Scudo Sports

Vites kolu yardımı

Hepinize tesekkurler.

Scudo
@suleymanozgun33
Süleyman yine söylüyorum, camin icindeki seridin vites atmasiyla alakasi yok. O zaten vites atinca oynuyor. Vitesin atmiyorsa oda aynamaz.Cami sökmak kolay ama hic ugrasma sonra garantiside ölür.
Yeni aldiysan kesin garantisi vardir, faturasi yater.

@Murat Cömez
Abi tesekkur ederim hic ellemiyim ben o zman bisikletciye gotureyim tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
arkadaşlar başına gelenler için sonucu yazıyorum. Tamirciyle içini sökücektik. alttaki 2 vidayı çıkardık kendi kendine düzeldi.

:) Geçmiş olsun o vakit. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: NightRider
Merhabalar;
İş bilmeyen bir bisikletçiye vites teli değişimi yaptırdım ama haliyle beceremedi ve sağ vites kolunun içerisini dağıttı.Vites kolunun içerisinde herhangi bir parça kırılmadı ya da kaybolmadı.Bu dağıttığı vites kolunun içerisindeki yayı tekrardan gererek onarım yapılır mı ? Birkaç tamirciye sordum ve aldığım cevaplar tamir olmayacağı yönündeydi,tamir etmek yerine doğrudan yeni parça önerdiler. Aşağıda vites kolunun son halinin fotoğrafını ekliyorum. Şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum.

Vites kolunun markası ve modeli: Deore SL-M590 sağ vites kolu 9 set.

WhatsApp Image 2019-11-04 at 20.42.54.jpeg

Şayet tamir olacağını düşünüyorsanız nerede yaptırabileceğimi de söyler misiniz ? İstanbul,avcılar ya da çevre ilçeler de bildiğiniz iyi bir bisikletçi önere bilirseniz çok memnun olacağım.

O kol tamiri işi bana da lazım olmuştu. İstanbulda yapan yer bulamadım. Kendim giriştim ancak bizim kol 90lardan kalma olduğundan dişker fazla aşınmıştı. İnternetten bulabildiğin her videoyu izleyip önüne saatçi tornavida setini koy.Yaparsın.

Merhabalar;
İş bilmeyen bir bisikletçiye vites teli değişimi yaptırdım ama haliyle beceremedi ve sağ vites kolunun içerisini dağıttı.Vites kolunun içerisinde herhangi bir parça kırılmadı ya da kaybolmadı.Bu dağıttığı vites kolunun içerisindeki yayı tekrardan gererek onarım yapılır mı ? Birkaç tamirciye sordum ve aldığım cevaplar tamir olmayacağı yönündeydi,tamir etmek yerine doğrudan yeni parça önerdiler. Aşağıda vites kolunun son halinin fotoğrafını ekliyorum. Şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum.

213485 dosyayı görüntüle

Şayet tamir olacağını düşünüyorsanız nerede yaptırabileceğimi de söyler misiniz ? İstanbul,avcılar ya da çevre ilçeler de bildiğiniz iyi bir bisikletçi önere bilirseniz çok memnun olacağım.

Merhabalar, kol değişimine gerek yok. Bir çay içimlik süresi var monte etmenin. Yani 5dk'lık bir işlem gerekiyor ama size önerebileceğim profesyonel teknisyen yok malesef.

Merhabalar;

213485 dosyayı görüntüle

merhaba istanbul ikitellideyim yardımcı olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Merhabalar;

213485 dosyayı görüntüle

Bakırköy'de VELO bisiklet yardımcı olabilir diye düşünüyorum, Teknik konularda iyi bilgi ve el becerisine sahip iki arkadaş. Google'da bir arama yapıp yorumlara bakarsanız herkes memnun ve bende genel bakım için gittim ve işçiliklerini beğendim titiz biri olarak. Bir şansınızı deneyim derim size çok uzak değilse. Bakırköy meydandan E-5 e doğru çıkan incirli caddesi üzerinde zümrüt evler sokağı içinde.

@Barış Y. Aslında zor bir şey değil. Arkadaşım aynı problemi kendi başına halletmişti ama uzaktan yardım edilebilecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Olur da düzeltemezseniz elimd 9'lu xt kol var. İlanlarımda görebilirsiniz.

