Scudo Sports

Vitesin boşa atması ve zincir uzunluğu

Scudo
sadece kulakdan dolma söyle bir bilğiye sahibim . frenler açısından boşa alıp sallamak pek iyi olmazmış tehlikeli olabilirmiş

• Beğen
Tepkiler: Derya AKYILDIZ
Frenler açısından iyi olmaz gerçekten de çünkü :arabayı yavaşlatmak veya en azından sabit hızla tutmak için gereken tüm enerji frendeki sürtünmeden sağlanınca fren disklerinin ve balatalarının ömrü de epey azalır.Diğer türlü yani araç viteste olursa ise motor kompresyonu olacağından frenleme için gereken gücün bir kısmı bu kompresyon tarafından sağlanır ve balata ve disklerin ömrü uzar.

• Beğen
Tepkiler: nuriaktürk
arkadaşlar öncelikle merhebe ben inanç tam12 senedir tır şöförlüğüyapıyorum araç kullanmakta yeterli bilgiye sağip olduuuma inanarak şunu sölemek istiorum . Hiç bir zaman rampa aşağı inerken boşta inmeyin , eğer az benzin yakmak istiyosanız sizin yapacahınız şeyler ilk olarak lastiklerin havasını sürekli ayarlı tutmaktır inik bi lastih 90 km hız yaptığınızda size 30 lira olarak yansır , hız yapmak istediğiniz zaman aracınızın camlarını kapalı tutun içeriya dolan hava aracı kasa bilir ,boş vitesi düz yollarda arcı rahatlatmak için kullanın aracınız takacağınız cantların ebatlarını motor gücüne göre ayarlayın , ani kalkış yapmayın aracın debriyajını yersiniz buda aracınızın kavrama noktasını düşür , balatalarınızın mesafe ayarlarına dikkat edin mesafedüşükse araç kasılabilir , mümkün oldukça rüzgarlık takamaktan kaçının aracın süspansyon sisteminde çok ağır zaralar görebilir ve en önemli husus aracınızn mekanik yağları aracınızın asıl yakıt fazlalığına yol açan en önemli etmendir yağ ne kadar yanık olursa motor o kadar fazla ısınır buda arcın benzini haddinden fazla yakmasın sebeb olur.

Vites geçişleri dışında debriyaja hiç basmamak gerekir, boşa almak da bir vites geçişidir, vitesi boşa ancak durmaya yakınken/dururken almalısınız, doğru olan bu. ;)

• Beğen
sallama işini genellikle dolmuşcular yapıyor benim fikrimce iyi degil fren boşala biliyor birgün bana oldu o günden sonra boşa almak mı asla :)

• Beğen
İsmailağıllı sen doğru yapıyorsun sakın boşa alma. Arkadaşım çamurluk bilgiler için teşekkür ederim ama, motoru rahatlama konusuna maalesef katılamıyacağım. Ergüncüm durmaya yakın/dururkende boşa almasak diyorum. Önce duralım, sonrada park etme kurallarını uygulayalım. zaten ozamanda boşa almak yok.

dizel minibüs kullanıcıları yakıttan tasarruf için 2500 3000 deviri gecmeyin farkı göreceksiniz

• Beğen
arkadaşlar 1-5 teyken pedala biraz fazla basınca vites atıyor. vitesi ni ayarlatıyorum 2 günsonra yine aynı sorunla karşılaşıyorum.vitesin markası shimano.arkadaşlar lütfen cevap verin 1-5 te yokuş çıkamıyorum.sizce bu sorunu nasıl çözebilirim???

@xberkx

bu kombinasyon, sahip olduğun vites mekanizmasına uygun değil. ayna 1'deyken arka dişi 1-2 belki 3'te olmalı ama 5'te değil.
ayna 2 deyken arka dişliyi 3 yaparak tırmanmayı dene. bu zincir ve dişlilerin üzerindeki baskıyı azaltacak ve bence sıkıntın ortadan kalkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
bence vitesi sana degil bisikletcine ayarlattır... sorun ön vitestedir muhtemelen.....

@emiryuksel

cevap verdiğin için sağol ama genede belli viteslerde böyle zincir atıyor.ama yinede deniyeceğim.@punisher89
bisikletçi ayarlıyor ama 2 gün sonra yine oluyor.

cevap verdiğiniz için sağolun

@xberkx

Ön 1. dişlide iken arkayı 5. dişli ye kadar indirmen çok yanlış. Bu hem rublene, hem de zincirine zarar verir. Daha çabuk aşındırır.

Vitesleri nasıl kullanacağımızı, ön hangi dişlide iken arka hangi dişlide olmalı bununla ilgili bir konu var. Konuya BURADAN ulaşabilirsin ;)

Eğer aynı sorun yine devam ederse, bir daha sor. Başka çözüm yolları aranır :D

@xberkx

bu iyi bir haber.
nasıl bitti, çözüm yolun ne oldu yani?

@emiryuksel

baştan sizin dediklerinizi yaptım sonra bisiklet çiye gittim sorun herhalde viteslerin ayarı bozulmuş o sınır noktasından dışarı çıkıyormuş ayarladı.vede sizin dediğiniz gibi kullanıyorum artık:D

• Beğen
Tepkiler: felis911
yokuş kukarı giderken zincirden cart curt sesler gelıyo sorun ne olabilir 2. sorum pedal çevirince boşa dönüyo arka aktarıcı saglam sanırım 8 li arka ayna dişlide sorun var :boese157: bisikletler xc 1000

yokuş kukarı giderken zincirden cart curt sesler gelıyo sorun ne olabilir : Zincirinizin yağlanma vakti gelmiş olabilir. Vitesleri doğru kullandığınızdan da emin
olun.

2. sorum pedal çevirince boşa dönüyo arka aktarıcı saglam sanırım 8 li arka ayna dişlide sorun var :boese157: bisikletler xc 1000 : Pedal basarken, birden pedal boşa düşüyorsa arka rublenizde sorun var demektir. Gevşeme ihtimali var, bir bisikletçiye gösterin derim..

• Beğen
Tepkiler: quiere ve qatrio
2. sorum pedal çevirince boşa dönüyo arka aktarıcı saglam sanırım 8 li arka ayna dişlide sorun var bisikletler xc 1000 : Pedal basarken, birden pedal boşa düşüyorsa arka rublenizde sorun var demektir. Gevşeme ihtimali var, bir bisikletçiye gösterin derim..
veyahut göbekin BODY kısmında bir sorun olabilir mesela göbekin dişlerini yemiş olabilirsin. O zmn pek yapılacak birşey yok yeni bir body bulmak yada yeni göbek almaktır.Cunku body kısmı fabrikasyondur tamiri yapılamaz biliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: quiere ve qatrio
Geri