Scudo Sports

Whatsapp devri sizin için de kapandı mı?

Watsapp Sözleşmesi sebebiyle mesajlaşma programınızı değiştirdiniz mi?

• Hayır, kullandığım mesajlaşma programlarında hiçbir değişiklik yapmadım!

• Evet, Watsapp gitti yerine Telegram geldi!

• Evet, Watsapp gitti yerine BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine Telegram ve BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine bulabildiğim tüm mesajlaşma programlarını indirdim! :D

• Evet, Watsapp yerine Signal geldi!

• Toplam katılım
    186
Scudo
Herkes bize dayatılan demişte bize dayatılan birşey yok. Ab ülkesinde öyle bir yasa olduğu için onlar muaf kalıyor, yoksa onlarıda kapsardı bu bilgisi buraya sıkıştırayım.

@yavuzkosar telegram kullanın. telegram iyidir. signal kullanın derdim de hem yaygın değil, hem de Türkiye'de fetöyle bağlantılı olduğundan sıkıntı çıkarabilir.
Hükümetin bizzat önermediği herşey bağlantılı sayılmıyor mu zaten :suspus:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Canachu
Hükümetin bizzat önermediği herşey bağlantılı sayılmıyor mu zaten :suspus:

acının tatlı tebessümünü yaşadım. detaya girersek, fetöyle ilgili dava dosyalarında aynı zamanda signal uygulamasının da çok fazla kullanıldığını biliyorum. ondan dolayı signal sıkıntılı biraz.

Ben aslında gizlilikten rahatsız değilim bugün kullandığımız uygulamaların nerdeyse hepsi özel bilgilerimizi alıyor telefondan. Benim rahatsız olduğum nokta Avrupa ülkelerine başka bize başka gizlilik politikasını uygulamaları. Bu yüzden signal kullanacağım bakalım tamamen gizlilik üzerine kurulmuş bir uygulama. Telegram vs uçtan uca şifreleme bile yok zaten onlar Allaha emanet.

Gereksiz konulara verilen tepkileri hayretle karşılıyorum. Çıkıp bundan sonra nefes başı 1 kuruş vergi alacağız deseler kimse yok demez. Whatsapp karşı tek vücut olunmuş😂 bikinili resimlerimi artık paylaşamayacağım. Zaten nerede olduğunu ne kadar zaman geçirdiğini biliyorlar. Akıllı tv ler ve telefonlar zaten dinliyor. Bu neyin stresi anlamadım

Mesajlaşma yazılımlarının tamamı aynı, ellerindeki tüm veriyi işliyorlardı ve her daim işleyecekler zaten.
Hiç birine güvenmeyin, gizli veriniz varsa gizli tutun. Telefon sır kutusu değildir. İçindeki her şey ifşa olmuş gözüyle bakılmalıdır.

Yıllar öncesine ait bir olay geldi aklıma. Telefonlarımız bağlandığı kablosuz ağ şifrelerini hem cihazda saklıyor, hem de bulutta, google hesabının içinde.
Google streetview araçlarının bir tanesi, sanıyorum İngiltere'de, sokak sokak gezip fotoğraflar çekerken, aynı zamanda menzilindeki tüm kablosuz ağlara bağlanmış ve
ağdaki depolama cihazlarının içeriğini taramıştı. Nasılsa bağlanma şifreleri elindeydi. Bir şekilde ortaya çıktı ve kısa süreliğine büyük sansasyona sebep olmuştu.

acının tatlı tebessümünü yaşadım. detaya girersek, fetöyle ilgili dava dosyalarında aynı zamanda signal uygulamasının da çok fazla kullanıldığını biliyorum. ondan dolayı signal sıkıntılı biraz.
Feto dosyalarına nasıl bu kadar hakimsiniz? Avukat vs mi mesleğiniz özel değilse? Yoksa tamamen araştırmayı seven ve davaları yakından mı takip ediyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın sadece merak ettim.

