Scudo Sports

Whatsapp devri sizin için de kapandı mı?

Watsapp Sözleşmesi sebebiyle mesajlaşma programınızı değiştirdiniz mi?

• Hayır, kullandığım mesajlaşma programlarında hiçbir değişiklik yapmadım!

• Evet, Watsapp gitti yerine Telegram geldi!

• Evet, Watsapp gitti yerine BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine Telegram ve BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine bulabildiğim tüm mesajlaşma programlarını indirdim! :D

• Evet, Watsapp yerine Signal geldi!

• Toplam katılım
    186
İş icabı Bip'i zaten kullanmak zorunda kalıyorum , WhatsApp'ı silmedim,silmeyecem. Ölümüne WhatsApp,ölümüne Büyük Altay ⚪⚫:komik:

Scudo
muhteşem bir anket ya, bisikletforum kullanıcılarının halini çok güzel özetliyor. bilginizi işleyecem, sizi sağacam diyen bir şirket var ama türlü türlü bahanelerle "sağıyor ama çalışıyor" şıkkı en fazla oyu almış.

bir ürün ücretsizse, ürün sizsinizdir diye makale yazmaya gerek yok. atla deve değil bu, herkes akıl edebiliyor. burada yazıldığını görmediğim şey, marka imajı. Zuckerberg ve markasının imajı yerlerde sürünüyor, hele de son Amerikan seçimlerine karıştırdığı zamazingolardan sonra. dolayısıyla, whatsapp gibi bir uygulamanın tüm maliyetini hiçbir kâr amacı gütmeden karşılayabilir. neden? markasına olan güveni tazelemek, yani kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek için.

telegram zaten zamanında kgb'den kaçmaya çalışan biri tarafından kurulmuş bir uygulama. maliyeti nasıl mı karşılanıyor? gene marka imajı için, tahminen kara parayla. bu tarz uygulamaların kurulduğu merkez ülkeye bağlı olarak, para akışının takibini yapmak çok zor.

tüm dünyada kişisel verilerin korunması için baya olaylar dönüp, yer yerinden oynuyorken; Türkiye olarak gene "amaaaan benim verimi napcaklar ya, önemli bir şey yok ki. isteyen istediği gibi kullansın, ben whatsappıma bakarım." diyoruz. sonra ortamlarda anlatırsınız "ya pizza konuştuk whatsappta, googleda anında pizza reklamı çıktıydı." diye. dünyanın global gündeminden ve aksiyonlarından 50 yıl geride olmayı bu kadar istikrarlı olarak nasıl başarabiliyoruz, aklım zerre almıyor.

Son düzenleme:
@osmancan71
1- 2016'de facebook whatsapp'ı alınca ücretli abonelik tamamen kaldırıldı ayarlardan bakabilirsiniz.
2- Android'i google satmıyor yapıyor. Açık kaynak kodlu bir yazılım. Geliştiricisi ya da kullanıcısı olmak ücretsiz. Telefon üreticileri android lisansı için para ödemiyor.
3- Muhtarlar sağolsun. Toplantılarına sağlık. Bir ara da bkmexpress'ten bilgiler çalınmıştı. Çıkıp özür dileme açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmadılar inkar yoluna gittiler. İleri demokrasi 4.0 ülkesiyiz.
4- Telefonda saçma salak bişeyler satan birini baya üstüne gidip sıkıştırmıştım. Abi biz burda 200 kişiyiz herkes sahibinden'de farklı bir ilin araba ilanlarından telefon numarası ve isim soyisim topluyor, senin peugeot da güzelmiş satılır inşallah dedi.
5- Hisselerin yine büyük bir kısmı da yabancı yatırımcıda.

@roudeur kimsenin banane dediği yok, tabi ki üstüne gidilecek ama giden yok. BTK whatsapp'ın bu dayatmayı geri almasını söyledi zaten. Bunun kaçısının bip, telegram vs olmadığını söylemeye çalışıyor herkes.

