Scudo Sports

Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler

Merhaba arka altus 8 li wsx 300 bisiklet on aktarici yerine satıştaki deore takilir mi ? (link)

Scudo
Arkadaşlar ön orta dişlim aşınmış, Daore marka. Ben bu dişliyi değiştirmek istiyorum. 32T yazan herhangi bir dişli buna uygun olurmu. Yoksa illa ki daore mi olmak zorunda ?

Kaç vitesli bir sistem kullanıyorsanız ona göre aynakol almanız lazım. Markası ve diş sayısı önemli değil. Kolay kolay aşınmaz aslında Kaç km oldu tahmininizce kullanmaya başlayalı?

Edit: Ben sanırım sorunuzu yanlış anlamışım. Sram-Campagnolo gibi markaların dişlileri aynakol bağlantıları aynı olsa da kalıbı itibariyle uygun olmayabilir . Çoğu çin meşeeli marka da 4 civatalı muhtemelen sadece tek yaprak olarak kullanmaya uygun shimano uyumlu dişliler üretiyorlar. Ama deore veya uygun tasarımdaki üst serilerden kullanmanız daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ozic
Kaç vitesli bir sistem kullanıyorsanız ona göre aynakol almanız lazım. Markası ve diş sayısı önemli değil. Kolay kolay aşınmaz aslında Kaç km oldu tahmininizce kullanmaya başlayalı?

Edit: Ben sanırım sorunuzu yanlış anlamışım. Sram-Campagnolo gibi markaların dişlileri aynakol bağlantıları aynı olsa da kalıbı itibariyle uygun olmayabilir . Çoğu çin meşeeli marka da 4 civatalı muhtemelen sadece tek yaprak olarak kullanmaya uygun shimano uyumlu dişliler üretiyorlar. Ama deore veya uygun tasarımdaki üst serilerden kullanmanız daha sağlıklı olur.

Cevap için teşekkür ederim

32T yazan birşey alıp direkmen deneme yanılma yoluna gidicem artık. Kendi dişlim 32li çünkü.

Daore marka bi 32T yaprak 300TL+ malesef.

Bu yüzdende bahsi geçen çin üretimi şeylere yönelmem gerekiyor.

Asıl sorun şu ki eskişehirde bu bisikletin ayna kolunu çıkartabilecek ve yerine bu aldığımı takabilecek bisiklet bulabilecek miyim. Bunu daha cok merak ediyorum.

Asıl sorun şu ki eskişehirde bu bisikletin ayna kolunu çıkartabilecek ve yerine bu aldığımı takabilecek bisiklet bulabilecek miyim. Bunu daha cok merak ediyorum.

@ManEssence bisiklet mi arıyorsunuz bisikletçi mi tam anlamadım ama eğer bisikletçi arıyorsanız aynakol söküp takmak hele de sizinki gibi hollowtech ise çok kolay. Doğru anahtara sahip olmak gerekiyor. Diğer işlemse basit bir alyan ile hallediliyor. Alcağınız dişlinin tek yaprak olarak kullanılabilir olmasına dikkat edin. Eğer uygun değilse bir zincir gergisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer türlü hoplayıp zıplayınca zincir yerinden çıkabilir. Aslında 2 türlü de bir zincir gergisi-klavuzu işinizi garantiye almanız açısından iyi olabilir. Sahibinden.com üzerinde sanırım bugün yada yakın tarihlerde böyle bir aparatın ilanını görmüştüm. 2. ellerde 32-36 dişli aynakol yaprağı da görüyorum arada sırada. Tavsiye ederim bir bakının.

Cevap için teşekkür ederim

32T yazan birşey alıp direkmen deneme yanılma yoluna gidicem artık. Kendi dişlim 32li çünkü.

Daore marka bi 32T yaprak 300TL+ malesef.

Bu yüzdende bahsi geçen çin üretimi şeylere yönelmem gerekiyor.

