Scudo Sports

WD-40 bisiklet için neden kötüdür?

@suat akman peki bu işlemler için zincirin sökülmesi şartmı üzerine takılıyken geri geri ya da ileri çevire çevire zinciri sabit bir noktada sürekli sıkılıp temizlik yapmak olur mu ?

Scudo
@salih.polat
Zincir temizleme firca ve aparatlari var. Bunlar sokmeden kolayca temizlemenizi saglar.
Yine sokmeden cevire cevire fircalayip silebilirsiniz.
Powerlink olan zincirse, cikarip temizlemek yine kolay.
Ama pimli ise bu tip islemler pimi deforme ederek zinciri zayiflatir. Her seferinde yeni pim alip takmak masrafli.

Bazilari powerlink olsa bile zincirin sık aralarla sokulup takilmasina karsi. Ben sakinca gormuyorum...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavsiye edilenlerden WD40 kullanılarak olanı daha dün yaptım,
Kalıcı yağ olarak würth 20 idi galiba kullandım.

WD 40 temizliyor ancak uzun zamandır duran yağ ise tam temizlik için bez yada fırça da gerektiriyor.

Başarılı olduğunuzu, temizlikten önce gelen tıslama, çıtırtı vb. seslerin artık olmadığını görünce anlayabiliyorsunuz :)

mazot wd 40 tan daha iyi ve ucuz.mazottan sonra fairy felan bir deterjanla temizleyin bi daha.ardından normal zincir yağını sürüp bekledikten sonra fazla yağıda alıyorum

Merhabalar wd40 ile bakım ve temizlik yapılırmı teşekkür ederim

Arkadaşlar konunun ana temasını yanlış anlamadım değil mi ? WD 40 ile zincir dişli temizlemek ve sonrasında başka kaliteli yağlayıcılarla yağlamak normal değil mi ? Yoksa WD 40 hiç mi hiç kullanmamamız gerekiyo ? :O

Temizlik için WD-40 iyidir ben de kullanırım, pası temizler pis yağı güzel akıtır ama alternatif olarak balata spreyi de kullanılabilir.

Ben bazen bisikleti parlatmak içinde kullanıyorum acaba kadro boyasına bir zarari olurmu bilgisi olan arkadasrım cevap yazarsa cok sevınırım

Umarım bu yazı WD-40 zincir yağı kullanan arkadaşlar için faydalı olur :) Yoksa durum vahim. Full XT sistemi WD-40 yağlayıp kullanıp satanlar var :)

ben wd40 kullanıyorum hiç problem yaşamadım sadece wd40'ı bisikletimin hiçbir parçasına sürmüyorum o kadar. :)

her binişten sonra ve öncesinde kullanmak kaydıyla wd40'ı yağ olarak kullananları gördüm. hatta hiç problem yaşamadıklarını söylediler ancak çok ucucu bir madde olduğundan ben kullanmıyorum.

temizlik için wd40 yerine gaz yağı veya würth temizleme spreyi tavsiye ederim.

bisiklet için kötüdür demek çok dümdüz bir giriş olmuş. gidon kollarına sıkarsan zincir yağı da bisiklet için kötüdür :) nasıl kullandığın önemli.

zinciri yağlamak için normal yağ yerine wd40 tercih edilir mi? edilmez. ama her sürüşten önce biraz sıkarsanız sizi idare edecektir. bisikletin aksamlarına sıkmamalısınız sadece. çünkü çözücü ve yağ karışımı, çözücü yani solvent dedikleri nereye sıkıldıysa ordaki mekanizmayı açıyor, sonra uçuyor ve spreyin içindeki yağ geride kalıyor. böylece hem temizlenmiş hem de yağlanmış oluyor. bana göre zincir temizlemek için çok iyi.

@Onur ŞENKAL

WD40 ile zinciri temizleyebilirsiniz. İyi bir temizleme malzemesidir. Ama yağlıdır. Temizlikten sonra balata temizleyici ile kalan yağları çıkartmalısınız. Ardından zincir yağı ile yağlayabilirsiniz. Yağlayacaksak neden wd40'ın yağını çıkartıyoruz diyeceksiniz. Çünkü wd40 yağı zinciri yağlamaya elverişli değil. Kısa sürede toz toplar.

WD 40'ı ayrıca paslanmış malzemelerin pasını çıkarmak, pasları kaldırmak, inatçı lekeleri çıkartmak, gıcırdayan menteşeleri yağlamak gibi binlerce işte kullanabilirsiniz. Arabanın sağına soluna bulaşan katran lekelerini çok iyi temizler gibi... Çok iyi bir üründür. Web sitesine göz atarsanız kullanım alanlarını görürsünüz.

Artık WD40 düğünlerde çeyrek yerine taklır olmuş. Würt'ün patronu gelse önünü kesemez benden söylemesi. 40 kere tekrarlayın bakın ister istemez sizde wd40 sahibi oluyorsunuz zaten. Hastalık gibi bişey.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Wd-40 yüzyılın icadı, 41 derde devadır

• Beğen
Tepkiler: Yasint
fren pabuçlarına ve frenlere sıkılmaması gerektiğini biliyorum. fren pabuçlarını sünger gibi eritiyormuş. geriye her yerde kullanıyorum

Merhabalar arkadaşlar burada yeniyim bisikletim bianchi speed 6400.
Zincir ve rubleleri önce benzin ile temizledim ardından Wd40 ile zincirimi ve rublelerimi yağladım fakat arka rotoru korumadım sprey halinde olduğu için havaya yayılan wd40 arka rotora ve balata bölümüne bulaşmış farkedince hemen kuru bezle sildim ardından test turunda fren tutuşum zayıfladı sabah ilk iş balataları değiştirdim cif yağ çözücü ile rotoru güzelce temizledim fakat durum yine aynı acaba balatalar yeni olduğu içinmi fren tutuşu iyi değil? bisiklet üstündeyken teker kitlemiyor fakat fren kolu yarıya gelmeden hidrolikler doluyor biraz daha sıkmak kırılmasına neden olabilir o derece.

WD40 ile gayet güzel bakım ve temizlik yapılır aksi bilgilerin hepsi insanların kendi fikirleri sonucu ortaya çıkımış asılsız bilgilerdir.WD40 ın şişesi 20 tl değilde 150 tl olsaydı her bisikletçinin hem elinde hemde dilinde WD40 olurdu.

Yaklaşık 3-4 yıldır kullanıyorum. Hiç bir kötülüğünü görmedim. :D Ruble, aktarıcılar ve zincir üstüne sıkıp kirin akmasını bekliyorum, akabinde bisikleti yıkıyorum. Bitti bu kadar.

wd 40 acilmayan metal yerleri acmak icin kullanilir benim bildigim bizim burdaki sundu bisiklette calisan arkadas wd40 bisiklete sikilmayacagini solemisti bende sikmiyorum artik zaten bi faydasini da gormus degilim

Geri