kapsamlı cihazlar gibi görünüyor. Mi band 2 adım sayar, kabaca mesafe ve yakılan kalori bilgisini verir çok güvenilir olmamakla birlikte nabız ölçer, ek olarak uyku verilerinizi kaydeder. Bunların yanında saati-tarihi göstermesi ve alarm özelliği cihazı oldukça kullanışlı hale getirmektedir. minimum 2 hafta şarj ömrü var ve dalış yapılmadığı sürece su geçirmiyor, fiyat olarak da ulaşılabilir olduğu için bu cihazın populerliğini arttırıyor.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Ürünü sağ bileiğimde kullandığımda,5-6 gün sonra sensörün değdiği kısımda hafif kızarıklık ve kaşıntı(alerji) oluştu.İki kere test ettim.Çıkarınca geçti,taktığımda yeniledi.
Diğer bileğimde bu etkiyi görmedim ancak sağ bileğe alışık olduğumdan burada da devamlı kullanmıyorum.
Yoksa fiyat-performans olarak iyi bir ürün.

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir Runtastic Road Bike uygulamasını kullanıyorum ve sahilde aynı yollarda bisiklet sürüyorum. Mi Band 2'de lastik boyutu belirtecek bir alan yok ve kullandığımda sanki daha çok kalori yakmışım gibi gözüküyor. Kalori hesabını tam olarak belki bulamayız ama sizce en doğruya yakın rakamı Road Bike uygulaması mı verir yoksa Mi Band 2 mi? Hangisini önerirsiniz?

Olmuyo bağlanmıyo :( Çinli işte ne yaparsın demek isterdim ama androidte cayır cayır çalışıyordu

Dosyalar

• 710C3F26-E982-41FA-A25B-3B78527F237B.png
    710C3F26-E982-41FA-A25B-3B78527F237B.png
    17,5 KB · Okunma: 15
  • E8A31F55-A1EF-4326-BCBA-C2594898121C.png
    E8A31F55-A1EF-4326-BCBA-C2594898121C.png
    38,3 KB · Okunma: 16
Ben Ios da kullanıyorum sorun da yaşamıyorum, cihazı unut seçeneği ile silip tekrar bağlantı kurmayı deneyin bence, uygulamayı güncelleyin, diğer cihazınıza hala bağlıysa onun bağlantısını kopartmaya çalışın. Belki yardımcı olur.

@Yalchinosis Hiçbir cihaz bağlı değil hatta etrafta bluetooth'u açık cihaz yok ama bir türlü olmadı. Uygulamadan çıkıp girince hep bluetooth'u aç uyarısı alıyorum. Hatta bağlanmış olsam bile bu uyarıyı veriyor hep çözemedim işi. Akşam gene bir uğraşırım olmazsada hayırlısı

Aynı anda mi band 2 ve road bike uygulamasını kullanınca kalp hızını algılıyordu. Şimdi android telefona geçtim ama road bike algılamıyor. Ayarı nasıl yapılıyor bilen var mı?

Geri