32 T deore daha uygun fiyata var. Ama sizin aradiginiz deore hangi model? Baglanti noktalari kalıp olarak uygun mu yeni alacaginiz yapraga? 9 lu sistem, 10 lu sistem gibi farkalar var mı?

Yoksa su linkte 115 TL'ye var XT770 aynakol icin:
(link)

Ayrıca FC M660 icinde su var 149 TL:
(link)

Selamlar,
Bisikletimde Shimano 105 5700 2x10lu set var, uzun bacak aktarıcım sorunlu değiştirmek istiyorum, yerine sisteme uygun, kullanışlı ve daha uygun fiyatlı bir arka aktarıcı önerebilir misiniz? Ruble 11-28T Aynakol 50-34T.
Teşekkürler.

@ardarda 4600-6600-6700-5600-7900 serileri ile 105-5700 STI kollar uyumlu çalışıyor. 10 lu seriler arasında 4700 serisi bir istisna onunla diğer yol bisikleti serileri uyumlu çalışmıyor. 11-28 ruble ile kısa bacak aktarıcılar uygun olur. 2. el sitelerinden uygun fiyatlı bulabilirsiniz belki. Sorun arka aktarıcınızın uzun bacak olmasından kaynaklanıyor olabilir belki de emin değilim. Kısa bacak aktarıcılar sisteminize uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: ardarda
rockrider 500 kullanıyorum

Pedal SRAM 22x32x42
3×8 Vites mekanizması SRAM X4

M3024 vites göstergeli SRAM kollar
Kaset SRAM 11x32

Kol bozuldu ve shimano st ef 51 3*8 sağ sol kol taktım diğer herşey aynı kol ve on vites sorunsuz çalışıyor ancak arka vites 8 ile 3 vitesler arası kolla çalışıyor kol daha sonrasına hükmetmiyor elimle arka aktariciyi itersem 1 vitese kadar sorunsuz geçiyor bırakırsam geri dönüyor aynı şekilde teli arka vites 1 de sıkarsam bu sefer kol 1den 6 ya kadar hükmediyor limit vidaları ile oynamadım çünkü elle itince mesafe tam ayrıca sadece kolu değiştirdim ek olarak vites kolunda önde ve arkada tel gerginlik ayar vidası yok sıkma ve gerginlestirmeyi teli sıkarken yapıyorum fikir verebilirseniz sevinirim

Konusu heralde burası. Yenı konu acacaktım burada sorayım. Gravel donusum düşünüyorum. Hd fren ıle uyumlu olup olmadıgını nasıl anlayacagım stı kolların. Herhangı belirgin bı ıbare varmı. Yoksada hangı sevıye üstü destekler ( sıralamayada tam hakım değilim sadece tourney acera dusuk onu biliyorum )

Pedal SRAM 22x32x42

Kaset SRAM 11x32

Kol bozuldu ve shimano st ef 51 3*8 sağ sol kol taktım diğer herşey aynı kol ve on vites sorunsuz çalışıyor ancak arka vites 8 ile 3 vitesler arası kolla çalışıyor kol daha sonrasına hükmetmiyor elimle arka aktariciyi itersem 1 vitese kadar sorunsuz geçiyor bırakırsam geri dönüyor aynı şekilde teli arka vites 1 de sıkarsam bu sefer kol 1den 6 ya kadar hükmediyor limit vidaları ile oynamadım çünkü elle itince mesafe tam ayrıca sadece kolu değiştirdim ek olarak vites kolunda önde ve arkada tel gerginlik ayar vidası yok sıkma ve gerginlestirmeyi teli sıkarken yapıyorum fikir verebilirseniz sevinirim
Tel çekme kuvvetleri uyumsuz olduğu için çalışmıyordur. Sram ile shimano farklıdır. Aynı markada bile 4700 tiagra ile eski 10 ku 105 çalışmıyor.
Sram marka gurup setlerin parçalarına ulaşmak zor. O yüzden bisiklet alırken shimano olmasına dikkat edin. Yada microshift gibi shimano ile uyumlu çalışan set tercih edin.