@Emre Yönlüer çok iyi sahne imiş. Duman varsa o da olur Lost dakinden değil ama 😂

• Hahaha
Tepkiler: Emre Yönlüer
Steve jobs a lanet okusam mı, 5g geliyor artık her yerimiz internete bağlanacak kızsam mı bilemiyorum.
Silmedim hatta okumadan onayladım o derece kayıtsızım bu işlere. Ama 1 sene evvel kurduğum telegram da pıtrak gibi kullanıcılar oluştu. Bir zamanlar alo dediğim dur kaydedeyim dediğim, sonra işim bitince sildiğim adamları bile, soyadlarını bilmesem bile adıyla soyadıyla karşımda gördüm. Demek ki sağlam ayakkabı değil bu telegramda. Adam benle soyadını paylaşmamış ki, sen bana iletiyorsun. Olmadı telegram. Signal sakin. Gelelim bip e. Ama gelmeden evvel yerli milli yazılımlardan illallah geldi demeden edemeyeceğim. Eğer yazılım üreticilerimiz, küresel ölçekte, küresel pazara hitap ediyorsa ortadoğu alışkanlıkları ile yazılım yapmıyor, işi düzgü yapıyor. Ancaaaak eğer ben bu yazılımı yerli ve de milli diye iç pazara itelerim diye hesaplıyorsa, işte o zaman buyrun cenaze namazına. Bip telegrama rakip olsun ama elbette global pazarlarda o zaman saygılar bizden. Turkcell in zaten bir çok ülkede operatör hizmeti var vodafone gibi ama daha küçük ölçekli. O pazarlardaki müşterilerini bipten saymasın reklam yaparken. Tüm güney amerika bip kullanıyor diyebildiği an rüştünü ispat etmiştir. Bip in en sevdiğim özelliği android telefonda arada kendi kendini kapatması. Uygulama kendini kapattı sorun bildirmek ister misiniz diye soruyor hayır diyorum. Nefis.
Millet korktu. Ama korkacak bişey yok, merhaba janım ben türkiye sınırındayım bana 1000 dolar gönder gelip senin karin olurum diyene tek telefon konuşmasında 1000 dolar ateşleyenler var. Hatta 3 kez arka arkaya biner dolar verip sonra elelde başbaşta kalınca dolandırıldım diyenler var.
Banka hesap numarası, ses örneği ile bankacılık işlemi, özel resimler (çoh ama çoh özel), ortam dinlemesi, gibi ufak sorunlar var şimdilik.
Burada önlem alması gereken bankalar. Bunun altyapı işine atladılar, kaç kişiyi işinden ettiler, çağrı merkezinde robotla şunu mı demek istedin bunu mu demek istedin diye cebelleşiyoruz. Onlar çözsün, ben değil.

Bir arkadaşım demişti ki: "Bip kullanıp Silivri'ye transit gideceğime Zuckenberg'e seve seve nude yollarım." Belli Zuckenberg bizim nude'ları göre göre vazgeçer.

Ama Watsapp'a gelene kadar oohooo ooo neler var neler. 😜 Hiç panik yapmadım, yapmaya da gerek yok bence.

Bip in en sevdiğim özelliği android telefonda arada kendi kendini kapatması. Uygulama kendini kapattı sorun bildirmek ister misiniz diye soruyor hayır diyorum. Nefis.
bir iki yer daha güldürdü ama şurası çok iyiydi :D

• Hahaha
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bip indirdim kullanıyorum bütün bilgilerimi alacaksa devletim alsın. Adamlar güya kendilerini vazgeçilmez zannedip sözleşme dayatıyor ve size ikinci üçüncü bilmem kaçıncı sınıf muamelesi yapıyor. Sildim whatsapp ı ve sözleşmeyi dayatmaktan vazgeçseler dahi benim kararım net...

• Hahaha
Tepkiler: phrygian
Ben whatsappa devam ediyorum ilave olarak telegram var onada devam.kısacası bir değişiklik yapmadım

