Scudo Sports

Wiggle

@Çetin Güzel Çok teşekkür ederim.Wiggle'den finish line dry lube almıştım.O gelene kadar idare edeceğim bununla artık.Tekrar teşekkürler. :srnsml:

Scudo
Ben sorun yaşamadım takipsizde bazen bir kaç hafta sürdüğü oldu ama bir şekilde hep geldi.

• Beğen
Tepkiler: 3rsin
İngiliz'e güvenin der özet geçerim.

Zamanında ebay üzerinden commuter tarzı bir yağmurluk sipariş etmiştim. Ürün small beden bir ürün ve lacivert renkte ve belli başlı yerleri fosforlu sarı üzerine reflektörlüydü. Sipariş verildi ürün kargolandı bir müddet sonra elime ulaştı yalnız bahsettiğim fosforlu sarı olan yerler toz pembe, bedeni ise small dan daha bir smalldu. Anladım ki bana kadın smallu gönderilmişti. Sonrasında satıcı ile yapmış olduğum yazışma neticesinde bana erkek ürünü olanı gönderildi ayrıca hatalı olan gönderdikleri ürünü talep etmeyip oda bizim kusurumuza istinaden hediyemiz olsun dedi. Bu işlemi yapan satıcı da konu başlığında bahse geçen firma gibi bir İngiliz firmasıydı ve şimdiye kadar ne wiggle olsun, ne chainreaction olsun, ne evans/merlin cycle olsun yapmış olduğun alışverişlerde hiçbir problemle karşılaşmadım. En nihayetinde bahsettiğimiz bu firmaların menşei İngiltere olup zamanında çay satabilmek için iç sabah çıkartmış (Amerika bağımsızlık mücadelesi), Afyon ve çay ticareti için uzak doğuyu yağmalayıp dizgine getirmiş, kapitalizmin Kapitolü, ticaretin mucidinden bahsediyoruz.

Zaten amacı cebimizdeki parayı almak. Ama bunu yaparken izlediği yol etik olarak bir zemine oturuyor.

arkadaşlar merhaba wiggle'dan (link) almayı düşünüyorum ürün 209+209*0,18=247*4,15, 1000 tl gibi Türkiyeye göre uygun bir fiyat yapıyor. daha önce aranızdan wiggle'dan bu ürünü alan oldu mu oldysa kaç günde eline ulaştı. bilgilendirebilen olursa sevinirim

@yusufgs3625Takipli gonderiyi secerseniz (21 usd gibi bir fark oluyor) bir hafta icinde elinize gecer.Benim 8 agustosta verdigim siparis 12 agustosta en yakin ptt ye gelmisti.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@yusufgs3625

7-20 gün arası elinizde olur. Takipli çabuk gelir, takipsiz geç gelir diye bir şey yok. Bu tamamen şansınıza kalmış. Türkiye gümrüğü yoğun olur mesela, size gelmesi uzun sürebilir gibi. 7 gün altında gelen gönderiler tabi ki var ama dediğim gibi şanstır bu, her zaman olmaz.

@Serkan Mıstınoğlu

Yalnız kargo ücreti ile ne yazık ki wiggle ile aynı rakama denk geliyor. Bike24'ün kargo ücreti 20 euro.

Wiggle'dan takipsiz edge 520 bundle almak bana daha cazip geldi.

@Erdal Yılmaz evet dediginiz gibi aslinda. Wiggle takipsiz kargoda birkere kargom kaybolmustu, bu yuzden ben bike24ten siparis gecmeyi tercih ederim mesela :)

15 Ağustos günü verdiğim siparişimi, 16 Ağustos günü kargolamışlar. Nasıl olduysa takipli seçmediğim halde takipli göndermişler. 19 Ağustos sabahı ptt dağıtım merkezine paket ulaşmış. 3 gün benim için rekor bir süre oldu. Wiggle mı şaşırdı yoksa bizim ptt mi bilemiyorum. :D

Merhaba iyi akşamlar, 6-7 sayfa geri giderek okudum fakat derdime bir cevap bulamadım. Buraya yazmamda ki amaç fikrinizi almak;

Toplamda 110 Dolarlık bir ürün sipariş geçeceğim, buraya kadar tamam. Kargo ücreti de yokmuş ee süper :) Vergisi %18 alacağım ürünün vergisi 19.8 Dolar. Vergi fiyatı belli fakat kurdan dolayı değişkenlik gösterir 3-5 ona lafım olmaz. Ha 4.6 TL olan bir ücretten de bahsedilmiş ona da tamam. Başıma şöyle bir durum gelir mi? Ödeyeceğim vergi ücret yanlış hesaplanır da ben ürünü almadan, vergi'nin yanlış hesaplandığını ekleterek geri göndersem wiggle bu durumu onaylar mı? Kanımca onaylar çünkü ürüne de dokunmadan gönderiyorum.? (Şu vergi hesaplayan insan&insanları bir ara bulup bir konuşmak lazım o ayrı mevzu.)

