Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

Günün etabi (temsili):
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/08/00138e5be65149bd5a89ae818cb324af.jpg

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
Kavga hoş değildi, yok mu hakem atsın bunları demiştim. Atılınca da üzüldüm :agla:

Benim gibi iflah olmaz bir tırnak yiyici için çok tehlikeli bu etaplar. Kalmadı bitti...

contador, bu isi bitirdi artik. adamim benim nasil atak cekti ama froomea :))

bu sakatliga ragmen, bu formda,bu istekte ya daha ne olsun? etabi da almis oldu. boylelikle etap alarak genel klasmani 1. bitircek insallah :)

Bravo Cantador.

Kaçış gurubundan elemanın üçüncü bitirebildiğini görünce, mesela Fabio Aru kaçsaydı en başta, bir kaç dakikalık fark bile elde etmesi mümkün olmaz mıydı? Tamam ilk dörtlü izin vermezdi ama dengeler de bozulurdu. Podyum şansı için riske girmek lazım gibi. Tabi bize söylemesi kolay.

@Murat B.

Bu etap kelimesinin hangi dilde erkek mi disi olduguna bagli olarak degisen bir kavram! Almancasinda da kral olarak tanimlanir ( Königsetappe). Fransicasi ve ondan alinarak ingilizcesinde ise etape-reine (kralice etabi) kullanilir, Bizim dilimizdeki bisiklet terimlerinin cogu da fransizcadan girmistir. ( Büyük kismi iyice bozulmus olsa da.. :) ) Hele yeni nesil sürekli ingilizceden tercüme veye tarcüme bile olmayan tabirler kullaniyor, ve canimiza okuyor..

@Raşit S
1970 lerden beri canli seyretmisimdir böyle büyük yarislari... Ilk defa yaris sirasinda yarsitan alinan bisikletci gördüm. Etap sonuda daha önceleri de olmustu ama, bu bir ilk sanirim. Gecen senelerde Niki Terpstra' yi almislardi yarsitan, ama etap sitasinda degil, hatirladigim kadariyla... Bu digerlerine ders olsun! Spor müsabakasinda olacak seyler degil bunlar, hele bisiklet sporu gibi 1. ile 100. nün neredeyse ayni derecede aci cektigi bir sporda!!

@ihtiyar

Az buçuk Almanca bilsem de "Königsetappe" dendiğini bilmiyordum. Aslında Almanca'da da Etappe kelimesi dişi, fakat "kraliçe etap" yerine "kralın etabı" demişler. Bugün de gördüğümüz gibi kraliçeyi alan kral oluyor :)

@Murat B.

Cok dogru tanimlamissin, gercekten de manasi etaplarin krali! Tabii ki etap kelimesi disi olmasina ragmen.... Kelimelere cok takilmayalim, Contador' un etabi oldu. Fransa turunda düsüp kafayi gözü yaranlar, 1. ve 2. geldi. Eger burada da böyle bir sey olmazsa, köy göründü, klavuza gerek kalmadi...
Bir arkadas Contador sakat sakat byöle.. seklinde yazmis. Contador' un kendi ifadesi- ki aynisini Cancellara da kullanir- yarisa kazanmak icin girermis, öyle sözde yarisa girmezmis..... Vuelta öncesi iste girip bakalim ifadeleri hep hikaye....

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Dünkü etapta contador valverde ve puritoya yoklama çekip zayıflık mı gördü? bu günde frooma takılıp etabı alırım mı dedi?Pes bayağı kurt adammış.Dünkü ataklardan sonra toparlanamaz zannetmiştim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Contador dün Froome'u silmeye çalışmış Valverde ve Purito'nun da yardım edeceğini düşünmüş fakat onlarda yardım etmeyince önümüzdeki etaplarda bunun cezasını çekeceklerini söylemiş doğru da oldu ve dahası da olacak gibi Froome 2. olur artık ama Valverde ve Purito düşünmeli.

Gunes acinca son 40 km kala kendi tirmanis etaplarimi yapmaya gittim tekrari bu gece varmi yarini mi bekliyecem :(

Froome ayağa kalkıp bisiklet süremiyor mu? Ne diye hep oturarak ilerliyor bu adam? :confused:

Bende ayakta yokuş çıkamıyorum arada kalkıyorum ama genelde oturarak daha iyi oluyor. Contador istisna zaten herkes oturuyor.

@Ferhat Köse

eurosport 2 de 15. etap tekrarı 23:45 yazıyor bugunkü etap 15. etapmıydı tam bilmiyorum yalnız yine de izlicem

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Son kilometrelerde contador ne atak yapmış öyle froome tozu yutmus resmen

evet canlı izledim. Son 1 km kala Contador bir atak yaptı ki Froom neye uğradığını şaşırdı, bilemedi ! Bana sürpriz olmadı. Yaşasın Alberto Contador !!!

Etabın özetini şimdi izledim.

Contador son km de atışını yapmış.Helal olsun..:alkis:

@Ali Demir

Son km de Contador atağa başlayınca seyircilerin coşması muhteşem :)

Spiker de buna paralel çıldırıyor...

Haliyle Chris Froome'dan beklentiler çok fazlaydı ama Contador yılların çakalı, adamı resmen donunda sallamış :)

http://inspire-ipcmedia-com.s3-eu-west-1.amazonaws.com/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2014/09/vuelta14-st16-Contador-Wins-WEB.jpg

Geri