Scudo Sports

Wiggle

@Tutmosis89 Bir yılda mı geldi tarihleri mi karıştırdınız?

Scudo
@Tutmosis89 Çok ilginç gerçekten stok problemi falan mı yaşandı?
Benim şaşırdığım nokta ürünün halen İngilterede gözükürken bugün kapıma gelmesi. Galiba takıp sisteminde bir problem oldu. Diğer siparişime baktım, o çıkış yapmış.

28 ocak2020de vermiştim. Bugün geldi.
28 aralık 2020 yani geride bıraktığımız ay olması gerekiyor sanırım ocak yazarak şaka yaptınız . Yoksa bir kargo 1 yıl bekleyemez

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Arkadaşlar, son wiggle alış verişim takip butonuna bastığımda "gümrükte tututluyor" şeklinde bir mesaj çıkıyor. Pakette bir ayakkabı be bir pantolon vardı. Toplam 130 dolarlık bir paket. Başakşehir' de imiş. Ben İzmir' deyim.

Bu ne anlama geliyor. Bu paket şimdi gümrüğe mi takılmış? Ne yapmam gerekiyor?

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Arkadaşlar, son wiggle alış verişim takip butonuna bastığımda "gümrükte tututluyor" şeklinde bir mesaj çıkıyor. Pakette bir ayakkabı be bir pantolon vardı. Toplam 130 dolarlık bir paket. Başakşehir' de imiş. Ben İzmir' deyim.

Türkiye'ye girebilmişse her halükarda elinize ulaşır orası UKİM yani uluslararsı posta işleme merkezi orada gümrük bedeli eklenecek kısa sürede ptt ile elinize ulaşır müsterih olun.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop

Evet kargonuz gümrüğe takılmış.

1.ihtimal: Size bir telgraf gelecek ve orda bir takım belgeler istenecek. (kredi kartı ekstresi, sitenin ekran görüntüsü v.s) Bunları mail yolu ile ileteceksiniz. Gümrük ücreti hesaplanıp kargo adresinize yönlendirilecek.

2.ihtimal: Kargonuz İzmir'deki gümrük birimine yollanacak. Yukardaki belgeleri gümrük memuruna bizzat ibraz edip paketinizi teslim alacaksınız. (memur sıkıntılı bir durum tespit etmezse tabii)

28$ tutarındaki paketim gümrüğe gelmiş. Fakat 55 tl gümrük vergisi uygulanmış. İçinde iç lastik, zincir ve ruble sökme anahtarları var. Vergi fazla gibi geldi bana, sizce de öyle mi?

28$ tutarındaki paketim gümrüğe gelmiş. Fakat 55 tl gümrük vergisi uygulanmış. İçinde iç lastik, zincir ve ruble sökme anahtarları var. Vergi fazla gibi geldi bana, sizce de öyle mi?

Tutar doğru görünüyor. Gelen ülkeye göre %18-20 vergi ve bunun üstüne gümrüğe sunma bedeli.

82 dolarlık alış verişe 150.8 TL vergi 🤔😡

• Beğen
Tepkiler: Dongtaes
Selamlar forum ahalisi,

Sizleri rahatsız ediyorum ama wiggledanbir kaç çift lastik aldım ama hala gelecek. Bir bakayım dedim takip kodunaşöyle bir mesaj aldım . Nedir ne değildir bilmiyorum

Ekran Resmi 2021-01-20 20.49.06.png

@samet akkaya

(link)

Burdan takip ederseniz daha detaylı görürsünüz. Samsun'a gelip tekrar İstanbul'a dönmüş. Geri gönderilecek sanırım. PTT'yi arayıp görüşürseniz belki çözebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla burdan geri dönüşü olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Çok teşekür ederim .Yani geri gidecek . Hiç haberimde olmadı ki .

Ptt teslimatlarini hicbir zaman eve beklemedim. Her zaman sistemden takip edip ilcedeki dagiticiya girdiği anda gidip oradan israrla inatla 2-3 defa gidip gelmek pahasina aldim. İadesi geri donusu vs ile ugrasmaktan daha makul oldugunu dusunuyorum. Solmaz ile geldiğinde "su ana kadar" bir sorun yaşamadım.

Arkadaşlar merhaba, Wiggle üzerinden 20 adet iç lastik ve 2 adet dış lastik sipariş edeceğim. Siparişin toplam tutarı kargo dahil £91.70 tutuyor. Vergilendirme açısından 20 adet iç lastik almış olmam bir problem yaratır mı? Yani vergi ücreti hesaplanırken toplam sipariş tutarı mı baz alınıyor yoksa 20 adet iç lastik aldığım için işler değişecek mi?

1611428804750.png

@CeRKeZ Ben 10 tane iç lastik almıştım. Hiçbir sorun olmadı. Normal vergisini ödedim teslim aldım PTT den.

Arkadaşlar merhaba, Wiggle üzerinden 20 adet iç lastik ve 2 adet dış lastik sipariş edeceğim. Siparişin toplam tutarı kargo dahil £91.70 tutuyor. Vergilendirme açısından 20 adet iç lastik almış olmam bir problem yaratır mı? Yani vergi ücreti hesaplanırken toplam sipariş tutarı mı baz alınıyor yoksa 20 adet iç lastik aldığım için işler değişecek mi?

254733 dosyayı görüntüle
Bildiğim kadarı ile fatura tutarı üzerinden hesaplanır.

Wiggle'dan aldığım iç lastik, yama seti, pedal anahtarı, zincir yağı kargo dahil 21,43 sterlin tutmuştu. 14 Ocak'ta geçtiğim sipariş 21 Ocak'ta yurda giriş yaptı. Wiggle'ın verdiği linkten Local tracking number'ı öğrenip ptt gönderi takip'e girdiğimde ödeyeceğim tüm vergileri görebiliyorum.
Ücretler
Gümrük Vergisi30.0 TL
Damga Vergisi0.8 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti8.0 TL
Yurtdışı İade Ücreti0.0 TL
Toplam38.8 TL

Daha önce hiç wiggle üzerinden alışveriş yapmadım Suunto Ambit 3 peak saat almayı düşünüyorum. 182$ fiyatı var. Yaklaşık ne kadar vergi öderim fikri olan var mı?

253597 dosyayı görüntüle

Merhabalar, 2.el olarak Suunto Ambit3 vertical modelini düşünürseniz ilanımı inceleyebilirsiniz.

Geri