Scudo Sports

Vuelta a Espana

Genel Klasmanı kim alır?

• Nairo Quintana

• Alejandro Valverde

• Vincenzo Nibali

• Fabio Aru

• Richie Porte

• Simon Yates

• Adam Yates

• Daniel Martin

• Wilco Kelderman

• Rigoberto Uran Uran

• Miguel Angel Lopez

• Diğer

• Toplam katılım
    80
  • Anket kapanışı .

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Tepki
35.914
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
VAZGEÇMEYENLERİN YARIŞI

Bu yarış;
Flanders(Flaman) topraklarında kaçamayanların,Ardenleri tırmanamayanların,baharda Sagan ve Quick Step'in arkasında bakakalanların,Giro'ya iyi hazırlanamayanların(Fabio Aru vb),Tour'da düşüp kalanların(Porte,Uran,Nibali vb) ,Team Sky ve Dumoulin'in dominasyonuna çaresiz kalanların velhasıl kelam yarışıpta kazanamayan,sevip de kavuşamayan ,boynu bükük kaybedenlerin ama yine de savaşmaya devam edenlerin yarışı.

Sporun yıldızları;yarışseverler için mübarek üç yarışların sonuncusu Vuelta a Espana'da son showlarını bize sunacaklar.Canımız ciğerimiz Vuelta 25 Ağustos'ta başlıyor ve 16 Eylül'de sahne kapanıyor.

Toplam 21 etap koşulacak Vuelta'da;
bol miktarda zirve finişi,
kaçmalı kopmalı kaçışa uygun etap,
kısa yokuşta patlayan patlasın puncheur etabı,
düz etapta patlayıcı sprint etabı
iki tane bireysel zamana karşı etabı bulunuyor.
Biz yarışseverler ve bisikletçiler için her türlü etap bulunuyor.

1Sa 25-8(link)8.0 kmITT
2Su 26-8(link)163.5 kmfinish uphill
3Mo 27-8(link)178.2 kmhills flat finish
4Tu 28-8(link)161.4 kmmountain finish
5We 29-8(link)188.7 kmhills, flat finish
6Th 30-8(link)155.7 kmflat
7Fr 31-8(link)185.7 kmhills
8Th 1-9(link)195.1 kmflat
9Su 2-9(link)200.8 kmmountain finish
Mo 3-9Rest day
10Tu 4-9(link)177.0 kmflat
11We 5-9(link)207.8 kmhills
12Th 6-9(link)181.1 kmflat
13Fr 7-9(link)174.8 kmmountain finish
14Sa 8-9(link)171.0 kmmountain finish
15Su 9-9(link)178.2 kmmountain finish
Mo 10-9Rest day
16Tu 11-9(link)32.0 kmITT
17We 12-9(link)157.0 kmmountain finish
18Th 13-9(link)186.1 kmflat
19Fr 14-9(link)154.4 kmmountain finish
20Sa 15-9(link)97.3 kmmountains
21Su 16-9(link)100.9 kmflat
route.jpg

Bu etapları her zaman olduğu gibi etaplardan önce irdelemeye çalışacağız.

Etaplara şöyle kabataslak bir baktığımızda rotaları oluşturmaktan sorumlu uzmanın sadist ve mazoşist yapıda olduğunu şurdan anlayabiliriz: 32 kilometrelik bireyesel zamana karşı etabını zirve finişli dağlık etaplara yakın koymuş ki; genel klasmancılardan birileri jursan yaşayıp patlayıp çatlasın.:snzdglsn::D(Sevdim ben etap profillerini)

Belirtmek de fayda var.Daha önce Vuelta a Espana izlemediyseniz;Vuelta'ya ''otoban turu'' da denir.İspanya'da köyler ve kasabalar bile birbirine otoban ile bağlanır sanacaksınız.Pelotonu otobanda giderken görüp de sıkılmayan.:ckskc:D86A0097.jpg Sabredin sağlam dağlık etapları ile ünlü bir yarıştır Vuelta.:harika:

Yarışta Kimler Var?
-Sagan ve Kwiatkowski gibi iki süper yıldız
3E693D0700000578-4327500-image-m-39_1489867156100.jpg

-Omar Fraile, Thomas de Gendt gibi baroudeurler( kaçış spesiyalistleri)

index.jpg

-Rohan Dennis ,Victor Campenaert gibi zamana karşı spesiyalistleri

-Elia Viviani,Matteo Trentin gibi birkaç tane de olsa iyi sprinter

-Giovanni Visconti,Dylan Teuns,Tiesj Benoot ve Michael Woods gibi kalbur üstü puncheurler