Zukerberg'in imajı kesinlikle yerlerde çünkü daha önce facebook kullanıcı verileri çatır çatır sattığı ortaya çıktı ve mahkemelik durumda hala. Burada yapılacak şeyi bunu boykot etmek değil yasal olarak cezasını kesebilmek. Birde hangi birini durduracaksınız, yerli sosyal medya çıksa satıp satmadığını nerden bileceksiniz. Kim bunun yasal mücadelesini verecek. 20 kuruluşa bu yüzden dava açılsa bu nasıl sonuçlanacak. Uluslararası reklam anlaşması gerekiyor kesinlikle. Ülkelerin yerel derdi değil artık bunlar ve ortak hareketle çözülür. Dünya covid mücadelesinde dünya sağlık örgütünün hiçbir işe yaramadığını görmüşken bu benim söylediğimde ancak ücübik bir ütopya oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
@osmancan71
1- 2016'de facebook whatsapp'ı alınca ücretli abonelik tamamen kaldırıldı ayarlardan bakabilirsiniz.
2- Android'i google satmıyor yapıyor. Açık kaynak kodlu bir yazılım. Geliştiricisi ya da kullanıcısı olmak ücretsiz. Telefon üreticileri android lisansı için para ödemiyor.
3- Muhtarlar sağolsun. Toplantılarına sağlık. Bir ara da bkmexpress'ten bilgiler çalınmıştı. Çıkıp özür dileme açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmadılar inkar yoluna gittiler. İleri demokrasi 4.0 ülkesiyiz.
4- Telefonda saçma salak bişeyler satan birini baya üstüne gidip sıkıştırmıştım. Abi biz burda 200 kişiyiz herkes sahibinden'de farklı bir ilin araba ilanlarından telefon numarası ve isim soyisim topluyor, senin peugeot da güzelmiş satılır inşallah dedi.
5- Hisselerin yine büyük bir kısmı da yabancı yatırımcıda.
1- unutmusum onu doğru :D

2- acık kaynak diye kafasına göre kullanamaz. Androıd içinde bır sürü sertifika var. Satıcılarda telefonlarına Android koymak için ücret ödüyor benım bildiğim. Aksini söylüyorsanız araştırmayım bırdaha :D
(link)

3-acıklama yapsalar duymayanda duyar
demıslerdır :D onlarda haklılar kendilerınce

4- ayrı bı alan olmus, ilginç.

5- valla o kadar çok el degıstırme satıs oluyokı artık hangısı neyde kım kıme satıldı karışıyor. Yabancıların 51 hısselı aldıgı şirketler duyuyorum ama dedıgım gıbı artık boğuyor bı yerden sonra ulkenın bu haberleri.

muhteşem bir anket ya, bisikletforum kullanıcılarının halini çok güzel özetliyor. bilginizi işleyecem, sizi sağacam diyen bir şirket var ama türlü türlü bahanelerle "sağıyor ama çalışıyor" şıkkı en fazla oyu almış.

bir ürün ücretsizse, ürün sizsinizdir diye makale yazmaya gerek yok. atla deve değil bu, herkes akıl edebiliyor. burada yazıldığını görmediğim şey, marka imajı. Zuckerberg ve markasının imajı yerlerde sürünüyor, hele de son Amerikan seçimlerine karıştırdığı zamazingolardan sonra. dolayısıyla, whatsapp gibi bir uygulamanın tüm maliyetini hiçbir kâr amacı gütmeden karşılayabilir. neden? markasına olan güveni tazelemek, yani kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek için.

telegram zaten zamanında kgb'den kaçmaya çalışan biri tarafından kurulmuş bir uygulama. maliyeti nasıl mı karşılanıyor? gene marka imajı için, tahminen kara parayla. bu tarz uygulamaların kurulduğu merkez ülkeye bağlı olarak, para akışının takibini yapmak çok zor.

