İngiliz'e güvenin der özet geçerim.
Zamanında ebay üzerinden commuter tarzı bir yağmurluk sipariş etmiştim. Ürün small beden bir ürün ve lacivert renkte ve belli başlı yerleri fosforlu sarı üzerine reflektörlüydü. Sipariş verildi ürün kargolandı bir müddet sonra elime ulaştı yalnız bahsettiğim fosforlu sarı olan yerler toz pembe, bedeni ise small dan daha bir smalldu. Anladım ki bana kadın smallu gönderilmişti. Sonrasında satıcı ile yapmış olduğum yazışma neticesinde bana erkek ürünü olanı gönderildi ayrıca hatalı olan gönderdikleri ürünü talep etmeyip oda bizim kusurumuza istinaden hediyemiz olsun dedi. Bu işlemi yapan satıcı da konu başlığında bahse geçen firma gibi bir İngiliz firmasıydı ve şimdiye kadar ne wiggle olsun, ne chainreaction olsun, ne evans/merlin cycle olsun yapmış olduğun alışverişlerde hiçbir problemle karşılaşmadım. En nihayetinde bahsettiğimiz bu firmaların menşei İngiltere olup zamanında çay satabilmek için iç sabah çıkartmış (Amerika bağımsızlık mücadelesi), Afyon ve çay ticareti için uzak doğuyu yağmalayıp dizgine getirmiş, kapitalizmin Kapitolü, ticaretin mucidinden bahsediyoruz.
Zaten amacı cebimizdeki parayı almak. Ama bunu yaparken izlediği yol etik olarak bir zemine oturuyor.