Her tip sporcudan az veya çok bulunuyor.Bizim en çok merak ettiğimiz ise aşağıdakiler:
GENEL KLASMANCI OLAĞAN ŞÜPHELİ TAYFASI

Birçoğu gazi statüsü kazanmış yıldızlar.Gazilik ünvanlarını bu seneki Tour de France'dan almış Richie Porte,Rigoberto Uran ve Messinalı Nibali:D

-Richie Porte

richie-porte-2018-tour-de-france-crash-tour-de-france-twitter.jpg
- Rigoberto Uran Uran
bettiniphoto_0344023_1_2000px_670.jpg

- Shark of Messina Vincenzo Nibali

2375696-49412697-1600-900.jpg

-The Yates Brothers( Simon ve Adam)
-Daniel Martin
-Wilco Kelderman
-Mikel Landa
-Steven Kruijswijk
-George Bennett
-Thibaut Pinot
-İlnur Zakarin
-Superman Miguel Angel Lopez
-Jakop Fuglsang
-Bauke Mollema
-Rafal Majka
-Davide Formolo
Eski Vuelta şampiyonları
-Nibali
-Quintana
-Valverde
-Fabio Aru

Bir anket hazırladım.Favorinizi işaretleyebilirsiniz.İki hafta sonra kapanacaktır.İsterseniz favori görme nedenlerini de yorum olarak yazabilirsiniz.
Siz değerli arkadaşlarımdan yorumlarınızla konuya katılımlarınızı bekliyorum.Ne kadar çok katılım olursa çok daha keyifli bir Vuelta geçireceğimize inanıyorum.
Bu sene takım kadrolarında dominant bir takım görünmediğinden ayrıca etapların biraz değişik sıralanmasından ve zirve finişlerinin yeterince çok olmasından dolayı çok ortada çok çekişmeli bir yarış seyredebiliriz.Sakın ha Vuelta'ya üvey evlat gibi bakmayınız.
Yine sporculardan ve otoritelerden twitter paylaşımlarını konumuza ekleyerek yarışın bizim açımızdan daha keyifli geçmesine çalışacağız.

DkjDYyoWsAAK9xY.jpg
*Size dokunan tutku

Scudo
Saçma sapan içeriklerden sonra 16 Eylül'e kadar foruma damga vuracak konulardan biri olacaktır eminim. Ellerinize sağlık, gayet doyurucu bir giriş yapmışsınız konuya, herkese şimdiden iyi seyirler :harika:

Sakatlik veya baska bir sikinti olmazsa Richie Porte rahat alir diye dusunuyorum.Aru,nibali,landa ve kruijswijk arasindada podyum mucadelesi olur gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Porte özellikle Tour'daki hayal kırıklığı nedeniyle iyice saldıracaktır. O nedenle favori olarak görüyorum.

Omar Fraile'ye de benden 1-2 etap yazın. Tanışıp, birlikte bisiklet sürme şansı yakaladığım bir bisikletçi. Müthiş mütevazi, çok sıcak kanlı biri. 2015 ve 2016'da olduğu gibi yine tırmanış klasmanı için saldıracaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Buraya katılan sprinterlere acıyorum. Bir kaç etap için o kadar yokuş çıkılır mı? :D

• Beğen
@hamlet2006

kavruk kolombiyalıya oy verdim eğimci kintana ,,,:harika:
bu arada konuya gelemedim çünki kafa kartepe yarışında yarın idman var ,peloton istanbul ile,onlarda kartepede olacak birde ikinci odak nokta edirne yol yarışı ,,,kafamızı kaldıramıyoruz yahu,,:komik::komik:

@Kudret Kurtcebe Kudret Ağabey,
Allah kolaylık versin.Biz de birkaç gün sonra konuya hız veririz.

Simon Yates'i işaretledim..Umarım kazanır..Giro'dan dersler çıkarıp,enerjisini doğru kullanmayı becerebilirse,%90 kazanır..
Geçen seneki Vuelta efsaneydi bence..Contador'un çabası inanılmazdı..
Eurosportta Norveç turu var ama tatsız/tuzsuz..

Chris Froome ve Geraint Thomas bu yarışa katılmayacaklar mı?

@Ferhat Karaca
Gelmeyecekler.
Team Sky, kesin ve tam katılımcı listesini henüz açıklamadı.
Gelmesi muhtemel 4 sporcu var : David de la Cruz, Michal Kwiatkowski, Tao Geoghegan Hart, Dylan van Baarle

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Çok kötü bir başlık olmuş.
Ne demek kaybedenlerin yarışı...
Mücadeleden yılmayanların, en zorlu tırmanışlardan kaçmayanların yarışı olarak tariflenmeli.
Fransa Turu' nun albenisi yüzünden böyle yazıyorsunuz değil mi?