tüm dünyada kişisel verilerin korunması için baya olaylar dönüp, yer yerinden oynuyorken; Türkiye olarak gene "amaaaan benim verimi napcaklar ya, önemli bir şey yok ki. isteyen istediği gibi kullansın, ben whatsappıma bakarım." diyoruz. sonra ortamlarda anlatırsınız "ya pizza konuştuk whatsappta, googleda anında pizza reklamı çıktıydı." diye. dünyanın global gündeminden ve aksiyonlarından 50 yıl geride olmayı bu kadar istikrarlı olarak nasıl başarabiliyoruz, aklım zerre almıyor.
Tavsiyeniz nedir onu göremedim?

@yavuzkosar telegram kullanın. telegram iyidir. signal kullanın derdim de hem yaygın değil, hem de Türkiye'de fetöyle bağlantılı olduğundan sıkıntı çıkarabilir.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@yavuzkosar telegram kullanın. telegram iyidir. signal kullanın derdim de hem yaygın değil, hem de Türkiye'de fetöyle bağlantılı olduğundan sıkıntı çıkarabilir.
Sıkıntı cıkacaksa zaten program güvenli değildir. Bylock cozulmedı satın alındı dıye biliyorum

Bisiklet süren insanın kültür yapısı ile oyların sonucu çok oranlı şekilde ilerlemiş. Tebrikler bisikletliler :)

Bisiklet süren insanın kültür yapısı ile oyların sonucu çok oranlı şekilde ilerlemiş. Tebrikler bisikletliler :)
Hadı o zaman bı ılerıye tasıyalım. Rusyanın abd den abd nın rusyadan cının abd den verı çaldığı aylarca farkedılmedıgı bır evrende hangı verimızın garantısı varda mesaj uygulamasını degıstırelım :D wp alıpta senın benım mesajımı sagda solda yayınlamayacak. Atıyorum bıp e gectım sunucuları saldırı aldı. Bıp mı daha ıyı korur benım mesajlarımı WhatsApp mı? Çalınan verileri bıp mı kolay satın alabilir hacker gurubundan WhatsApp mı veya hangisinin eli daha güçlü olur pazarlık masasında. Çalan grup internete atsa veya satsa baska bir srıkete devlete...

Edit: benim verımı alsın facebook ta kadın ıc camasırı gormem en azından :D içi bırak elbıse bıle aratmadıgım halde sacma reklamlar çıkıyor bende. Bu sadece tek örneği :)

Edıt2: benım zoruma gıden avrupada felan aynı sözleşmeyi uygulamaması oldu. Gucendım yani, üstüme fazla gelirse bıda boyle bisey yaparsa küserim :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eshquia™
AB üyesi dışındaki ülkelere dayatılmak istenen bir Whatsapp Sözleşmesi var ortada

Burada kucuk bir parantez acmak lazim. AB vatandaslarinin kisisel verilerinin guvence altina alinmasi icin duzenlemeyi 2018'de cikardi. Bu duzenlemeye gore dunya uzerindeki pek cok site, AB ulkelerinden baglanan kullanicilar icin duzenleme yapti. Hatta ABD'de haber siteleri calismalarini yetistiremedigi icin sitelerini AB erisimine kapattilar duzeltene kadar. Misal bisikletforum'a AB'den baglansak dahi bu duzenlemelere uymadan izin veriyor. Hos burasi Turkiye'nin koydugu KVKK'ya da uymuyor, kendi kullanici sozlesmesinin KVKK'yi gecersiz kilabilecegini dusunuyorlar.

