Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/10629595_10152855164845312_999934925376246497_n.jpg?oh=d33bd394f27220bd1b2a82a76d75ab3b&oe=548C852B

dinlenme gününde keyif yapıyorlar. tabii dünkü etaptan sonra keyfini çıkarması lazımdı. hem güçlü gözüktü, rakipleri arasındaki süreyi artırdı, etabı kazandı, kırmızı mayo üstünde, memleketinde yarışıyorr. mutluluk sebebleri çok contador'da :)

Scudo
@Ahmet O

Görüyorsun Ahmet, Vuelta heyecanını yitirdi gibi, saflar belli oldu. Aslında TT de yapılacak küçük bir hata veya lastik patlaması çok şey değiştirebilir.

Ben şimdiden bundan sonra hangi yarışlar var onlara baktım, hep tek günlük yarışlar, sadece Tour of Beijing 5gün sürecek. Ekim de tatil, yeni sezon Ocak ayında Güney Yarımküre ülkelerinde başlayacak. (Astana yarış takvimi)
İ

@Özgür R

21:45 tekrarı başladı eurosport 2 de spiker contador çok büyük avantaj yakaladı dedi herhalde o yarıştan bahsetti bir süredir izleyemedim şu anda tekrarı olan yarış hangisi onu da bilemiyorum..

spikerin önde ki grubun arkadan gelen canavardan haberi yok derken ben kaçırdım kimin geçtiğini

son 1.6 km kala 68 km hızla gelirken son 1 km de ana grupla yakaladılar ilerde ki üçlüyü

gerçekten çok hızlı bir yarış olmuş

kaçış grubu çok yaklaşmıştı kazanmaya yakıtları bitip tukenmışler...

evet tekrarını yeniden verdi finişin Cancellara çok yaklaşmış gerçekten inanılmaz bir hızla geldi ana grup son 1.6 km de ..

@Raşit S
Cumartesi günü de bir dağlık etap var Contador artık bırakmaz ama ne olur ne olmaz heyecanlı geçeceği kesin Froome, Valverde herjes atak yapacak. Artık izleyebileceğimiz 3 yarış kaldı Giro Lombardia, GP Quebec ve GP Mont Real kaldı.Ondan sonra artık Eurosport snooker ve dart ile iyice bayar insanı.

bisikleti nadasa çektim mecburen doktorun dediğine göre bir süre hiç binmemem lazımmış, artık kalan az sayıda ki bütün yarışları kaçırmam

Koşun Koşun kavga var.

İspanya Bisiklet Turu (Vuelta) 16. etabında inanılması güç bir olay yaşandı. İspanya Bisiklet Turu’da 16. etap heyecanıyla devam ederken, etabın bitimine 40 km kala nadir görülen bir olay yaşandı. Omega Pharma Quick-Step takımından İtalyan bisikletçi Gianluca Brambilla, sinirlerine hakim olamadı ve Tinkoff Saxolu rakibine etap devam ederken yumruk attı.

kaynak : (link)

Yarın ilginç olabilecek bir etap var; son bölümü düze yakın olan bir ikinci kategori yokuş ile sonlanıyor. Valverde, ikinciliğini korumak istiyorsa zaman bonuslarını toplamak ve hatta Froome'a biraz fark atmak zorunda, yoksa Cumartesi günü Froome fazla zorlanmadan aradaki farkı kapatır. Ayrıca Cancellara son günlerde kendinden pek beklenmedik şeyler yapıyor, bu etap için kendini sınıyor olabilir.

Cancellara UCI yol yarışı için öyle bir hazırlanıyor ki UCI zamana karşıya bile katılmayacak. Ama ne yazıkki yine yayın yok izleyemiyoruz. O yüzden biraz hazırlık biraz antrenman yapıyor gibi tabi bir etap alırsam fena olmaz diye düşünüyor.

Independent'in yazdigina gore kavganin sebebi tinkoff'lu rovny'nin kacis esnasinda tempoyu arttirmasina sinirlenmis brambilla. Daha sonra eliyle durdurmak isteyince olanlar olmus.

Bu arada -anlayabildiğim kadarıyla- FDJ takımından 2 vuelta etabı kazanan Bouhanni takım patronunun emri ile yarıştan çıkarılmış. Aslında Bouhanni gelecek sene için Cofidisle anlaşma imzalamış ama bu sene FDJde yarışlara devam edecekmiş. Geçenlerde L'Equipe gazetesinde bir söyleşi yapmış FDJ ile ilgili memnuniyetsizliklerini aktarmış (Milan san remo ve TDFde yarışamamsı vs ) ve de takım patronu çıkarın bunu takımdan demiş.

(link)

@Ahmet O
Adam tempoyu ister artırır ister artırmaz, Brambilla Uran için yavaşlatıyor sorun olmuyor da Rovny hızlanınca mı sorun çıkıyor. Çok geçerli bir sebep değil

Gesink, Boonen ve Cancellara yarıştan çekilmişler.

cancellara, fransada da aynisini yapmisti. tamam onunde onemli bir dunya yarisi var, hedefinde kalmadi vuelta da ama artik bence saygisizlik olmaya basladi bu.

madem bu turlara katiliyorlarsa, onemli bir durum soz konusu degilse turu tamamlamalari gerekir. ayip oluyor biraz cancellara reis :)

Gc adaylarından biri sondan bir önceki tırmanışta kaçsada izlesek,(2012 de contador dağlarda her atağına cevap alınca kaçıp turu almıştı).Valverde ya da purito yapabilir,froom hayatta yapmaz kurallara uyar powermetre ne derse onu yapar mekanikleşmiş adam.

yine 16. etapta kameraların olmadığı yerde de, bir iki omuzlaşmadan sonra katusha takımından joaquim rodriguez, team sky'dan philip deignan'ı yumruklayıp dudağını yarmış. daha sonra Deignan (boş zamanlarında boks klübüne gidiyormuş iki yıldır) bisikletten inince hesaplaşacağız seninle demiş. daha sonrasında bunu yapmanın takımı adına kötü olacağını vs. düşünüp vazgeçmiş. sonra joaquim rodriguez'i team sky'ın otobüsüne getirtip özür diletmişler.
kaynak:(link)
resmen lise çıkışı gibi olmuş bu sene vuelta

Bu sene izlenmesi en zevkli tur oldu La Vuelta ama peloton yarışın başından beri çok gergin. Ama bizim için iyi tabi bu herkes hırs küpü.

@Ahmet O

Gilbert gibi kısa tırmanışlarda iyi olan bisikletçilere "puncheur" denir zannederdim, artık başka anlama geliyor herhalde...

Geri