Scudo Sports

Whatsapp devri sizin için de kapandı mı?

Watsapp Sözleşmesi sebebiyle mesajlaşma programınızı değiştirdiniz mi?

• Hayır, kullandığım mesajlaşma programlarında hiçbir değişiklik yapmadım!

• Evet, Watsapp gitti yerine Telegram geldi!

• Evet, Watsapp gitti yerine BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine Telegram ve BİP geldi!

• Evet, Watsapp yerine bulabildiğim tüm mesajlaşma programlarını indirdim! :D

• Evet, Watsapp yerine Signal geldi!

• Toplam katılım
    186

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Son günlerde çook popüler olan bu konuyu foruma taşımış olalım, anketle de pedaldaşlar bu konuda neler düşünüyor ve ne yapmış görmüş olalım :D
Çünkü Telegramın dün gönderdiği bildirime göre, Son 72 saat içinde 25 milyon kişi Telegrama geçmiş. Gerçekten de telefon rehberimin yarısı Telegrama, Yarısı da BİP'e geçmiş durumda :ssrtcbya: Whatsappta kalan sayısı gerçekten çok az, bakalım bisiklet camiası bu konuda neler düşünüyor!

Olayı özet geçeyim, çok detaya girmeme gerek yok. AB üyesi dışındaki ülkelere dayatılmak istenen bir Whatsapp Sözleşmesi var ortada. İşin mide bulandırıcı yanı ise yıllardır kullanmaya alıştığımız bu uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsak bu sözleşmeyi 8 Şubat'a kadar kabul etmek zorunda oluşumuz...

Ayrıca son günlerde sosyal medyada bu konuyla ilgili pek çok haber çıktı ve bunların bir bölümü de maalesef asılsız. Bunlardan en popüleri belki de "Whatsapp geri adım attı, Kullanıcı Sözleşmesi mecburiyetini kaldırdı" haberi. Bu haber doğru değil sevgili forumdaşlar... Whatsapp bizden 8 Şubat'a kadar karar vermemizi istiyor hala...

Peki forumdaşlar bu konuda ne düşünüyor, daha da önemlisi nasıl aksiyon aldı? o_O

Ayrıca, Zükerberk ve firma hakkında görüşlerinizi de sansüre ihtiyaç duymayacak şekilde paylaşmak isterseniz keyifle okuruz :cool:

BhGgZvMIMAEXCPy.jpg

Scudo
WhatsApp devrinini kapatabilmesi için insanlarımızın Facebook, Instagram devrini de kapatması gerekiyor. Diğer türlü bir avuç makarnaya şükür demek gibi bir şey bu.

Kaldı ki bu izni ilk defa vermiyoruz. Daha önce defalarca uygulamalara ne izinler verdik. Google senin günde kaç nefes aldığını bilecek kadar hakkında izin almış durumda.

8 Şubata daha çok var. Sözleşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Telegrama geçilen gruplarda telegrama geçtim ancak WhatsApp grubundanda çıkmadım. Bekliyorum, bakalım ne olacak?

IMG_20201213_110256.jpg

Şahsen artık kullanmayı düşünmüyorum. Nedenlerine gelecek olursak tüm dünyada aynı politikayı uygulasa belki kabul edilebilirdi fakat ülkelere göre ayrım yapıldığı için kafayı takmış durumdayım.
İkinci olarak isteyipte çıkamadığın gruplar, rehberindeki herkese sıradan toplu mesaj atanlar gibi farklı sıkıntılardan da kurtulma bahanesi olacak benim için.
Tercihen Signal kullanmak isterim ama gördüğüm kadarıyla Signal yerine çoğunluğun Telegrama yönlenmiş olması. Telegram'ı uzun zamandır bilen ve kullanan birisi olarak whatsapp dan baya bir farklı bir uygulama, umarım bizim milletimiz yanlış kullanmaz.
BİP hiç kullanmadım, kullananlar tavsiye eder mi?

Hesabımı da silerek whatsapp'ı mazide bıraktım. Dayattıkları sözleşmenin gizlilik konusunda mevcut durumu olduğundan kötü yapacağını sanmam, beni kızdıran çifte standart uygulayıp bize alenen patates muamelesi yapmalarıydı.