• Beğen
Tepkiler: PDRant
@osmancan71 Hidrolik STI modelleri araştırın zaten pek seçeneğiniz yok. Varolanların sıfır fiyatları da oldukça yüksek. Baş kısımları biraz daha iri oluyor standart STI lerden. Hybrit kaliperlerden bulursanız onların fiyatları daha uygun olur. Piyasada TRP nin kaliperleri bulunabiliyor. Fiyatı uygun dediğime bakmayın göreceli olarak daha uygun olsa da oldukça pahalılar. Çin malı hybrit kaliperler çok daha uygun fiyata getirtilebilir. TRP kadar olmasa da performansları mekanik kaliperlerden iyi.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71

Pedal SRAM 22x32x42

Kaset SRAM 11x32

Shimano vites kolu 1 birim çekerken Sram 1,5 birim hareket ettirir. Bu sebeple bir kaç serisi dışında Sram ile Shimano vites kolları birbirine uyumlu değildir. Shimano ile Sturmey Archer uyumludur.

• Beğen
Tepkiler: SoloSolo
@osmancan71 Shimano yol serisinde, model kodunun son iki hanesi 20/25 ise hidrolik, 00 ise mekanik oluyor. Örneğin 105 ST-R7000 mekanikken ST-R7020 hidroliktir. Hidrolik Tiagra ile başlıyor sanırım. Tiagra hidrolik kollar, Ultegra mekanik kolların fiyatıyla eşdeğer.

@osmancan71 Shimano yol serisinde, model kodunun son iki hanesi 20/25 ise hidrolik, 00 ise mekanik oluyor. Örneğin 105 ST-R7000 mekanikken ST-R7020 hidroliktir. Hidrolik Tiagra ile başlıyor sanırım. Tiagra hidrolik kollar, Ultegra mekanik kolların fiyatıyla eşdeğer.
Forumdan yardımcı olan arkadaslar oldu sağolsunlar. Araştırdım bırazda baya malıyetlı oluyor. İşin kötüsü kolları alınca kaset dıslıyı değiştirmem gerekiyor. Mesela su linktekı olmuyor dıye bılıyorum. Olsa hem kaseti degıstırnem hemde frenlerımı

(link)

1500 cıvarına hd uyumlu 8 lı kasetıme (9 lu kasette alırım gerekırse) uyan kol bulsam hıdrolık frenımı bozmayacagım. Cunku mekanık içinde masraf edecegım o masrafı stı kola verırım fakat oda yok :).

@osmancan71 O linkteki olmaz evet standart kablolu bir sti hatta baya da eski bir model neredeyse vintage kategorisine girecek. Göbeği de disk uyumlu değilse değiştirmeniz gerekir doğal olarak. Bunlar hep maliyet.

@osmancan71 O linkteki olmaz evet standart kablolu bir sti hatta baya da eski bir model neredeyse vintage kategorisine girecek. Göbeği de disk uyumlu değilse değiştirmeniz gerekir doğal olarak. Bunlar hep maliyet.
Bisikletım speeder 100. Hidroligı bozmak ıstemıyorum aslında. Ama o zaman cok fazla maliyet çıkıyor. 10 lu sısteme gecsem hidrolikle kaset aynakol onlarıda değiştirmek zornda kalacagım cekme oranı için.
(link)
bunlar mesela ne oluyor 03 sonu mekanik mi

Son düzenleme:
@osmancan71 8 li kaset için hidrolik STI zaten yok. En azından Türkiye'de. Çinde belki 9 luları vardır öyle bişeyler gördüm gibi hatırlıyorum. Ama şunu yapabilirsiniz Giant conduct sl hidrolik-mekanik çevirici aparat ve aynı sistemde çalışan başka aparatlar da satılıyor bulabilirseniz onlardan alın. Standart STIleri hidrolik gibi kullanabiliyorsunuz bu şekilde. Ben bir ara kendiminkini ilana koymuştum sonradan fikrimi değiştirdim. İlerde ben kullanıcam nasip olursa. Forum'un Market/Fren bölümünde eski ilana bakabilirsiniz hatta fikir edinmek adına.

