Scudo Sports

Wiggle

@smtdgncy , ürünler ülkeyi terk etmeden bir mail almanız gerekiyor ki şirket satışın garantisini görsün...

Scudo
@cazci Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim, ürünlerin gönderildiğini söyledi. İlginç. Bakalım ne olacak?

@smtdgncy aranızdaki hukuk mu desem, kara cuma yoğunluğu mu bilemedim ama posta kutunuza ve junk iletilere bakmayı unutmayın derim...

@cazci Aynen kontrol ettim ama herhangi bir e posta görmedim. Şimdilik bekliyorum bakalım.

@Koray Kuşçu 9-10 sayfa geri gittim aslında. Göremedim demek. Cevabınıza teşekkürler. Bu durumda aynen dediğiniz gibi boşuna takipli kargoya para ödemişim.

Aynı durumla karşı karşıyayım şu an. Maile onay vererek cevapladım. Daha sonra Solmaz nakliyatı aradım tekrar teyit ettim. Kargonun Türkiye'ye gelmesini bekleyeceğiz dedi. Skynet'ten baktığımda " Beklemede - Gerekli Alıcı Kimliği / Vergi Numarası " yazıyor.

Düzeltme (yeni gelişme): Bu gün de " Beklemede - Gerekli Alıcı Kimliği / Vergi Numarası " yazınca tekrar Solmaz Nakliyat'ı aradım. Ordan Skynet'e bakan arkadaşa aktardılar. Yine görüşmüştük böyle böyle bir bilgi yazıyor dedim. TC'nizi verin mail atalım dediler. Öyle deyince dün de görüşmüştük dün halletseydik keşke dedim. Gözümden kaçtı herhalde falan dedi. Bu gün Cuma, pazartesi ürün Türkiye'ye ulaşmış olur dedi. Boşu boşuna 2 gündür bir mail-telefon trafiği yapmış oldum. Wiggle'a da konuyu iletince sabırlı olun ya da kargo bilgilerini paylaşıp klişe cevaplar verdiler. Neyse fazla uzatmayayım; Söyleyeceğim şu; kargonuz Skynet'e verildiyse sürekli takip etmek durumundasınız. Ayrıca kesinlikle arkadaşların da dediği gibi; Takipli kargo seçmenin hiç bir mantığı yok. Havaya para vermiş gibi olursunuz.

Bende Solmaz Nakliyat ı aradım, yurtdışında olan paketler için birşey yapamıyoruz dedi. Wiggle da local customs ile görüşün diyor. Skynet te nereye mail atayım
Benim paket 2 haftadır londrada yatıyor galiba

7 günde wiggle gönderim elime ulaştı. Yalnız nasıl bir insafsızlık bu vergi anlamadım. Ürünün 6 da 1 i kadar vergi verdim. o_O Gene Türkiye deki fiyatının yarısına geldi. Yaşasın kara cuma :ssrtcbya:

Ekran Alıntısı.PNG

26 Kasım sipariş verdik beklemedeyiz 3 Aralık teslim tarihi yazıyor hadi hayırlısı.

Arkadaşlar
Recd by carrier - no elec advice
Bu mesaj ne demek , bilen var mı ?

Arkadaşlar
Recd by carrier - no elec advice
Bu mesaj ne demek , bilen var mı ?
Recd kısaca recivied demek yanlış bilmiyorsam. Buna göre Recd by carrier: Taşıyıcı firma yani kargo tarafından paketiniz gönderen kişi tarafından teslim alınmış.

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
1500 euro üstü bir ürünü indirimle 1500 euro altı bir fiyata almayı planlıyorum. Gümrükte herhangi bir sorun yaşanırmı ? Mesela (indirimi faturaya yazarlar mı bir fikrim yok sallıyorum) faturaya 1800 -%33 1206 şeklinde yazılırsa ne olur ? Faturaya böyle mi yazıliyor indirimler ? Tecrübe edinmiş bir kişi beni aydınlatırsa sevinirim.

Gümrükte ürünün fatura değeri üzerinden vergilendirme yapılıyor. Herhangi bir sorun olmaması için firmaya bu durumu (indirimsiz bedeli yazmamalarını) uygun bir dille iletiniz.
@haQQi

1500 euro üstü bir ürünü indirimle 1500 euro altı bir fiyata almayı planlıyorum. Gümrükte herhangi bir sorun yaşanırmı ? Mesela (indirimi faturaya yazarlar mı bir fikrim yok sallıyorum) faturaya 1800 -%33 1206 şeklinde yazılırsa ne olur ? Faturaya böyle mi yazıliyor indirimler ? Tecrübe edinmiş bir kişi beni aydınlatırsa sevinirim.
Benim bildiğim faturanın toplam kısmında yazan ücret üzerinden vergilendirme yapılıyor yani ne ödedi isen o fiyat üzerinden. Wiggledan alacaksan en son indirimli olarak aldım ve indirimsiz fiyatını yazmamışlardı faturaya.. Direk indirimli fiyatı yazıyordu şu şekilde.

wiggle.png

Gümrükte ürünün fatura değeri üzerinden vergilendirme yapılıyor. Herhangi bir sorun olmaması için firmaya bu durumu (indirimsiz bedeli yazmamalarını) uygun bir dille iletiniz.
@haQQi

Aldığınız ürüne aldığınız sitede kaç para ödüyorsanız fatura da o bedel üzerinden kesilir. Ürünü 1233 usd gibi bir fiyata alacaksanız faturanızda da 1233 yazacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Aydınlandım, teşekkür ederim.

22 kasımda verdiğim siparişim bugün elime ulaştı. Vergi için hiçbir mail gelmedi, gelen kargocu kapıda nakit ödeme aldı ve gitti. Cuma akşam sipariş verdim, bir sonraki pazartesi sabah geldi. 5 iş günü, muazzam.

1 saat önce verdim siparişi bakalım ne zaman gelecek ?

Ekran Alıntısı.JPG
Burada takılı kaldı ürün hareket yok hiç. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?

@smtdgncy

Yoğunluk nedeniyle UKİM'de bekletiyor olabilirler. Endişe edilecek bir durum yok, buradan gümrüğe sevk edilecek. Cuma gününe kadar bekleyin, hareket olmazsa bu numaradan sorgulama yaptırın. (0212) 567 65 65

• Beğen
Tepkiler: smtdgncy
@erdlylmz çok teşekkür ederim ilginiz için. :harika:

Geri