Mevcut yönetimin memleketi Dünya nezdinde ne duruma düşürdüğü belli, lakin bunu yüzümüze çarpmanın da alemi yoktu.

Whatsapp'a güveneyip BİP kullanmak :naslyany:
Bari Signal'e falan geçilse (Seçeneklere konabiliyor mu? @Serkan Mıstınoğlu )
Kişisel olarak ne karar alırsanız alın. İletişim için çoğunluğun sözü geçecek neticede. Bugün en basit iş için bile birlikte çalışacak 3-4 kişi varsa hemen bir whatsapp grubu kuruluyor.

Al birine vur ötekine dediğim bir mevzu. WhatsApp sözleşmesini kabul ettim ama çoğunluk telegrama geçtiği için onu da indirdim. Eğer çok önemli bilgileriniz varsa ya da fotoğraflarınız akıllı telefon kullanmayın bence hatta telefon kullanmayın. Eski usul güvercine geri dönün. Ama onu da yakalayıp mektubunuzu okuyabilirler. 😀

Satış sektöründe çalışıyorum, iş için günde en az 10-15 arası insanla whatsapp üstünden iletişim kuruyorum. benim kapatmam için bütün iletişim halinde olduğum kişi ve kuruluşların başka platforma geçmesi lazım. Ben bi kaç şey merak ediyorum ayrıca;

1- Whatsapp'da en başından beri ufacık bir reklam bile yok, spam mesajlar yok, banner yok hiçbişey yok. Whatsapp'ın nerden para kazandığını sanıyorsunuz? Para kazanmadan manyak gibi milyonlarca dolar server parası ödüyor yani gönüllülük esasıyla? Dikkat ederseniz android'in de hiçbir yerinde banner, reklam vs yok ve hepimiz kullanıyoruz.
2- Whatsapp, instagram ve facebook aynı firmanın ürünleri. 3'ünde hesabı olan var mı onun bir anketini tutmak lazım aslında. Bu uygulamalarda hesap açarken o çooook uzun kullanıcı sözleşmesinin bir satırını okumuşluğunuz var mı? Herhangi bir hesap açarken bir satır kullanıcı sözleşmesi okumuşluğunuz var mı?
3- En son hangi market, dondurma firması, avm çekilişinden otomobil kazanma hayaliyle ev adresi, cep telefonu numarası t.c. kimlik no paylaştınız avm'de asgari ücrete çalışan personelle?
4- Sahibinden.com, letgo gibi uygulamarda ilan açarken konum giriyor musunuz? Giriyorsanız kapınıza kadar gelebilirim diye düşünüyorum, telefonunuz da var adresiniz de, isminiz de? Spam mesaj ve aramaların 1 numaralı bilgi kaynağı sahibinden.com'dur bunu biliyor muydunuz?
5- Bip'e güvenirken gerçekten içiniz nasıl rahat ediyor? Turkcell dediğiniz firma yakın geçmişte telefonların doğal bir özelliği olan wifi hotspot özelliğini paralı özellik haline getirmeye çalıştı haberiniz var mı? Turkcell gibi para göz bir firmanın size kucak açması size güven veriyor mu gerçekten?
6- Kaç kişi akıllı saat kullanıyor dünya da acaba? Çünkü nabız takibi ve gps konumunuza kadar uyduruk saatinizle paylaşıyorsunuz ve o saat google amcayla her dakika selamlaşıyor.

Bu liste böyle uzar gider. Bu olay whatsapp, teknoloji vs olayı değil bu kapitalizm. Bu mevzu reklam verenleri bir yasaya bağlayamayışın mevzusu. Reklam veren hangi yoldan reklam vermek istiyorsa dünya ona göre evriliyor. Para reklam verenlerin elinde olduğu sürece bilginizi de alır her şeyinizi de alır. Hatırlar mısınız, yakın geçmişte hepimiz windows xp kullanırken bir fotoğrafımızı birine göstermeye çekiniyorduk, telefon numaramızı herkese vermemeye çalışıyorduk. Sosyal medyanın çıkış amacı budur. The Social Network filmini izlerseniz eğer her şey bir kız meselesi yüzünden başlamış gibi görünüyor. Kızlar fotoğraflarını, kiminle çıktıklarını, nerde olduklarını mahremiyet altında tutuyorlardı, Mark bu bilgileri insanların seve seve paylaşabileceği hale getirdi. Sonra neden şöyle düşünmüş olmasın; "İnsanlar istemediği değil istediği reklamları görmesi için firmalara neyle ilgilendiklerini söyleyebilirim. Sonuçta kendileri gönüllü paylaşıyorlar bu bilgileri!".

