Scudo Sports

Wahoo Elemnt (ve Bolt) Kullanıcıları Kulübü

Stoklarında yok gözüküyor.

Sipariş verebileceğim başka yerler bilen varsa sevinirim.
Yurtdışından sipariş verirseniz GPS li cihazların ülkemize girişi yasak. Gümrükte fark edilirse biraz sorun yaşayabilirsiniz. Memurlara cihaza SIM kart takılmadığını anlatmanız gerekiyor. Riskli bir durum, gümrük vergisi haricinde eğer kişisel kullanım için olduğuna ikna olmazlarsa KDV + ÖTV işin içine girebilir. Bir de GPS için ikna edemezseniz Milli Savunma ve bir başka kurumdan (ismini hatırlayamadım) izin belgesi talep edebilirler.
Bunların hepsi kötü senaryo, hiçbirisi başınıza gelmeyebilir (umarım gelmez), tedbirli olmanız için hatırlatmak istedim.
Bu cihazları almak maalesef kıyafet, jant, lastik, ayakkabı gibi olmuyor…

Scudo
Yurtdışından sipariş verirseniz GPS li cihazların ülkemize girişi yasak. Gümrükte fark edilirse biraz sorun yaşayabilirsiniz. Memurlara cihaza SIM kart takılmadığını anlatmanız gerekiyor. Riskli bir durum, gümrük vergisi haricinde eğer kişisel kullanım için olduğuna ikna olmazlarsa KDV + ÖTV işin içine girebilir. Bir de GPS için ikna edemezseniz Milli Savunma ve bir başka kurumdan (ismini hatırlayamadım) izin belgesi talep edebilirler.
Bunların hepsi kötü senaryo, hiçbirisi başınıza gelmeyebilir (umarım gelmez), tedbirli olmanız için hatırlatmak istedim.
Bu cihazları almak maalesef kıyafet, jant, lastik, ayakkabı gibi olmuyor…
Şimdiye kadar yurtdışından posta yolu ile 8 adet GPS'li cihaz getirttim. Bunların 3'ü bisiklet bilgisayarı, 5'i akıllı saat forumda. Hiç birinde sorun yaşamadım. Yurtdışından GSM cihazı getirmek sorunlu, GPS konusunda bildiğim kadarıyla bir kısıtlama yok.

Milli Savunma Bakanlığı ve ilaveten bir kurumdan daha izin almak güdümlü füze için falan gereklidir.

Şimdiye kadar yurtdışından posta yolu ile 8 adet GPS'li cihaz getirttim. Bunların 3'ü bisiklet bilgisayarı, 5'i akıllı saat forumda. Hiç birinde sorun yaşamadım. Yurtdışından GSM cihazı getirmek sorunlu, GPS konusunda bildiğim kadarıyla bir kısıtlama yok.

Milli Savunma Bakanlığı ve ilaveten bir kurumdan daha izin almak güdümlü füze için falan gereklidir.

Tebrik ediyorum, bu duyduklarımdan sonra bütün şevkim kırılmıştı, sizin tecrübeleriniz cesaretlendirdi biraz.
Çin’den el kadar drone getirten tanıdığımdan da Sivil Havacılık’tan izin istemişlerdi, buna bizzat şahit oldum. Bazen işler ters gidiyor demek ki. Şans, kader, kısmet ne derseniz.
Posta yoluyla derken mesela Amazon’dan satın alıp mı getirttiniz, yoksa birisi size cihazı mı yolladı? Acaba o kısımdan mı takılıyor takılanlar?

Tebrik ediyorum, bu duyduklarımdan sonra bütün şevkim kırılmıştı, sizin tecrübeleriniz cesaretlendirdi biraz.
Çin’den el kadar drone getirten tanıdığımdan da Sivil Havacılık’tan izin istemişlerdi, buna bizzat şahit oldum. Bazen işler ters gidiyor demek ki. Şans, kader, kısmet ne derseniz.
Posta yoluyla derken mesela Amazon’dan satın alıp mı getirttiniz, yoksa birisi size cihazı mı yolladı? Acaba o kısımdan mı takılıyor takılanlar?
Drone, ayrı mevzuatı olan bir ürün, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt edilmesi gerekiyor. Trafiğe tescil edilmesi gerektiği için motosiklet de getirtemezsiniz mesela...