Şu da var ama bu fiyatı verdikten sonra komple set almak daha mantıklı. Zaten stokta da yokmuş.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@osmancan71 (link) şuanda indirimde 550$ komple tiagra hd set her şey dahil. (link) bu atmış olduğunuz linkteki ürün ucuz diye aldanmayın belki de tiagranın ilk serisinden kalma bir kol. Ayrıca 2x9, siz bunu alınca yine yol mtb parçası uyumsuzluğu olacak 9lu olması sizi yanıltması. Maliyet çok olmasın diyorsanız bisikletiniz 8liydi hatırladığım kadarı ile claris sti kol takmanız yeterli olacak, 9'lu sistem için sora. 7-8-9lu yol sistemleri mtb aktarıcıları ile uyumlu. Yok illa 10lu diyorsanız maliyet mekanik ile artıyor, hidrolik ile katlanıyor.

Bu hidrolik tiagra kol üst kafa kısmı daha toparlak
hydrolic.jpg

Bu da mekanik tiagra kolu, farkları böyle anlayabilirsiniz.
Shimano-Tiagra-STI-ST-4700-.jpeg

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@osmancan71 (link) şuanda indirimde 550$ komple tiagra hd set her şey dahil. (link) bu atmış olduğunuz linkteki ürün ucuz diye aldanmayın belki de tiagranın ilk serisinden kalma bir kol. Ayrıca 2x9, siz bunu alınca yine yol mtb parçası uyumsuzluğu olacak 9lu olması sizi yanıltması. Maliyet çok olmasın diyorsanız bisikletiniz 8liydi hatırladığım kadarı ile claris sti kol takmanız yeterli olacak, 9'lu sistem için sora. 7-8-9lu yol sistemleri mtb aktarıcıları ile uyumlu. Yok illa 10lu diyorsanız maliyet mekanik ile artıyor, hidrolik ile katlanıyor.

Bu hidrolik tiagra kol üst kafa kısmı daha toparlak
249478 dosyayı görüntüle

Bu da mekanik tiagra kolu, farkları böyle anlayabilirsiniz.
249479 dosyayı görüntüle
dolar kuruyla bakınca epey ediyor oda :) sanırım HD frene çok zorladım. mekanik ile halledeceğim büyük ihtimal değişim işini. tek alternatif olarak ben bu değişimi yapacak bütçeyi sağlayana (1-2 ay) kadar bisitleti satarsam yaza doğru direk gravel alırım. elimdeki hd frenleride satarım artık yaptığım değişimlerden memnun kalırsam.

Mekanik ile gidersem masrafımda az oluyor 1000 civarına kolları halledeceğim 500 de frenler gidonla birlikte 2 yi geçmez diye düşünüyorum. STİ 8 yerine seçip 9 seçip ilerde 11-34/36 gibi bi kaset seçimide yapabilirim yokuşlar için. 7-8-9 hepsi uyumlu ise almışkende 9 uyumlu alayım diyorum

aslında şu merakımı giderebilsem aklımda soruda kalmayacak. bende birde carraro 224 var V fren . hissiyat olarak mekanik disk ile ikisi eşdeğer mi. ben açıkcası çok bi fark göremedim hd ile v arasında. yani beni cezbeden bi fark olmadı. hatta ön tekeri söküp takarken sinir ediyor beni hd :) bazen bisikleti memlekete götürüyorum arabanın arkasına atıp. Mekanik V ile eşdeğer bi hissiyada frenleme gücüne sahipse benim açımdan sorun kalmıyor. bu konuyuda forumda araştırayım ne yazılmış.

edit;
bu konu yeterli oldu mekanikle v aynı anladığım kadarıyla. performans farkları yok. hatta hava koşulları olumsuzlaşırsa mekanik daha iyi.
Mekanik disk fren mi v fren mi?

Son düzenleme:
Geri