Bunun dışında derleme iyi olmuş.

@Kemal Koyunlu Başlığı ve birinci paragrafın son bölümünü değerli tavsiyeniz ile revize ettim.:harika:Umarım daha iyi olmuştur.

Takım kadroları yavaş yavaş açıklanmaya başladı.Bunlardan biri de Quick Step.
The Wolfpack'in (kurt sürüsü) alfası bu senenin formda sprinteri Elia Viviani.
Dk1KmrXWwAE8fL8.jpg
Puan Mayosun en iddialılarından biri olacağı şüphesiz.En iyi lead out trenlerinden birini oluşturacakları kesin.(Ancak Klasikler,Giro ve Tour'daki kadar çok güçlü lead out treni oluşturamayacaklar gibi)
DkyYxZQX0AI4zcs.jpg

Fabio Sabatini, Elia Viviani'nin pahoson pilotu
Dries Devenys, Laurens De Plus, Enric Mas gibi iyi yokuşçular etap kovalayacaktır.
Genç Kasper Asgren ise zamana karşı etabında şansını deneyecekken gerektiğinde iyi rouleur özellikleri ile uzun yol kaptanlığı da yapacaktır.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Tabi her Quick Step'in bir de dengeleyicisi vardır.
Megastar Peter Sagan ve Bora Hansgrohe
DkvU2mEWsAAy_OD.jpg

Puan mayosunun en büyük iddialısı tabiki Peter Sagan.Çünkü Sagan'ın Elia Viviani ve Matteo Trentin'e karşı çok büyük artıları var:
-En az onlar kadar patlayıcı gücü var.Her sprinti alamasa bile hemen hepsinde ilk 3'e giriyor.
-Lead out treni ihtiyacı çok az.Aklıllı olduğu için birisinin tekerini her zaman bulabiliyor.
-Kısa ve sert yokuşlarda patlayıcı özellikleri var(Puncheur).Yani yokuşa karşı da sprint atabiliyor
-Endurance'ı yüksek
-Yokuşlara dayanabildiğinden yokuşlardan sonra gelen ara sprint kapılarından puan toplayabiliyor.Bu da yeşil mayonun anahtarı.

Hazır Bora Hansgrohe 'ye gelmişken
Sagan, kurmay olarak Marcus Burghardt'ı getirmiş.
Rafal Majka Emanuel Buchmann ve Davide Formolo gibi iyi yokuşçular ile ilk 10'a girmeye çalışıp etap kovalayacaklardır.Şaka maka 3 tane iyi genel klasmancı var.o_O
(link)
-

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Madem yeşil mayodan sprint mayosundan bahsettik.Matteo Trentin'den de bahsedelim.(iyi adamdır).Geçen seneki Vuelta'yı domine edip 4 sprint etabı almıştı.Herkes yeşil mayoyu kesin alacak derken ismi lazım değil bir genel klasmancı son anda ara sprint kapısına saldırarak yeşil mayoyu Matteo Trentin'in elinden almıştı.:eek:
Matteo Trentin , Elia Viviani'den biraz daha farklı özelikleri olan bir sprinterdir.Bahar sprinteri diyebiliriz.
10139327_trentin_web.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
viviani hüsrana uğrayacak,yeşil mayoyu başkası alır
GK da işler sakat,hepsi birbirine denk aynı tip ve güçte adamlar,TT si iyi olan Porte var ama o da hiçbir başarısı olmayan biri yıllardır millet bir şeyler bekliyor ama nafile,bu turdada birincilik dışında her türlü sonuç başarısızlıktır (bu adamdan büyük tur kazananı olmayacağını anlamış oluruz)
ve evet bu adamlar kaybedenler grubu açık vee net kusura bakmayın (sky ve TD olmayınca kazanabilirler)
sky ilk beş yapar diye düşünüyorum
yates kardeşler ikiside hüsrana uğrayabilirde,bence 3 4 etap alabilirler...chavezle de yollarını ayırmaları lazım
güçlü sky treni olmayınca dağlarda peloton neler yapacak göreceğiz,kaçan yakalanmaz bana göre
tur kazananı diğer seçeneğini işaretliyorum
iyi seyirler

Daha önceki yıllarda etaplar nasıldı bilmiyorum ama bu seneki yarış güzergahlarını özellikle incelemeyi çok istedim zira Katalunya bölgesine ne vereceklerini merak ediyordum. (link) gözüme çarpan yer oldu. Ama neden bi barcelona olmadı diye düşünmedi değilim.