Bütün dünya bunun üzerinde şekilleniyor şuan. Netflix, amazon prime, spotify gibi uygulamalara size verilecek hizmetin ve ürünün bedelini ödersiniz ve konu kapanır. Apple ekosistemi de böyle görünüyor hatta. Neden özellikleri günceli bile takip edemeyen bir firmanın ürünleri bu kadar pahalı sizce? Reklamla değil o parayı sizden en başında alıyorlar çünkü. Bir uygulamayı, ürünü, hizmeti bedava kullanmaya çalışırsınız her yerinden reklam fışkırır ve bammm: ÜRÜN SİZSİNİZ!

Reklamsız nasıl olacak diyeceksiniz, reklamsız olmayacak. Reklam verenler uluslararası anlaşmalar ve yasalarla kanuna bağlanacak. Bu olmadan hangi dijital deliğe saklanırsanız saklanın herkesin gözünün önündesiniz. Bundan kurtulmanın tek yolu içinde tek dijital şeyin uydulu tv ve ev telefonu olduğu, internetsiz sim kartsız bir evde yaşamak. Yani "whatsapp bilgilerimi çalıyor" diyerek inanılmaz küçük duruma düşüyorsunuz, yapmayın. Bu benim söylediklerim de komplo teorileri ya da bir takım orgeneral organlarımın uydurduğu şeyler değil. Her gün fox tv'de Bahçeli kime yavru kurt dedi, Haşmetlimiz kime one minute! dedi Kılıçdaroğlu bugün 6 oku kime fırlattı onu izleyeceğinize arada youtube'u açın, enis baturu geçin, webteknoya gelmeden durun, orda teknoseyir var ve Levent Pekcan - Murat Gamsız ikilisinin haftalık gündem değerlendirmesi diye bir programı var, oturun izleyin. Bakın bakalım bizim haber kanalları mı 21.yy'ın haberlerini veriyor yoksa bu adamlar mı?

Herkesin görüşüne saygı duyarım da gizlilik nedeniyle Whatsapp'a kızıp BİP'e geçen arkadaşlar, doğrudan CİMER'den yazışın bence.

Özet: "Neyi kullanıyorsanız kullanmaya devam edin. Hepsi aynı. Zaten WhatsApp 2016'dan beri verilerinizi işliyor. WhatsApp'ta konuştuğunuz konu Google'da ve Facebook'ta reklam olarak karşınıza çıkıyor. Yerli uygulama hikaye, WhatsApp'tan daha çok veri topluyor ve özel şirket olduğu için yarın büyüdüğünde mutlaka dışarıdan satın alınacak."
Kimse babasının hayrına ücretsiz hizmet sunmaz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Şahsen artık kullanmayı düşünmüyorum. Nedenlerine gelecek olursak tüm dünyada aynı politikayı uygulasa belki kabul edilebilirdi fakat ülkelere göre ayrım yapıldığı için kafayı takmış durumdayım.

Whatsapp 'ın ayrım yapmasının sebebinin bu ülkenin hukuk sistemine olan güvensizlik.
Yeni dönemde bu firmalar ülkede temsilcilik açacaklar. Dolayısı ile bu ülkenin kanunları ve mahkemeleri önünde hesap verme zorunlulukları olacak.
Bizim hukuk sistemimize monte edilmeye çalışılan KVKK (kişisel verileri koruma kanunu) gibi ağır yaptırımları olan kanunlar karşısında ellerinde böyle sözleşmeler olmazsa yüzlerce milyon dolarlık davalara muhatap olacaklarını ve adil olmayan mahkemelerin ceza vereceklerini de biliyorlar. KVKK da şirketlerin kişisel verileri yurt dışına çıkarıp çıkarmadığı ile ilgili bir madde var. Bu adamların serverları da yurtdışında. Ellerinde bu sözleşme olmazsa güvenmedikleri ülkede çalışmazlar.

