Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

@Hasan SAYLIK
hocam merhabalar.

yaris sirasinda caner elere sordunuz, yanitni verdi aslinda :)

tamamen sporsorla alakali bir durum, contador specialized giyiyor. adam adeta specialized ceosu gibi, ancak bu kadar reklamini yapabilirdi :)

sanirim, keyiflerine gore marka degistiremezler. cok da farkeden bir sey yok zaten. butun ekipmanlar ust duzey.

Scudo
@Hasan SAYLIK

takımların ve sponsorların sıkılığına bağlı. team sky'da shimano ve sidi kullananlar var. ama mesela rui costa başka bir ayakkabı kullanıyor olsa gerek ki sidi wire desenli ayakkabı kılıfı geçirmiş üstüne :)

http://inrng.com/medias/img/ruicostashoe1.jpg

Caner'in işine bağlı bazen cevap vermyorlar bile. Evet cevabımı aldım sadece ayakkabı sponsorluk konusu dışında demek ki herkes istediği takımla anlaşabiliyor demekki...

off çok güzel etaptı yaa
benim elim ayağım titredi
bu 2 gün daha neler izlicez kim bilir

Fhroome ne yapiyor anlayan yorum yapabilen varmi acaba.kac etapta rampada geri dusup sonra yakaliyor.yakaladigi adamlar da condator valverde aru gibi adamlar.bu nasil istir ben anlayamadim.bugun yuzde 15 egimde 90-100 kadans cevirdi bir ara yine.

@Ferhat Köse

diğerleri atak yapıyor
fark açılıyor ve bu froome bekliyor temposunu hiç bozmuyor sonra onların enerji bitince froome asılıyor pedallara

yalnız oturarak o kadans nedir arkadaş team sky bu işi çok iyi eğitmiş bisikletçilerini wiggo da böyle idi

Bence Cantador garantiledi gibi.

Ancak hiç etap almadan şampiyon olmak nasıl saçma bir iştir?
Çoktandır ilgilenmiyorum ama F1 de mesela, puanın en fazla olsa bile etap kazanmadan şampiyon olamazsın.

@Serkan.ÇABAŞ

Onu bende anladim ama oyle bir rampada o kadar geri dusup farki bir kac kamera degisikligi arasinda nasil kapatti :) 30 saniyede filan bir baktik condatorun onunde en az 50 metre fark vardi aralarinda o arayi nasil kapattigini keske kameralar gosterebilseydi asil kadans orada oldu muhtemelen.

caner eler gecen gun bu durumdan bahsetmisti.

twitter da bir kullanici froome'a blof yapiyorsun degil mi demis. froomeda; sen onu gel de bacaklarima anlat demis. demek ki yeri geliyor zorlaniyor ama, etap sonuna dogru kendini toparliyor.

hakikaten fena kadans yapiyor bu adam, helede o egimlerde bunu basarmak cok zor olsa gerek.

guzel bir etapti, contador cok zaman kaybina ugramadi ama son bolumde biraz zorlandi. nedeni ise, valverdeye atak cekmesi sebeb oldu sanirim. onu baya hirpaladi o bolumde ama, kendisi de enerjinisi yitirmis oldu.

su rodriguez fena adam, yokuslarda hep onlerde oluyor. iyi is cikariyor.

Evet etap kazanmadan şampiyon olunabilir çünkü her etap sonunda önünde bitiren kişiler tehlikeli değilse Contador gibi yarış lideri her daim kazanır zamana karşıya kadar farkı indirmeye çalışacak Froome ama geçen zamana karşı da varlık gösteremedi. Daha çok olaylar olacak .

valla bu önümüzdeki 2 gün bu ilk beşteki adamlara çok iyi bakmalıyız..

çok farklı yarışlar izlettirecekler bize çook
fransa turunda beklediğimiz heyecan şimdi geçte olsa geldi be

@Raşit S

contador, sanırım 2009 fransa turunu da etap alamadan genel klasmanı birinci bitirmişti. öyle hatırlıyorum:)

bu adamlar için etap kazanmak çok da önemli değil, o işleri kendini kanıtlamak isteyen gençlere bırakıyorlar. tabii almaları lazım bence.ünal aysalın dediği pastanın çileği olur :)

valla garantiledi gibi demek bile için erken contador için
bu 2 günü sağ sağlim dizi çıkartırsa o zaman diye biliriz
daha zaman bonusları olan bir turdan bahsediyoruz ve bir tt daha var önümüzde

TT çok kısa 12 km, sanki sıralama çok değişmesin ama arada 10-20 saniye varsa değişse de olur gibi ayarlamışlar :)

etabın tekrarını izliyorum da froome hep beş metre geriden falan geliyor motorlardan falan gözükmüyor adam

Bugün etabı kim alır ? İlk beşten birisi gelebilir mi yoksa yine kaçışdan yada sürprize bir atakçı mı alır ? Contador a yüksek oran veriyorum, Rodriguez ise belki diyorum, sürpriz beklemiyorum .

contador, surekli atak yapip valverdeyi ve rodriuguzei silkelemeye calisiyor. bu sebebten oturu de, son anlarda enerjisini yitirip, rakiplerine karsi sure kaybediyor. tabii o sakatliktan cikip, boylesine zor bir turda hala lider olmasi contadorun ne kadar iyi bir bisikletci oldugunu gosteriyor.

bugunku etapta da cok degisen bir sey olmadi. basbasalar, son ana kadar boyle surecek galiba. froome, sanirim kafasinda bu turu bitirmis. sadece tutunmaya calisiyor. hicbir atak yapayim
onde gideyim rakiplerimi geceyim kaygisi tasimiyor.

yalniz, contador hala froomedan korkar bir halde. surekli arkasina bakip froome nerde la bakisi atiyor :)

Froome tekniği gereği ve çalışma tarzına bağlı olarak hep aynı hızda yokuş çıkan birisi yani hızımı artırayım biraz yavaşlayım diye çıkan birisi değil. Bir de buna zayıflık, güçsüzlük eklenince Froome bu halde kalıyor, ayrıca onu son km'lere kadar çıkaracak takım arkadaşı da yok.

Ödüm kopuyor Cantador un dizine ağrı girecek diye. İnanın yarışın bir an önce bitmesini ve gidip iyice dizlerini dinlendirmesini istiyorum.

Froomu, Aru yu anlıyorum, atak yapsan ne olacak, kazanacağın en fazla 5 saniye. Değmez yani.

Geri