Ekstra: Ürün misal düz hesap 100 Dolar , bir dolar 3.52 şuan direk 352 TL yapar, karttan 360+ TL gibi bir ücret çekilir mi? (Dolar kurunu kartın banka sitesine bakarak örnek verdim.)

@Osman Tuğrul

Vergi'nin yanlış hesaplanma olasılığı çok düşük. Bu durum insanların başına mutlaka gelmiştir, ancak çok sık yaşanan bir durum değildir. Ürünü teslim almadan iade ederseniz, wiggle bunu onaylar ancak wiggle'a gidişi normal sürenin çok üstünde olacaktır ve yurt dışında paketin durumu takip edilemez.

Diğer konu ise; bankalar döviz kur dönüşüm ücretine ek olarak, %1 ile %3 arasında bir marj oranı ilave etmektedir. Bazı bankalar bunu komisyon olarakta ifade ediyorlar.

352 TL olan bir üründe 4-10 TL arası bir ilave gelebilir. Bu tip durumlardan en az etkilenme yolu ise, alış verişi mesai saatleri içerisinde yapmaktır.

@Erdal Yılmaz Mesai saatleri içinde tamamdır. Kuru da takip ediyorum, sabah 3.501 iken şimdi 3.52 küsür :) Avlanmaya çıkar gibi döviz kuruna çıkıyorum. Ne hale düştük :( Marj oranın da hesaba katmam gerekecek tamamdır. Teşekkürler.

@Osman Tuğrul

Çok büyük oynamalar olmadığı sürece kur takip etmeye lüzum yok. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymayacak. Bankalar bir şekilde yapılan bu yurt dışı alış verişlerden para kazanacaklar. Ödenen bedel bekleyen işlemlerde farklı, dönem içi hareketlerde farklı yani artış yapılmış olarak hesaba yansır. Sırf bu para kazanma hırsları yüzünden, 130tl bankaya hava parası ödemişliğim var. İtiraz etsek bile çözüm değil, kanunlar böyle bla bla yapıp başlarından savıyorlar.

@Erdal Yılmaz Bu durumu bende fark ettim, ama nolacak 2-3 lira bir şey dedim. Sonrasında benden 2 lira ondan 2 lira, 10 milyon müşteride olduğunu düşündüm. 20 milyon TL HOOPPPP havadan "Agaya beleş" şu sitelerden alışverişi kesebilsem, kart mart kullanmayacağım. Öğrenciyim her türlü aidatı da kitliyorlar, başka ıvır zıvırıda, yok efenim kartınızın borcu var bundan dolayı aylık 10 TL kesinti, ... söylenecek çok fakat. Her şey için teşekkürler Erdal abi, hadi hayırlı geceler.

@Osman Tuğrul yasal mevzuat gereği her banka "kart aidatı olmayan" bir kredi kartı ürünü bulundurmak zorunda. Eğer kendi kartınızı taksitli işlemlerde kullanmıyosanız, kampanya takip edip indirim/bonus/puan kazanmıyorsanız, bu aidatsız kartı bankanızdan talep edebilirsiniz. (Not: bu kartlarla taksitli işlem yapılamıyor ve kampanyalardan indirim/puan kazanamıyorsunuz)

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@Osman Tuğrul

@Erdal Yılmaz

Kredi kartı ayarlarından (İnternet şubesinden yapılabiliyor) ya da çağrı merkezi ile konuşarak yurtdışı alışverişlerinizin TL'ye çevrilmemesini sağlayabilirsiniz. USD ve EUR olarak (bazı bankalar sadece USD yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam) ekstrenize yansır, Pound gibi diğer para birimleri de bu iki para birimine çevrilir. Hesap kesiminden sonra ister şubeye giderek elden döviz yatırabilir, ister döviz hesabınızdaki (bu hesaptan da hesap işletim ücreti kesecekler yalnız, çok çalıştığınız ya da maaş aldığınız banka ise iptal ediliyor...) bakiyeden internet üzerinden yatırabilirsiniz.

(Tabi bu durumda avlanmaya çıkar gibi döviz kuruna çıkma işlemini tüm aya yaymış olacaksınız...)

• Beğen
@Osman Tuğrul halkbanktan konu ile ilgili bilgi almıştım şöyle aktarayım. mesala pound ile işlem yapıyosan öncelikle poundu dolara çeviriyor. bu çevirme işleminde %1 komisyon alıyor. daha sonra doları da tl olarak ekstrene yansıtıyor. bu işlemde de %1 komisyon alıyor. yani toplamda %2 komisyon almış oluyor banka.

• Beğen
Geri