Son düzenleme:
Naçizane fikrim, toplum olarak sosyal medya platformlarına kayıt olurken okumadan kabul ettiğimiz sözleşmeleri sorgulamalıyız önce. Belki de okumadan çoktan kabul etmişizdir bazı şeyleri. Uygulama konusuna gelince; bu daha çok çoğunluğun hangi uygulamayı kullanacağına bağlı. Ancak şu da var; mesajlaşma uygulamalarının atası ICQ hesabımı da kullanıyorum 21 yıldır.

ben kullanmaya devam ediyorum, whatsapp'ın tek hatası bilgilerimizi çalıp işlemek yerine sorma nezaketi göstermesiydi. yerli bip veya rus telegram'ın bilgilerimizi sormadan alıp kullandığında kendi hukuk sistemleri içinde pek bir yaptırım göreceklerini sanmıyorum, ama zukerberg'i benzer şeyler için mecliste karşılarına oturtup hayırdır? diyebiliyorlar.

Merhaba arkadaşlar, zaten farkında olduğum ama dile geriemediğim şeyleri dün gece bir tv programında dinledim aklımda kalanlarını yazmaya çalışayım,
-Sosyal medyada paylaştığımız bilgileri kimse sizden zorla almıyor kendimiz bile isteye veriyoruz bu artık dışına çıkılması çok zor olan bir ekosisteme dönüştü.
-facebook zamanla büyüyen diğer popüler sosyal medya organlarını satın aldı eğer satın almasaydı kendi piyasadan silinecekti bunu farkederek devasa paralar ödedi ve tek çatı atında birleştirdi.
-instagram, WhatsApp, Twitter kar amaçlı kurulan uygulamalar değildi en azından bu düşünce ile yapılmadılar taki satın alındıkları döneme kadar...
-WhatsApp uygulamasını Yahoo'dan ayrılan 2 kişi kar amacı gütmeden kuruyor, amaçları ise sadece insanların iletişim kurması hepsi bu (WhatsApp mahremiyet ihlali yapacağını kullanıcılarına bildirdikten sonra bu iki abi "bizim amacımız insanların mahremiyetine özen göstermek bu iş bize ters dieyek basıyor istifayı ve ayrılıyor, daha sonra signal uygulamasını yapıyorlar ki şu an WhatsApp'ın en büyük rakibidir üstelik signal şirket değil vakıf tarafından yönetiliyor ve WhatsApp ile aynı güvenlik platformunu kullanıyor).
-Sosyal medya organları devasa paralarla alındı tek çatı altında toplandı muazzam büyük bir potansiyel var ödenen paraların bi yerden kazanılması gerek (ürün bedava ise ürün sizsinizdir) zükenberk abimizde elindeki bu muazzam bilgilerle reklam verenlere dediki "milyarlarca insanın kişisel bilgileri var elimde bunları kullanarak hedef kitlenize nokta atışı olarak kişiye özel reklam vererek maliyet azaltabilirsiniz" bu bence herkesin işine geldi.ilgilendiğim konularla ilgili olarak bana özel reklam çıkması bence o kadarda kötü değil.
-WhatsApp uçtan uca şifreleme ile kiminle ne zaman iletişime geçtiğinizi bilir ancak mesajın içeriğini bilemez (markanın kendi açıklamasına göre) bu ve bunun gibi diğer uygulamalar bizi takip ediyor ancak alışveriş kimliğimiz için takip ediyor (en azından şimdilik) kaldıki elindeki bilgilerle bizi bizden daha iyi tanıyor. Bizim tırstığımız gibi istihbarat anlamında takip Çin'de var devlet vatandaşının her adımını her nefesini bilir.
-mesele birinden kaçıp diğerine sığınmak değil elbet birini kullanacağız ve o bilgiler sistemin devamlılığı için toplanmak zorunda yani o bedavaya kullandığımız programların parasının bi şekilde çıkarılması gerekiyor. Benim yada bir çok kişinin takıldığı nokta ülkeye göre ayrım yapılması, belki bu sayede yavaştan yavaştan toplumsal tepki olayını hayata geçirebiliriz,Teşekkürler .