1 yıldır akıllı telefon kullanıyorum, onun öncesinden symbian sisteme sahip bir nokia telefonum vardı. Hali hazırda whatsapp'ın sözleşme politikasını kendi telefonumda erteliyorum. Şirket hattı mecbur kabul ettim. Şimdiye kadar üyelik aldığım her hangi bir sitenin girişindeki sözleşmeye dahi bakmadım keza kimsenin de okuduğunu sanmıyorum belki milyonda bir kişi ya çıkar ya çıkmaz. Hemen hemen herkesin telefonunda facebook veya farklı bir program var. Zaten her hangi bir uygulamayı telefona kurarken verimli kullanabilmek adına galeri, mikrofon, kamera, konum gibi bir çok şeyi paylaşıyoruz. İş niye şimdi patlak verdi pek aklım sarmıyor. Hadi diyelim bip, telegram, signal birisine geçtik eee kullandığımız yazılım yine adamlara ait Ali'nin değil de Veli'nin. İsteseler her türlü şeyi yapabilecek konumdalar izin sormaları garip büyük olasılıkla 8 şubat geldiğinde de kabul eder geçerim hepi topu 10 adamla konuşuyorum zaten. Şuan işteyim eve geçince bir fotoğraf atacağım oradan kim ne kullanıyor ne bilgisi alıyor görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Öncelikle şunu söylemeliyim. Eğer gizliliğine önem veren birisi akıllı cihaz kullaniyorsa ise zaten baştan kaybetmiş demektir. Hali hazırda GSM Şirketleri zaten bizim bilgilerimizi satıyor. Uygulamayı insanların silmesi nedeni ise cifte standart uygulanması Ama insanların bunuda yadırgıyor olmasını yine anlamak zor. Bizi zaten her konuda 3. ncu sınıf dünya ülkesi olarak görüyorlar. Araba üretir sana bos kasa yolladığı arabayi avrupaya full kasa yolladigi arabanın 3 katina satar. telefon vb eşyalar yine aynı hep ici boş ürünlere en üst model parası ödüyoruz. Konu dağıtıyor gibi oldum belki ama Sizler bir adet akıllı cihaz sahibi olarak zaten bütün bilgilerinizi çoktan sattınız. Boşa psikolojinizi bozmayın. tek tavsiyem akıllı cihazlarını evin en mahrem yeri olan yatak odalari ve banyo vs sokmayın yada o alanlarda bulunan cekmecelerde muhafaza edin.

Ayakta uyutuluyoruz. Hepsi bu. Sizi hangi devlet dinlerse dinlesin verileriniz zaten sonunda tek yere gidecek. Kevin mitnick aldatma sanatı kitabında der ki, amerikan nsa ulusal güvenlik birimi, yönetici yetkileri ile arka kapı kullanıcısı kendisine verilmeyen yazılımları amerikada satışına izin vermez. Türkçesi şu demek, amerika güvenlik birimi istediği anda, android, windows, solaris, oracle, aklınıza gelemeyecek tüm yazılımlara girer, bilgilerinizi alır demek. Veri güvenlik piyasasının yüzde 85 ini israilin yönettiği siber dünyada isterseniz, elinizdeki cihaz elveriyorsa gücü yetiyorsa 1milyar bitle şifreleyin ki cihazınız muhtemelen bu işi bir kaç yılda yapar, onları saatler içinde kıracak süper bilgisayarlara sahip ülkelerdir bu ikisi. Ez cümle, ülkemiz bizi dinlesin, sözüm yok ama ülkemizi de cümleten dinleyenler var. Malumunuz almanya zamanında türkiyede telefon dinlemişti. Şimdi hafızaları zorlayın aklınıza siemens telefon santralleri geldi mi? Peki iranda nükleer reaktörleri bozan stuxnet saldırısını bilir misiniz?

Güvenlik, maalesef yok. Kimi uygulamalar mesela, siz gizli birşey yaptığınızda telefonu kapatınca, telefonu kapandı gösterip ortam dinlemesi yapabiliyor. Dikkat ederseniz son nesil telefonlarda piller gömülü, yani pili sökmenizi istemiyor sizi izleyen. Pili sökebilseniz, telefonu da gerçek anlamda kapatmış olursunız.
Çılgın bir 5g geliyor. Beam forming ile, milimetrelik radyo dalgaları ile. Bunlar iyi günler. Düşünsenize, buzdolabınız internete bağlı ve ileride özel sağlık sigortası yaptırmaya kalkınca haberiniz bile olmadan, buzdolabına giren ürünlerden dolayı, bazı hastalıklar için sigorta kapsamı dışında kalacaksınız. Çinde vatandaşları puanlamaya başlamışlar. Kötü vatandaş, bakkaldan ekmek alamıyor. Vs vs. Dünya sarpa sarıyor. Buzdolabı gammazlayacak bizi, elektrik direği dedikodumuzu yapacak. Reklâm panosu kınayacak. Bağırarak dağlara kaçıssak kurtulamayacağız.

Geri