Amazon'dan, Evanscycles'tan, Wiggle'dan ve Bike24'ten satın aldım. Şimdiye kadar bu tip sitelerden alıp da sorun yaşayan da duymadım ayrıca...

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
@teyteydragon hocam var bir wahoo element roam bi bakın isterseniz. link paylaşamıyorum o yüzden aramaya yazarsanız stokta var gözüküyor.

@teyteydragon hocam var bir wahoo element roam bi bakın isterseniz. link paylaşamıyorum o yüzden aramaya yazarsanız stokta var gözüküyor.
Hocam Bolt v2 bakıyorum, Roam değil. Bolt v2 hem daha küçük, hem de navigasyonu daha iyiymiş, ben de navigasyon için bakıyorum büyük oranda.

• Beğen
Tepkiler: Orhan78
Hocam Bolt v2 bakıyorum, Roam değil. Bolt v2 hem daha küçük, hem de navigasyonu daha iyiymiş, ben de navigasyon için bakıyorum büyük oranda.
Bolt v2 tavsiye eder misiniz? Kronik bir problemi var mı?

Daha bir ay önce çıkmış ürünün ne kronik sorunu olcak 😅 mesaj doldurma çabanıza hayranım üç beş gündür. Şu konuyu açsanız da hepimiz rahatlasak
1. Ben size soru sormadım, size ne?
2. Madem böyle bir şey yazmışsınız, araştırdım. Bolt v2 25 Mayıs'ta piyasaya sürüldü ve 1 ay değil 3 aylık piyasada olan bir cihaz. Ve bu cihazın ne sorunları olacak diyorsun ya aç ingilizce forumları oku, öğren, sonra var mıymış yok muymuş görürsün. Ayrıca 3 aydır kullanılan birçok teknolojik ürünün kronik sorunları olur ve çok çabuk da bu sorunlar öğrenilir. Ben okudum, öğrendim ve bakın ne sorunları varmış bolt v2'nin öğrenin. Yanlış navigasyon yönlendirmesi, sürüş kayıtlarının silinmesi, sensörlerin sürekli bağlantı kopması, Kalp atış hızı sensör kopmaları, yanlış yükseklik verileri, dönüşlerde bildirim geç yapması ve ilginç yeniden yönlendirme seçeneklerinin olması. Bu kadar yeterli mi? Size inanan biri gidip bolt v2 alsa nasıl rahat edeceksiniz? Sırf ego kasmak için, başkasına laf yetiştirmek, ayar vermeye çalışmak için kendinize yazılmayan mesajlara atlamayın.
3. Benim mesaj doldurma çabam olduğunu nerden çıkardınız da bana böyle bir şey söyleyebiliyorsunuz? Velev ki öyle bir çabam olsun, size ne, kime ne? Moderatörler zaten bütün mesajları kontrol ediyor, gereksiz olanları siliyor, birleştiriyor, bu onların görevi, elbette yapacaklar. Ama siz moderatör müsünüz? Bu yetkiyi kimden alıyorsunuz da benim mesaj doldurmak için yazdığıma karar veriyorsunuz? Siz kimsiniz?
4. Konu açma kararı verirsem ve açarsam okursun, en azından birşeyler öğrenirsin. Rahatlar mısın bilmem o senin sorunun bizi ilgilendirmez.
5. Son olarak konu uzarsa, forumdaki arkadaşlar kusura bakmasın, bu şekilde davranan biri cevabını her zaman almalıdır. Hala yazarsa hala almaya da devam eder.
Bolt v2 tavsiye eder misiniz? Kronik bir problemi var mı?
Hocam merhaba, soruyu ben sordum ama üstüne vazifesi olmadan konuya atlayan biri yüzünden konuyu da araştırdım. Bolt v2 , 25 Mayıs'ta piyasaya sürüldü ve yaklaşık 3 aydır kullanılan bir cihaz. Cihazla ilgili son derece güvenilir bir inceleme sitesi olan dcrainmaker'da cihazın bir çok kronik sorunu olduğu belirtiliyor. Yanlış navigasyon yönlendirmesi, sürüş kayıtlarının silinmesi, sensörlerin sürekli bağlantı kopması, kalp atış hızı sensör kopmaları, yanlış yükseklik verileri, dönüşlerde bildirim geç yapması ve ilginç yeniden yönlendirme seçeneklerinin olması bu sorunlardan bazıları. Karar sizin tabi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: nezdarov
Hocam merhaba, soruyu ben sordum ama üstüne vazifesi olmadan konuya atlayan biri yüzünden konuyu da araştırdım. Bolt v2 , 25 Mayıs'ta piyasaya sürüldü ve yaklaşık 3 aydır kullanılan bir cihaz. Cihazla ilgili son derece güvenilir bir inceleme sitesi olan dcrainmaker'da cihazın bir çok kronik sorunu olduğu belirtiliyor. Yanlış navigasyon yönlendirmesi, sürüş kayıtlarının silinmesi, sensörlerin sürekli bağlantı kopması, kalp atış hızı sensör kopmaları, yanlış yükseklik verileri, dönüşlerde bildirim geç yapması ve ilginç yeniden yönlendirme seçeneklerinin olması bu sorunlardan bazıları. Karar sizin tabi.