@akifovsky Baharda düzenlenen Volta a Catalunya adında bir haftalık bir tur var.Barcelona'nın birçok güzellikleri gösteriliyor.Tek olumsuz tarafı yarışın sonucu genelde biliniyor.Ya Valverde kazanıyor ya Valverde kazanıyor.Şu anda sadece 38 yaşında ve 50 yaşına kadar da kazanmayı planlıyor.:D

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
UAE TEAM EMİRATES
DlHhE0RWsAADZrF.jpg

Bu Vueltaya iki lider ile gelen takımlardan bir tanesi de Team Emirates.Liderlerden birisi Giro'da çok büyük hayal kırıklığı yaratan Fabio Aru ve puncheur özellikleri üst seviyede olan ve Tour de France'daki gibi atak modu açık gezen Daniel Martin.Formda bir Aru; çok daha safkan yokuşçu özellikleri ile öne çıkabilir.Ama Aru iki seneden beri ortada yok.
Valerio Conti:Bu isme dikkat edin.Çünkü devamlı kaçacak ,kacacak ve kacacak.
conti2.jpg

@hamlet2006
2 Kaptan ile katılıyorlar görünüşte ancak takım Aru'ya odaklanacakmış, Daniel Martin serseri mayın gibi free takılacakmış spor direktörünün dediğine göre. Yani atak modunu kapatmadı ise uygun etaplarda saldırılarını izleyceğiz umarım :)

• Beğen
Kısa kısa takım anlatımlarımıza Mitchelton Scott ile devam ediyoruz.
MITCHELTON SCOTT
(link)
Simon Yates ve Adam Yates
Giro'yu kasıp kavuran ,her etaba saldıran ,her yokuşun sonunda patlayıcı özelliklerini göstermekten geri kalmayan ve Colle Delle Finestre etabında jursan yaşayarak patlayan Simon Yates;aynı agresifliğini Vuelta'da devam ettirecek mi?Yoksa gücünü dengeli dağıtabilecek mi?
Adam Yates ise France'dan ayağının tozuyla ve nispeten yorulmadan geliyor.Çünkü çok erken havlu atıp hayal kırıklığı yaratmıştı.
DRFNUSAUMAA6niX.jpg

Geçen seneki Vuelta'da son anda Sprint mayosunu kaptıran Matteo Trentin ;takımın diğer odak noktası.

Giro'da yıldızı parlayan dağ domestiği Jack Haig ve Damien Howson Yates kardeşlerin en büyük yardımcıları olacak.

Michael Albasini, puncheur etaplarını denerken ;luka Mezgec (pahoson pilot) ve Alexandre Edmonson ,Matteo Trentinin en büyük sprint domestiği konumunda

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
EF EDUCATION FIRST DRAPAC
DlJBmtIUUAEeBH2.jpg large.jpg

Rigoberto Uran Uran takımın en büyük genel klasman iddialısı.Zamana karşısı da diğer genel klasmancılara oranla bir tık daha iyidir.
Mike Woods ise genel klasmanda ilk 10 a girmesi muhtemel ikinci lider.Aynı zamanda Michael Woods çok çok iyi bir puncheurdur.Punchy finişlerde görmeyi bekleyiniz.
Takım değiştiren Pierre Roland ,bağımsızlığını ilan ettiğni düşünürsek dağlık etaplarda kaçış grubunda bol bol göreceğiz.

Dani Moreno yokuş domestiği

Sebastien Langeweld iyi bir klasikçi

Mitch Docker ve Tom van Asbroeck ise sprinterler

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
TEAM BAHRAIN MERIDA
DlCkHleX4AEzYQU.jpg

Sicilya mafyasının başında kim var?
Yoksa Sicilyalı Shark of Messina'nın kafasında Innsbruck'taki Dünya Şampiyonası mı var?Çünkü kariyerinde üç büyük turu da kazandı.Tek eksiği gökkuşağı mayosu.Eğer Vincenzo Nibali;Dünya Şampiyonluğunu düşünüyorsa genel klasmandaki iddiasını İzagirre kardeşlere devredebilir.
Büyük ihtimal Nibali'yi genel klasmandan uzak etap peşinde koşarken görebiliriz.
DlHVjmwU8AIhXNr.jpg

Açıkçası gerçekçi davranmadim ankete oy verirken ve zaten bisikletçilerin özellikleri hakkında pek fikrim yok:) o yüzden taraftarı olduğum Astana'dan Migel Angel Lopez'i tercih ettim :) bu arada bu adama neden superman diyorlar nereden kazanmış bu unvanı @hamlet2006

• Beğen
Geri