Neyse, ozel sektor sirketlerinin hepsi dogal olarak kar amacli kurulmus olusumlar. Kar etmek icin de sizin verinizi isleyip satmasi normal. Bu gibi durumlarda bireysel olarak kullanmaktan vazgecebilirsiniz ama insan arada bir durup kendisine "Ya bu AB vatandaslarinin hakkini koruyor da benim devletim neden korumuyor" diye soruyor diye tahmin ediyorum. Devlet vatandasin hakkini korumazsa bugun whatsapp bunu yapar yarin obur gun baska bir site, cozumunuz hepsini kullnamaktan vazzgecmek mi olacak yoksa verilerinizin korunmasini devletten talep etmek mi?

Bence asıl sorgulanması gereken gizlilik vs. değil. Sorgulanması gereken bu adamların Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarına bu sözleşmeyi kabul etmeyi teklif dahi etmemesi ama sizi 3. sınıf 5. sınıf insan yerine koyup size bu sözleşmeyi zorla dayatması. Bu çifte standardı içinize sindiriyor musunuz sindiremiyor musunuz. Olay bence bu

Not: 40.000.000 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının T.C. Kimlik No, Oturduğu evin adresi, kimlik bilgileri gibi veriler halihazırda zaten internette gezinmekte, bilgilendirmek isterim. | 40 MİLYON |

Bence asıl sorgulanması gereken gizlilik vs. değil. Sorgulanması gereken bu adamların Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarına bu sözleşmeyi kabul etmeyi teklif dahi etmemesi ama sizi 3. sınıf 5. sınıf insan yerine koyup size bu sözleşmeyi zorla dayatması. Bu çifte standardı içinize sindiriyor musunuz sindiremiyor musunuz. Olay bence bu
Abd için kimsenin itiraz edecegını sanmıyorum ama ab nın de vatandaslarını takip ettiğini gızlı kalması gereken verilerinı depoladıgını düşünüyorum. Dünyada çağı yasayıpta bunu yapmayan devlet yoktur bence. Bızde bile kısmen var. Bilgi/veri depolamanın önemi artacak deniyordu bazı forum sıtelerınde doğruymuş. Her taşın altından cıkan ingilizlerın/mı6 nın halkı bos bırakacağını düşünemiyorum. Halk ne kadar bilgili olursa olsun halkın olaylara durumlara ne tepki vereceğini ölçmek değerlendirmek önceden kestirmek için düşüncelerini görüşlerinı analız ederler. Bunu STK ilede olsa yaparlar.

avrupa da veri gizliliği sıkı kanunlarla koruma altında onun için orada yapamıyorlar. peki bizim devletimiz niye o kanunları yürürlüğe koyup ta bizim verilerimizi korumak için birşeyler yapmıyor? benim avrupalıdan neyim eksik? yoksa koymak işine gelmiyor mu? diye insanın aklına başka başka şeyler geliyor işte

üzülerek kabul ediyorum ki, bence doğru bir tespit. başka ülkelerde bisiklet süren insanların sosyokültürel seviyesi daha yüksek olurken, bizim ülkemizde "hızlı ve çılgın" diye çocuklar bisiklet sürdüğü ve bu sporu yapmaya kötü gözle bakıldığı için sonuç da böyle.

Son düzenleme:
Teklif edememesinin sebebi suç olması, bunda şaşılacak bir şey yok.
Bu durumda ab'da suç ise Turkiye'de neden değil?

Whatsapp kullanmaya devam. Bu tarz durumları kafaya takıyorsanız size bir önerim var. Facebook instagram twitter vb sosyal medya uygulamalarını silin.
Sonra google dan çıkış yapın. Sonra akıllı telefon kullanmayı bırakın.

Whatsapp'ın çatı şirketi olan Facebook'un içinde yaşadığınız ülkeye açıkça muz cumhuriyeti muamelesi yapması sizi rahatsız etmiyorsa benim de size bir önerim var. Telefonunuza ayrıca BİP yükleyip oradan iktidar karşıtı birkaç mesaj atın. Kapınıza gelip sizi götürürlerken kredi kartı bilgilerinizi de paylaşarak hayra geçin.

Geri