8 ay oldu akılllı telefona geçeli. WhatsApp mükemmel bir uygulama. Bilgi çalma ve satma işine gelince, tüm dünya ülkelerine aynı şekilde davrandığına eminim. Devletlerin yapamadığı bir programı yaptıysanız devlet sizsiniz. Yarın WhatsApp bir defaya mahsus 100 lira dese herkes koşarak indirir bu uygulamayı tekrar.
Hangi teknoloji şirketi olursa olsun, acımaz. Çok kasmayın ve rahat olun. Uzaylılara satmadığı müddetçe sorun yok. :koptum:

Dijital alemde bir laf vardır "-Bir ürüne ücret ödenmiyorsanız orada ürün sizsinizdir" diye, o nedenle istediğimiz Platforma geçelim her zaman bilgi paylaşımı isteğimiz dışında olacak. Bu işi böyle kabul edelim.

Satış sektöründe çalışıyorum, iş için günde en az 10-15 arası insanla whatsapp üstünden iletişim kuruyorum. benim kapatmam için bütün iletişim halinde olduğum kişi ve kuruluşların başka platforma geçmesi lazım. Ben bi kaç şey merak ediyorum ayrıca;

1- Whatsapp'da en başından beri ufacık bir reklam bile yok, spam mesajlar yok, banner yok hiçbişey yok. Whatsapp'ın nerden para kazandığını sanıyorsunuz? Para kazanmadan manyak gibi milyonlarca dolar server parası ödüyor yani gönüllülük esasıyla? Dikkat ederseniz android'in de hiçbir yerinde banner, reklam vs yok ve hepimiz kullanıyoruz.
2- Whatsapp, instagram ve facebook aynı firmanın ürünleri. 3'ünde hesabı olan var mı onun bir anketini tutmak lazım aslında. Bu uygulamalarda hesap açarken o çooook uzun kullanıcı sözleşmesinin bir satırını okumuşluğunuz var mı? Herhangi bir hesap açarken bir satır kullanıcı sözleşmesi okumuşluğunuz var mı?
3- En son hangi market, dondurma firması, avm çekilişinden otomobil kazanma hayaliyle ev adresi, cep telefonu numarası t.c. kimlik no paylaştınız avm'de asgari ücrete çalışan personelle?
4- Sahibinden.com, letgo gibi uygulamarda ilan açarken konum giriyor musunuz? Giriyorsanız kapınıza kadar gelebilirim diye düşünüyorum, telefonunuz da var adresiniz de, isminiz de? Spam mesaj ve aramaların 1 numaralı bilgi kaynağı sahibinden.com'dur bunu biliyor muydunuz?
5- Bip'e güvenirken gerçekten içiniz nasıl rahat ediyor? Turkcell dediğiniz firma yakın geçmişte telefonların doğal bir özelliği olan wifi hotspot özelliğini paralı özellik haline getirmeye çalıştı haberiniz var mı? Turkcell gibi para göz bir firmanın size kucak açması size güven veriyor mu gerçekten?
6- Kaç kişi akıllı saat kullanıyor dünya da acaba? Çünkü nabız takibi ve gps konumunuza kadar uyduruk saatinizle paylaşıyorsunuz ve o saat google amcayla her dakika selamlaşıyor.

