Scudo Sports

Vites kablosu koparsa

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Tepki
425
Bisiklet
Cube
Merhabalar , vites bir süredir randımanlı çalışmıyordu ,bende sürmeye devam ettim servise gidemedim hemen.geçen gece antremana çıktığımda artık benden bağımsız çalıştığını farkettim vitesin, eve geldiğimde arka lastikle kadro arasında duran kablonun koptuğunu daha doğrusu örümü açılmış iplik gibi olduğunu yani tek parça olmadığını gördüm. Servis sanırım bayram tatiline ayrıldı görüşemedim. Kablo değişimi maliyetlimi olur ve böle kullansam okula gitsem biraz daha, daha büyük probleme yol açar mı ?

Scudo
Maliyetli birşey değil. Kendiniz bile değiştirebilirsinizç Gerekli aletleriniz var ise yok ise. Pahalı değil zaten. Kopmadan önce değiştirmenizi tavsiye ederim.

@ömer korkmaz

çok teşekkür ederim , aslında bozulcaksa önce ben bozayım öğreneyim derim de frenlerde hava yaptı , o yüzden gidip komple neyi varsa bırakcam servise. teşekkür ederim tekrardan

aman fren teli kopmasın da, vites teli değişir problem değil...

Arka attırıcıda telin takıldığı somunu gevşetin,teli kablolardan ve vites kolundan çıkarın.

Daha sonra yeni teli vites kolu,kablolar ve arka attırıcının somununa kadar getirin.

Vitesi en alta alın ve arka attırıcıda bulunan somuna teli takıp,somunu sıkın.

eğer kopsaydı aktarıcı serbest kalacağından en düşük vitese düşerdi örn. 7-8-9-10 rubleniz kaç dişliyse

Ustalar iyi akşamlar, yol bisikletimden memnunum akıyorum derken 5 ay önce de başıma gelen bir olay tekrar etti az önce yine.

Vites teli, topuz kısmına yakın bir noktadan koptu, hevesim soldu:( vites teli değiştirmek dert değil ama bu olay 5 ay önce de başıma geldiğinde sti kol içinde kalan ufak vites teli parçasını;
kolu bisikletten çıkarıp, parçalara ayırıp 5-6 saat uğraşarak ancak çıkarmıştım.

Sti kolun tel yuvasında bir sivrilik, eskiden kalan tel parçası falan mı var ki 5 ayda 2.kez tel aşındı ve koptu?

Elim devamlı vitestedir çok sık vites değiştiririm ancak bunun 5 ayda bir kopmasına sebep olmayacağını düşünüyorum, vites teli olarak shimanonun 30 tllik telini takmıştım şimdi tavsiyeniz nasıl bir tel olur.

Ayrıca müsait zamanda kola baktırmam için İstanbul ve Trakyada uygun biryer biliyor musunuz? Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

Ustalar iyi akşamlar, yol bisikletimden memnunum akıyorum derken 5 ay önce de başıma gelen bir olay tekrar etti az önce yine.

Vites teli, topuz kısmına yakın bir noktadan koptu, hevesim soldu:( vites teli değiştirmek dert değil ama bu olay 5 ay önce de başıma geldiğinde sti kol içinde kalan ufak vites teli parçasını;
kolu bisikletten çıkarıp, parçalara ayırıp 5-6 saat uğraşarak ancak çıkarmıştım.

Sti kolun tel yuvasında bir sivrilik, eskiden kalan tel parçası falan mı var ki 5 ayda 2.kez tel aşındı ve koptu?

Elim devamlı vitestedir çok sık vites değiştiririm ancak bunun 5 ayda bir kopmasına sebep olmayacağını düşünüyorum, vites teli olarak shimanonun 30 tllik telini takmıştım şimdi tavsiyeniz nasıl bir tel olur.

Ayrıca müsait zamanda kola baktırmam için İstanbul ve Trakyada uygun biryer biliyor musunuz? Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.
Hocam aynı olay benim basima geldi nasil bir yol izleyebilirim?

Hocam aynı olay benim basima geldi nasil bir yol izleyebilirim?

Yılda 2-3 kez vites teli değiştirmek normal durum. Hergun antreman yapılıyorsa normal karşılanır, en sağlamı duraace vites telleri. En yogun kullanımda şehiriçi aylık ortalama 800-1000km yol yaptıgım halde 6 ay dayandı. Diğer teller 3-4 ayda patlıyor. Tel kopmadan değiştirilirse daha iyi olur içinde tel parçaları kalmaması için. Tel çok pahalı değil sonuçta. Hiç uğraşmam diyorsanız di2 sisteme geçin :D

Geri