Merhaba,
bu video izleyerek kendim de çözmeye çalıştım ve vitesi toplayabildim ama bu sefer geçişler de problem oldu.

Merhabalar, kol değişimine gerek yok. Bir çay içimlik süresi var monte etmenin. Yani 5dk'lık bir işlem gerekiyor ama size önerebileceğim profesyonel teknisyen yok malesef.
Çok teşekkür ederim ilginiz için,diğer arkadaşların dediği şekilde çözmeye çalışacağım.

@Barış Y. Aslında zor bir şey değil. Arkadaşım aynı problemi kendi başına halletmişti ama uzaktan yardım edilebilecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Olur da düzeltemezseniz elimd 9'lu xt kol var. İlanlarımda görebilirsiniz.
Son çare olarak satın alacağım sanırım,öyle bir durum olursa sizinle irtibata geçerim muhtemelen

Bakırköy'de VELO bisiklet yardımcı olabilir diye düşünüyorum, Teknik konularda iyi bilgi ve el becerisine sahip iki arkadaş. Google'da bir arama yapıp yorumlara bakarsanız herkes memnun ve bende genel bakım için gittim ve işçiliklerini beğendim titiz biri olarak. Bir şansınızı deneyim derim size çok uzak değilse. Bakırköy meydandan E-5 e doğru çıkan incirli caddesi üzerinde zümrüt evler sokağı içinde.

Tamamdır teşekkür ederim önce bir telefon ile ulaşmaya çalışayım bakalım ne diyecekler.

@Barış Y.

Merhaba,

Satın almanı gerektirecek bir sorun yok. Araştır bak kimse yapamaz sa ben yaparım. İstersen özelden bana ulaşabilirsin yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
riverside 120 var ben de, tekli aynakol 8 vites. Vites kollarım bozulmuş olabilir yarın bakacağım da yenisini almam gerekirse internette bulamadım hiç. Yardımcı olursanız sevinirim

@mustafamrt Microshift parçalar çoğunlukla Shimano uyumlu oluyorlar. Bulamazsanız 8 vitesli bir Shimano vites kolu takarsınız.

2. elden riverside 120 aldım ucuza, balkonda falan durduğu için vites ve fren ayarları bozulmuştu haliyle. Fren ayarını yaptım, sürdüm de hatta ama şu vitesi halledemedim. Küçük olan kol atmıyor sıkışıp kalmış gibi, büyük olanı atıyor ama boşa. İkiside vites attırmaya yaramıyor. Söktüm içine wd-40 sıktım da yararı olmadı. Sorun içindeki telde midir, yoksa direkt vites kolunda mıdır? Bozulduysa shimano altus alıcam ama yine de bi bisikletçiye göstereyim mi ?

20200503_161336.jpg

Hayırlı sürüşler arkadaşlar,

2. el 2013 model carraro dambiez yol bisikleti aldım. 2*9 sora sistem. yaşı itibariyle teknolojisi eski. sorunum şu:

ön vitesi büyütmek için kolu ittirdiğimde, vites kolu üzerindeki kırmızı çentik(resimde) ortaya geliyor. Ancak zincir küçük dişliden büyük dişliye geçmiyor.
2. kez ittirdiğimde kolun üzerindeki kırmızı çentik başa geliyor ve zincir hiç bir takılma yada zorlama olmadan büyük dişliye geçiyor. Aynı durum vitesi
küçültürken de yaşanıyor.
Kısacası, dişli büyütmek ya da küçültmek için vites kolunu iki kere kullanmak zorunda kalıyorum.

Sanki önde bir yaprak daha olsa aktarıcı onu da kullanacakmış gibi geliyor.

böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu?
2 li aynakol yerine 3 lü aynakol takılsa nasıl olur? takmak mümkün müdür? Takarsam sorun çözülür mü?
Aynakolu 3'lü yapmak yerine vites kolu ve ön attırıcıyı mı değiştirmek daha iyi olur?

şimdiden teşekkür ederim.

Dosyalar

• IMG_20200516_191140.jpg
    2,5 MB · Okunma: 5
Geri