Scudo Sports

Vücut geliştirme ve Protein tozu hakkında

Bende evde kendi imkanlarımla çalışma peşindeyim. Adam beni 1.5 saat koşu bandına ve bisiklete bindiriyordu ve sonra her türlü ağırlık kaldırma hareketini de yaptırıyordu. Göğüs omuz kol bacak sırt karın hepsini. Evde kendi çapımda kendimi geliştireceğim ve şöyle bir durum var tavuk balık sevmem süt, yoğurt severim mümkün oldukça tüketiyorum. Besinlerden fazla protein alamıyorum o yüzden bu toz işine bulaşmak zorunda kaldım. Abartmadan dozunda kullanmak koşuluyla tüketeceğim.

Scudo
Sadece sehpa mı, bar ve dambıl yok mu, anlayamadım.

Spor salonu kadar olmasa da evde de iyi şeyler yapılabiliyor.

İstanbulda olanlar İsmekin fitness salonuna gidebilir, haftada iki kez bedava amakayıtlar devam ediyor mu bilmiyorum.

(link)

ev için bu program en iyi programlardandır.

Protein tozu olarak klasiktir, whey protein tozu.

Fazla ağırlık girilmiyorsa, kaslar zorlanmıyorsa,yanmıyorsa proteine gerek yok.

Yulaf ezmesi, buğday kepeği, çörekotu ve baklagillerin hemen hemen hepsi gibi besinlerde bayağı protein var. Özellikle çörek otu.

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@Caner Aydın

üçü de var fakat ben sebze olarak neredeyse hiçbir şey yemiyorum düzgün beslenemiyorum maalesef :)

salona gidip hoca ile çalışmayan kendi programını kendi belirlemek isteyenler için program veren site var mı ?

(link)

Bu sitede hazır programlar var. Belki sorarsnız verirler de herkes için cevaplamaları zor.

Sebzesiz bitkisiz sağlıklı bir yaşam olamıyor. Düzgün beslenme olmadan yapılan spor da fayda sağlamadığı gibi kaslara kemiklere zararı olabilir.

@nazmi bilmez

Bu sehpayı eylül ayında aldım. 1 hafta kullandım ve sonra iade ettim. Bende bu yıl evde spor yapmayı düşünüyordum. (Salona ayıracak param kalmadığından :) ) Üniversite dönemlerimden kalma 4 adet 7.5 kg , 4 Adet 5 kg, 4 adet 2.5 ve 2 tane dumbell barı ve bir tane Z barım var. Sehpa aslında gayet iyi ama sadece benç press' i düzgün çalışabildim. Dips içinde iş gördü ama siyah tutma yerleri çok feci lastik kokuyor. Neyse 1 hafta evde kendime göre program yaptım ve çalıştım. Sonra evdeki spor disiplinimin ve çalışmamın çok verimli olamayacağını düşündüm. İade ettim sehpayı. Şu an spor salonuna haftada 3 gün gidiyorum. Her spora gittiğimde de 700 ml suya 30 gr protein tozu atıp spor esnasında arada içiyorum. boyum 1.77 kilom şu an için 100 :) Salonda vücut geliştirme değilde, kendimce izlediğim crosfit hareketlerini çoğunlukla yapıyorum.
Salona gitmemdeki nedenlere gelince,
1. Çalışma disiplini ve motivasyon daha yüksek,
2. Sporda çok fazla terlerim, evde hanımdan fırça yememek için :)
3. Sauna kullanımı,
4. Tek başıma spor belli bir yerden sonra sıkması,
5. Daha fazla alet, ve daha düzgün antrenman,
6. Günlük stres atabileceğim arada muhabbetlerin olduğu ortam.

Fitness Salonlarına çok gittim kendime göre belli bir birikimim oldu. Bu yüzden eve bar, sehba, dambıl 50 kg ağırlık (400 tl) aldım. 2 haftadır evde çalışıyorum. Sıkıntım çalışmak değil beslenme. Çünkü her spor salonuna gittiğimde kas yapayım derken bir bakmışım fitleşmişim yine.

• Beğen
@fatihözüdoğru

"Çünkü her spor salonuna gittiğimde kas yapayım derken bir bakmışım filleşmişim yine. Diye okudum :)

Spor salonuna ayıracak vaktim yok maalesef sabah kalkıp ders çalışıyorum 9'a kadar sonra dükkana geliyorum akşam 8.30'da dükkanı kapatıp eve geçiyorum. Spor salonuna maalesef gidemem. Sebzeleri balığı tavuğu yeni yeni yemeğe başladım zamanla alışırım diye umuyorum. Protein tozunu da abartmadan kullanmayı planlıyorum

Spor salonlarını sevmediğim için ben de evde p90x'e başlayacağım videoları indirdim dambıllar tamam tek eksik barfiks onu da (link) bunun gibi bir şeyi tanıdık bir demirciye yaptırarak halledeceğim.

P90x'i görene kadar ağırlık sehpası ve koşu bandı alacaktım modelleri falan da belirledim fiyatı çıkardım sonra p90x'i görünce o kadar para harcayana kadar şunu bir deneyeyim diye düşündüm. Zaten amacım fit bir vücuda sahip olmak olduğu için daha mantıklı geldi.

İki senedir üniversite sınavına da evden hazırlanıyorum :D P90x'i başaramazsam gidip sehpa alacağım.

Protein tozu için; kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum ileri seviye vücut geliştirme yapanlar için nur nimet olabilir ama benim için gereksiz bir şey.

• Beğen
Öncelikle bende öyle denemeliyim sanırım. Baktım olmuyor protein tozuna başvururum.

@nazmi bilmez

Ne için dediğini anlamadım ama p90x için diyorsan görsellere falan bakıyorum ve yazılanları okudum çok zormuş ama başarılı buluyor herkes. Eğer amacın fit olmaksa kesinlikle denenmeli barfiks 30 tl civarı tutar diye düşünüyorum. Videolar zaten bedava :) Sehpa almaya karar verirsen de zaten barfiks boşa gitmez işine yarar.

• Beğen
@Mehmet Can K.

Masa barfiks halter dambıl var. Yeterli de bence. Sehpa konusunda kararımı değiştirebilirim başka bir şey de alabilirim

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
@Mehmet Can K.

barfiks dediğim kapının üzeri yani oradan takılıyorum :D ya çok pahalı bir set değil bence 300-350 tl civarı. Çalışıyorum yani sorun olmuyor sigara ve alkolde kullanmıyorum harcayacak bir şeyim yok bari spor yapayım diyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
Protein Tozu, glutamin, kreatin kullanma derim. Hocam kullanıyordu disiplinli olarak hepsini meyve suyu veya limonatanın içine karıştırıp içerdi. Faydasının olduğunu hocamı görünce anlıyordum. Bende belli bir süre 3.ünü karıştırıp hocanın yaptığı gibi içtim. Ama hocamın sonradan şeker hastası olduğunu öğrenince bıraktım. Tabi herkesin vücudu aynı olmadığından herkes şeker hastası olacak değil. Ama illa kullanmak istiyorum diyorsan şekerli içeçeceklerle kullanma derim.

• Beğen
@fatihözüdoğru

Süt veya Su ile kullanmayı planlıyordum da şuanlık erken gibi duruyor en azından yardım edenlerin yorumlarına göre

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Geri