Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

@Ali Demir

İngilizler taktik stratejiyi arkadan vurmayi sag gosterip sol vurmayi cok iyi bilir. fhroome garip bir adam bilgisayar programi gibi ne verirsen o sonucu aliyorsun.belli olmaz vardir bir planlari belki. cunku hala o kuvveti gordum iki gundur.o ataklara hic istifini bozmadan fazla zaman kaybetmeden cevap veriyor.

Aru muhtesem savasiyor insallah uzun yillar seyrederiz bu hirsi bitmez.

Condator tabiri caiz ise bu isin cakali her seyi gordu gecirdi. surekli fhrooma bakmasinin vardir bir sebebi.valverdeyi rodrigez i hic kafaya takmiyor nedense.antreman yapamadim diyerek gizli yaptigi sonradan ortaya cikan da kendisi :)

Cok guzel duellolar izliyoruz hicbirsey bitmis degil.keske quintana da olsaydi.uzun yillardir vuelta hic bu kadar keyifli olmamisti.fransa turunun golgesinde ezik kaliyordu bu baba adamlarin hepsinin birden katilmasi tura buyuk keyif katti.gecen sene 42 yasinda Horner in son etaplarda kazandigi bir tur bunu unutmayalim.

Scudo
@Ferhat Köse

Zaten o kadar cok powermeter kontrolünün baska bi aciklamasi olamaz. Surekli cikardigi gucu kontrol edip en az enerjiyle en cok marjnal faydayi sagliyor. Taktik makinasi gibi.

Benim gözümde; Froome, Ivan Drago'dan farksız. (Belki de bu yüzden favorimdir)

Ötesi yok bunun. Bir gün, röportajlarından birinde "If he dies, he dies" diye demeç verirse hiç şaşırmam. :D Adam bildiğin teknik analiz sporcusu kıvamında, sporcu ruhunun hatırlatılması lazım. :p

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Contador her virajda yani Froome ile arasında göz temasının kesildiği her pozisyonda atak yapıp tempo arttırıp bu sefer Froome'un yakalamasına izin vermedi.Rakip olarak sadece Froome'u görüyor hala bana kalırsa ve yarını da bu farkla yada az zaman kaybıyla geçebilirse büyük avantaj elde etmiş olacak.

@Özgür R

Condator o kadar atak yapti ki dun bugun geri kalip fhroome arayi kapatabilir de :) buda madalyonun obur tarafi :)

Doping korkusundan artik bu adamlar eskisi gibi degil cok kirilgan her an hersey olabilir iki etap once son metrelerde muhtesem atak yapip etabi alan garmin li dun son tirmanisin basinda bitti mesela.

@Ferhat Köse

Haklısınız Ferhat Bey dediğiniz gibi de olabilir :)

3 gün üst üste bu zorlukta dağlık etaplarda gerçekten kolay değil. Dinlenmeye vakit yok. Herşey olabilir gerçekten.

Böylesi daha zevkli geldi bana Contador'un atak yapamadığı yada Froome'un cevap veremediği veya Rodrıguez'in artık ne zaman yürüyeceğini kestiremiyorsunuz bu kırılganlık ve daha temiz olmaları bence bu sporu daha zevkli hale getiriyor.Umarım böyle devam eder bundan sonrada..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Sefa.
Sefa arkadaşa katılıyorum ruhsuz, makine gibi yarışıyor .Froome ve takımı için herşey kadans ve watt ölüçümünden ibaret sanki. İnsan biraz hırslanır ruhuyla, içinden gelen bir güçle atak yapar .Ne demişti geçen sene Contador 1. olamadıktan sonra kaçıncı olduğum önemli değil ve bunun için elinden geleni yapıcam dedi ve her fırsatta geçen sene ataklarını yapmıştı. Bir defa Tour kazanmakla efsane olunmuyor. Froome şu an çok popüler ama 10 yıl sonra herkes Nibali ve Contador'u hatırlayacak fakat Froome ve Sky isimleri gerilerde olacak.

Bugün 4'ü 1. kategori toplam 5 tırmanış var. Yarışçılar 160 kilometrelik parkurda 5000 metreden fazla irtifa kazanacaklar. Bence genel klasmanda birşeyler değişecekse, bugün değişir.

Dünkü etap için spiker "kral" gibi bir terim kullanıyordu yani vuelta etaplarının kralı, en önemli en zoru. Bugün kü etap dünden daha mı zorlu?

@Raşit S

Etap yarışlarının en zorlu, herkesin kazanmayı en çok isteyeceği etap için genelde "kraliçe etap" tabiri kullanılır. Bu seneki Vuelta'nın kraliçe etabı ya bugünkü etap, ya da Cumartesi koşulacak olan etap. Bugün, dünkü gibi kategori dışı tırmanış yok, ancak toplam tırmanış dünkünden çok daha fazla. Cumartesi ise dünkünden daha uzun, son tırmanış gene kategori dışı ve hem daha zorlu hem de daha yüksek irtifada.

Evet bugünkü etap dünden daha zor her zirvede dökülmeler olacak sondan 2. zirve olan San Lorenzo da farkı açan bence çok büyük avantaj elde edecek. Çünkü sonrası iniş ve yine bir yokuş başlıyor yokuşa önde başlayan avantaj elde eder.

Merhaba Arkadaşlar,

Hangi link üzerinden izliyorsunuz. Link paylaşır mısınız.

Haklısınız, bugünkü etap için de aynı terimi kullanıyor. Rusca "karalevskiy" kral veya kraliçe değilde royal kelimesinin karşıtı gibi.
Ayrıyeten rus spiker Katusha takımını tutuyor doğal olarak ve Rodrigez ataklarında hadi oğlum dayan bile diyor. Tinkoff ta Rus ama Katusha nın yeri ayrı demekki.

@Gün A.

Tinkoff lu adami ittiriyodu derken agzina yedi yumrugu :)

Bugunun etabi tam quintananin etabiydi aslinda. Uzun tirmanislar. Burada genel klasmanda buyuk fark cabilirdi. Ama bugun cok acayip olacak. Contador dun surekli atak yapti bugun gucu var midir o kadar. Froome desen kapali kutu. Ilginc yaris

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Cantador bu etap için lastikleri değiştirmiş, 5-6 bar vurulan lastikleri tercih etmiş, 8-9 bar yerine. Spikerin dediğinden bu kadar anlayabildim.

Brambilla ve Rovny atildi. Brambilla agliyor. Cikista kavga var kesin :p

Geri