Kaç vitesli bir sistem kullanıyorsanız ona göre aynakol almanız lazım. Markası ve diş sayısı önemli değil. Kolay kolay aşınmaz aslında Kaç km oldu tahmininizce kullanmaya başlayalı?
Edit: Ben sanırım sorunuzu yanlış anlamışım. Sram-Campagnolo gibi markaların dişlileri aynakol bağlantıları aynı olsa da kalıbı itibariyle uygun olmayabilir . Çoğu çin meşeeli marka da 4 civatalı muhtemelen sadece tek yaprak olarak kullanmaya uygun shimano uyumlu dişliler üretiyorlar. Ama deore veya uygun tasarımdaki üst serilerden kullanmanız daha sağlıklı olur.
Asıl sorun şu ki eskişehirde bu bisikletin ayna kolunu çıkartabilecek ve yerine bu aldığımı takabilecek bisiklet bulabilecek miyim. Bunu daha cok merak ediyorum.
Cevap için teşekkür ederim
32T yazan birşey alıp direkmen deneme yanılma yoluna gidicem artık. Kendi dişlim 32li çünkü.
Daore marka bi 32T yaprak 300TL+ malesef.
Bu yüzdende bahsi geçen çin üretimi şeylere yönelmem gerekiyor.
Asıl sorun şu ki eskişehirde bu bisikletin ayna kolunu çıkartabilecek ve yerine bu aldığımı takabilecek bisiklet bulabilecek miyim. Bunu daha cok merak ediyorum.
Tel çekme kuvvetleri uyumsuz olduğu için çalışmıyordur. Sram ile shimano farklıdır. Aynı markada bile 4700 tiagra ile eski 10 ku 105 çalışmıyor.rockrider 500 kullanıyorum
Pedal SRAM 22x32x42
3×8 Vites mekanizması SRAM X4
M3024 vites göstergeli SRAM kollar
Kaset SRAM 11x32
Kol bozuldu ve shimano st ef 51 3*8 sağ sol kol taktım diğer herşey aynı kol ve on vites sorunsuz çalışıyor ancak arka vites 8 ile 3 vitesler arası kolla çalışıyor kol daha sonrasına hükmetmiyor elimle arka aktariciyi itersem 1 vitese kadar sorunsuz geçiyor bırakırsam geri dönüyor aynı şekilde teli arka vites 1 de sıkarsam bu sefer kol 1den 6 ya kadar hükmediyor limit vidaları ile oynamadım çünkü elle itince mesafe tam ayrıca sadece kolu değiştirdim ek olarak vites kolunda önde ve arkada tel gerginlik ayar vidası yok sıkma ve gerginlestirmeyi teli sıkarken yapıyorum fikir verebilirseniz sevinirim
rockrider 500 kullanıyorum
Pedal SRAM 22x32x42
3×8 Vites mekanizması SRAM X4
M3024 vites göstergeli SRAM kollar
Kaset SRAM 11x32
Kol bozuldu ve shimano st ef 51 3*8 sağ sol kol taktım diğer herşey aynı kol ve on vites sorunsuz çalışıyor ancak arka vites 8 ile 3 vitesler arası kolla çalışıyor kol daha sonrasına hükmetmiyor elimle arka aktariciyi itersem 1 vitese kadar sorunsuz geçiyor bırakırsam geri dönüyor aynı şekilde teli arka vites 1 de sıkarsam bu sefer kol 1den 6 ya kadar hükmediyor limit vidaları ile oynamadım çünkü elle itince mesafe tam ayrıca sadece kolu değiştirdim ek olarak vites kolunda önde ve arkada tel gerginlik ayar vidası yok sıkma ve gerginlestirmeyi teli sıkarken yapıyorum fikir verebilirseniz sevinirim
Forumdan yardımcı olan arkadaslar oldu sağolsunlar. Araştırdım bırazda baya malıyetlı oluyor. İşin kötüsü kolları alınca kaset dıslıyı değiştirmem gerekiyor. Mesela su linktekı olmuyor dıye bılıyorum. Olsa hem kaseti degıstırnem hemde frenlerımı@osmancan71 Shimano yol serisinde, model kodunun son iki hanesi 20/25 ise hidrolik, 00 ise mekanik oluyor. Örneğin 105 ST-R7000 mekanikken ST-R7020 hidroliktir. Hidrolik Tiagra ile başlıyor sanırım. Tiagra hidrolik kollar, Ultegra mekanik kolların fiyatıyla eşdeğer.
Bisikletım speeder 100. Hidroligı bozmak ıstemıyorum aslında. Ama o zaman cok fazla maliyet çıkıyor. 10 lu sısteme gecsem hidrolikle kaset aynakol onlarıda değiştirmek zornda kalacagım cekme oranı için.@osmancan71 O linkteki olmaz evet standart kablolu bir sti hatta baya da eski bir model neredeyse vintage kategorisine girecek. Göbeği de disk uyumlu değilse değiştirmeniz gerekir doğal olarak. Bunlar hep maliyet.
@osmancan71 Shimano yol serisinde, model kodunun son iki hanesi 20/25 ise hidrolik, 00 ise mekanik oluyor. Örneğin 105 ST-R7000 mekanikken ST-R7020 hidroliktir. Hidrolik Tiagra ile başlıyor sanırım. Tiagra hidrolik kollar, Ultegra mekanik kolların fiyatıyla eşdeğer.
dolar kuruyla bakınca epey ediyor oda@osmancan71 (link) şuanda indirimde 550$ komple tiagra hd set her şey dahil. (link) bu atmış olduğunuz linkteki ürün ucuz diye aldanmayın belki de tiagranın ilk serisinden kalma bir kol. Ayrıca 2x9, siz bunu alınca yine yol mtb parçası uyumsuzluğu olacak 9lu olması sizi yanıltması. Maliyet çok olmasın diyorsanız bisikletiniz 8liydi hatırladığım kadarı ile claris sti kol takmanız yeterli olacak, 9'lu sistem için sora. 7-8-9lu yol sistemleri mtb aktarıcıları ile uyumlu. Yok illa 10lu diyorsanız maliyet mekanik ile artıyor, hidrolik ile katlanıyor.
Bu hidrolik tiagra kol üst kafa kısmı daha toparlak
249478 dosyayı görüntüle
Bu da mekanik tiagra kolu, farkları böyle anlayabilirsiniz.
249479 dosyayı görüntüle