Scudo Sports

Windows 10 sıfırlama sorunu

kerem E

Daimi Üye
Tepki
231
İsim
kerem
Bisiklet
Bianchi
Merhaba. Bilgisayarımı açmaya çalıştığım zaman Windows otomatik onarma ekranı geliyor ve sorunu çözemiyor. Bilgisayarı gelişmiş seçeneklerden sıfırlamaya çalıştığımda ise %30-%40'da ''Değişiklikler geri alınıyor'' diyor ve tekrar gelişmiş seçeneklere geri geliyor. Bildiğim tüm yöntemleri denedim, internetten araştırdım ama çözüm bulamadım. Kişisel dosyalarım silinmeden bu sorunu nasıl halledebilirim? Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Not: Bilgisayar güvenli modda da açılmıyor.

Scudo
Tam emin olmamakla beraber bir öneri sunuyorum. C diskinde yeterli yer varsa diski formatlamadan üstüne windows kur büyük ihtimal windows.old adında bir dosya oluşur C diskinde. Böyle yaptığında açılırsa dosyalarını alır temiz bir format atarsın. Diğer öneri D diskine windows kur bilgisayarı öyle çalıştırıp dosyaları al sonra temiz bir format at.
Not: windows üzerine windows kurmayı denemedim ama çözüm bulunamazsa denenebilir. D'ye kurmuştum onda herhangi bir kayıp yaşamamıştım.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Kunget Bu işlemden D sürücüsü etkilenmez değil mi?

Formatladan atarsan etkilenmez diye düşünüyorum. Ben boş D diskine atıp bir bilgisayarda iki windows gibi bir fantezi yapmıştım zamanında

Çok önemliyse içindekiler harddiski çıkarıp başka bilgisayar usb yöntemi ile bağlanıyorsa (böyle bir sistem var mı bilmiyorum) bağlanıp içindeki dosyalara erişim sağlayıp dosyalarda alınabilir

• Beğen
@Kunget Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz yöntemi deniyeceğim.

@kerem E Hard diskin sağlık durumu hangi düzeydeydi hiç kontrol ettiniz mi ? Değişiklikler geri alınıyor ekranında hep aynı yüzde de mi kalıyor ? Eğer böyle bir durum varsa bad sector oluşmuş olabilir, belkide hard disk ömrünü doldurmuştur bu konuda ilgili uygulamalar ile hard disk test edilmeden bir şey diyemem fakat ilk önceliğiniz içindeki bilgileri kurtarmak olsun hiç değilse hard disk kurtarılamaz ve ya kullanılamaz düzeye gelirse bilgilerinizi kaybetmemiş olursunuz.

• Beğen
@Eren Sarp Sağlık durumunu maalesef hiç kontrol etmedim. Daha öncede aynısı olmuştu ve sıfırlayıp kullanmaya devam etmiştim. Bilgisayar bi açılsın ilk işim yedeklemek olacak.

• Beğen
Tepkiler: Eren Sarp
Windows güvenli mod ayarını yapınız sonrasında formatı sıfırla kısmından değil de windows'un kendi sitesinde windows 10 format dosyalarını kendinize uygunu indirin. Formatı öyle atın yoksa yarı da iptal olur ya da takılı kalır. Bunun nedeni windows'un otomatik 10'a geçme sırasında yaşanan sorunlardan dolayıdır. Ufak bir kaç dosyayı eksik indirmiştir ve formatı gene tamamlamıştır ama sonraki formatta sorun çıkartır. Benim de başıma takılı kalma sorunu gelmişti araştırmalarım sonucu bir yer de benle aynı sorunu yaşayan birine windows yetkilileri bir link vermiş oradan windowsu indirerek format atmıştım. Format'da windows'un kurulacağı kısma C diye seçersiniz geri kalan kısımlara hiç zarar vermeden formatı atar.

• Beğen
Durumu çözdükten sonrada önemli olan dosyalarına göre 64-128gb usb bellek veya 500-1000gb harici hdd almanı öneririm. Böyle durumlarda cidden çok yardımcı oluyorlar

• Beğen
Muhtemel sebepler:
Windows güncelle yaparken işlemin sizin tarafınızdan veya kilitlenme vb. tarafından tamamlanamaması ve sonrasında sistem açmaması. Windows 10 ise en son redstone 4 güncellemesi paket boyutu bayağı GB.
Güncelleme dışında normal windows çökmeleri, virus vs. de olabilir. Son olarakta Hard Disk'de yüzeysel bozuk kümeler (bad sector) oluşmaya başlamış olabilir.

Eğer önemli dosyalarınız c: dışındaki başka bir bölümde ise (d: vb.) Windows kurabilirsiniz. Diğer bölüm bundan etkilenmez. Yeterki siz kurarken Windows kurarken o bölümün üstüne kurmayın :) (birim etiket adlarından ve 1..2..3.. bölümleme sırasında ayırt edebilirsiniz)

C:'deki masaüstü vb. dosyalarınız önemli ise bir kaç yol var.

1) Internetten live CD denilen Windows'un taşınabilir halleri var. Genelde ISO image formatında veriyorlar bunları CD, usb bellek'e atarsanız. Taşınabilir Windows ile sistemi açıp C:'deki dosyalarınızı bulup ve d: sürünüze veya flash belleğinize yedek alabilirsiniz.

Not: Windows'un yerel kullanıcılara ait klasörler (masaüstü, belgelerim resimler vs.) hepsi c: sürücünün içindeki C:\Users bu klasöründe altına kendi kullanıcı adınızın olduğu klasör içinde saklanmaktadır.
Masaüstü diye yazmak ingilizce adları ile çıkar klasör adları desktop (masaüstü) vb.

2) Masaüstü bilgisayar veya hard disk'i kolay çıkarılabilen bir dizüstü bilgisayar ise hard disk'inizi söküp başka bir masaüstü bilgisayara direk bağlayıp dosyalarınızı yedek alabilirsiniz.

3) Bu aşamalar ile uğraşmayıp bilgisayar işleri yapan birine gitmek :)

4) Son seçenek olarak, aman boşver dosyaları bas formatı geç :)

Saygılar.

• Beğen
@Kunget Evde 2 tane var, Birini babamdan isteyeceğim yedeklemek için

@Taner James Sorunu Windows'u usb bellek'ten yükleyerek çözmüş bulunuyorum.

Sorunumu çözmeme yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.:)

• Beğen
Tepkiler: Kunget
Live usb linux veya ubuntu kullanarak diskin içindekilere erişebilirsiniz sanırsam. Basit ve temiz yol.

Sonrada sistemi komple formatlarsınız.

• Beğen
Geri