Kaynak nedir hocam? (link) burada V2 incelemesi göremedim ben.

Düzenleme: Buldum (link)

Son düzenleme:
Kaynak nedir hocam? (link) burada V2 incelemesi göremedim ben.

Düzenleme: Buldum (link)
Evet aynen kaynak bu hocam. Siz de okuyun lütfen. Yanlış söylüyorsam düzeltin. Yazıda mesajımda da özetlediğim gibi V2'nin birçok sorunu olduğu açıkça ifade edilmiş.

Evet aynen kaynak bu hocam. Siz de okuyun lütfen. Yanlış söylüyorsam düzeltin. Yazıda mesajımda da özetlediğim gibi V2'nin birçok sorunu olduğu açıkça ifade edilmiş.
İncelemenin sonundaki güncellemede bazı sorunların giderildiğinden bahsetmiş, fakat yorumlarda da bolca şikayet mevcut. Ben henüz sipariş etmemiştim fakat düşünüyordum, belki de Garmin Edge 530'a yönelmeliyim.

• Beğen
Tepkiler: Orhan78
Yaklaşık 3 haftadır Bolt 2 kullanıyorum.Bu bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbrisi ile karşılaşmadım.Şuana kadar 1000 km ye yakın yol yaptım.Gayet stabil bir cihaz.Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Merhabalar, ben de yaklaşık 5000-6000kmdir bolt kullanıyorum. Elevation profilindeki skalayı bilen var mı? Amacım önümdeki rampanın zirvesine ne kadar mesafe kaldığını görebilmek. webde biraz araştırdım ve her bir aralığın 500metre olduğu ve bu şekilde kalan mesafeyi ölçebildiklerinden bahsetmişler fakat benim anlamadığım zoom seviyesi 3 farklı seviyeye iniyor. Biri tüm rota, diğeri 2km en sonuncu da 500metre.

Bunu daha önce deneyimleyip teyit edebilmiş birisi var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: haruncoskun
IMG_20210808_085522.jpg
Screenshot_2021-09-15-17-35-08-119_com.strava.jpg
10 km lik ölçeklendirmede 100 MT gibi anlıyorum

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Yeni Bolt bir süredir yoktu piyasada. Wiggle'da tekrar stoklara girmiş.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
v2 mi acaba bu ?

Değerli dostlar bende Bolt v2 aldım ADK bisiklette stoklara girmişti. Daha deneyimleme fırsatım olmadı ama mesela Garmin edge 530'a nazaran onun müadili sayılır mı mesela daha uygun fiyata bulunan Bryton'a göre falanda nasıl bir üründür ?

• Beğen
Tepkiler: eakbas
Geri