Bu liste böyle uzar gider. Bu olay whatsapp, teknoloji vs olayı değil bu kapitalizm. Bu mevzu reklam verenleri bir yasaya bağlayamayışın mevzusu. Reklam veren hangi yoldan reklam vermek istiyorsa dünya ona göre evriliyor. Para reklam verenlerin elinde olduğu sürece bilginizi de alır her şeyinizi de alır. Hatırlar mısınız, yakın geçmişte hepimiz windows xp kullanırken bir fotoğrafımızı birine göstermeye çekiniyorduk, telefon numaramızı herkese vermemeye çalışıyorduk. Sosyal medyanın çıkış amacı budur. The Social Network filmini izlerseniz eğer her şey bir kız meselesi yüzünden başlamış gibi görünüyor. Kızlar fotoğraflarını, kiminle çıktıklarını, nerde olduklarını mahremiyet altında tutuyorlardı, Mark bu bilgileri insanların seve seve paylaşabileceği hale getirdi. Sonra neden şöyle düşünmüş olmasın; "İnsanlar istemediği değil istediği reklamları görmesi için firmalara neyle ilgilendiklerini söyleyebilirim. Sonuçta kendileri gönüllü paylaşıyorlar bu bilgileri!".

Bütün dünya bunun üzerinde şekilleniyor şuan. Netflix, amazon prime, spotify gibi uygulamalara size verilecek hizmetin ve ürünün bedelini ödersiniz ve konu kapanır. Apple ekosistemi de böyle görünüyor hatta. Neden özellikleri günceli bile takip edemeyen bir firmanın ürünleri bu kadar pahalı sizce? Reklamla değil o parayı sizden en başında alıyorlar çünkü. Bir uygulamayı, ürünü, hizmeti bedava kullanmaya çalışırsınız her yerinden reklam fışkırır ve bammm: ÜRÜN SİZSİNİZ!

Reklamsız nasıl olacak diyeceksiniz, reklamsız olmayacak. Reklam verenler uluslararası anlaşmalar ve yasalarla kanuna bağlanacak. Bu olmadan hangi dijital deliğe saklanırsanız saklanın herkesin gözünün önündesiniz. Bundan kurtulmanın tek yolu içinde tek dijital şeyin uydulu tv ve ev telefonu olduğu, internetsiz sim kartsız bir evde yaşamak. Yani "whatsapp bilgilerimi çalıyor" diyerek inanılmaz küçük duruma düşüyorsunuz, yapmayın. Bu benim söylediklerim de komplo teorileri ya da bir takım orgeneral organlarımın uydurduğu şeyler değil. Her gün fox tv'de Bahçeli kime yavru kurt dedi, Haşmetlimiz kime one minute! dedi Kılıçdaroğlu bugün 6 oku kime fırlattı onu izleyeceğinize arada youtube'u açın, enis baturu geçin, webteknoya gelmeden durun, orda teknoseyir var ve Levent Pekcan - Murat Gamsız ikilisinin haftalık gündem değerlendirmesi diye bir programı var, oturun izleyin. Bakın bakalım bizim haber kanalları mı 21.yy'ın haberlerini veriyor yoksa bu adamlar mı?
Bazı ufak hatalar var.
1- wp bildiğin kadarıyla ücretli. Aldığı ücret cok az tabi o ayrı :) baska kazanclarıda var
2- abdroıdı google satıyor. Kafasına gore telefın üreticileri yükleniyor telefona. Aynı 1. Maddeye yazdıgım gibi baska kazanclarıda var.
3- gerek yok bıle. Bıldıgınız gıbı TC vatandaslarının kımlık bılgılerı bı ara internete
düşmüştü :D
4- bunu ılk defa duydum/öğrendim
5- hısseler varlık fonunda ekleme yapayım :)

Yazıklarınıza katılıyorum. Bende foto ve numara konusunda son 2-3 seneye kadar dırenebıldım :D yinede fazla paylasmam sagda solda :)
8 ay oldu akılllı telefona geçeli. WhatsApp mükemmel bir uygulama. Bilgi çalma ve satma işine gelince, tüm dünya ülkelerine aynı şekilde davrandığına eminim. Devletlerin yapamadığı bir programı yaptıysanız devlet sizsiniz. Yarın WhatsApp bir defaya mahsus 100 lira dese herkes koşarak indirir bu uygulamayı tekrar.
Hangi teknoloji şirketi olursa olsun, acımaz. Çok kasmayın ve rahat olun. Uzaylılara satmadığı müddetçe sorun yok. :koptum:
Devlet şirket el ele şimdi. Buda mılenyum tipi mafya :D

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri