Vites-fren kolumdaki vites değiştiriciler ters mi ?

salih.polat

Aktif Üye
Kayıt
25 Haziran 2016
Mesaj
133
Tepki
78
Yaş
31
Şehir
Erzincan
İsim
Salih POLAT
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm.
bir adet triban 520 aldım geçen aylarda 2. el aldım ancak sıfır gibi adam bir heves uğruna almış doğru düzgün binememiş ve satıp motor almaya karar vermiş ve her şekliyle çok sevdiğim bir bisiklet.
Dün decathlonun sitesinden kendi bisikletimle ilgili bilgilere tekrar bakayım derken tanıtım videosunuda ( (link) ) bir tekrar izleyeyim dedim ve daha önce defalarca izlememe rağmen bir şeyi gözümden kaçırmışım.
Evet başlıktada dediğim gibi videoda gördüğünüz üzre fren kolunu oynattığında vites büyüyor yani zincir aşşağı düşüyorken arkadaki küçük kolda ise vites küçülüyor bende ise bu sistem tam tersi bu normal bir şeymidir yoksa düzeltilmesi gerekirmi ? düzeltecek olsamda bu iş bana düşüyor zira şehrimdeki bisikletciler daha kaliper frenin ince ayar vidasını bilmiyorlar yani yol bisikletine baya uzak bir şehirdeyim 100.000 nüfusta topu topu 3-4 tane yol bisikleti var 2 tanesini ben getirdim :) eski yol bisikletim freni ayrı olan bir xrs 070 olduğu için normal yol bisikletlerinde sistem nedir nasıl düzeltilir tam bilmiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
unutmadan ön aktarıcının kolu ise büyük kol vitesi yükseltirken küçük kol düşürmekte yani üstteki anlattığımın tam tersi.
 
Scudo

Furkan Alp

Aktif Üye
Kayıt
4 Mayıs 2016
Mesaj
110
Tepki
57
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Furkan Alp
Bisiklet
Carraro
Fren kolunun yanındaki küçük parça vitesi yükseltir
Fren kolunu komple hareket ettirirseniz vites küçülür

Sol kolun da öyle olması normal
Sıkıntı yok
 
  • Beğen
Tepkiler: salih.polat

salih.polat

Aktif Üye
Kayıt
25 Haziran 2016
Mesaj
133
Tepki
78
Yaş
31
Şehir
Erzincan
İsim
Salih POLAT
Bisiklet
b'Twin
@Furkan Alp şu an bendeki sistemde bu şekilde yani arka aktarıcıyı büyütmek yani zinciri rublede alt tarafa düşürmek için arkadaki küçük kolu oynatıyorum vitesi düşürmek için fren kolunu komple oynatıyorum ancak videoda tam tersi gözüküyor

35 Sn. den sonra izlerseniz demek istediğimi anlarsınız (link)
 

egesengun

Üye
Kayıt
14 Mart 2016
Mesaj
56
Tepki
89
Yaş
36
Şehir
İzmir
İsim
Ege Şengün
Bisiklet
Giant
@salih.polat Sistem doğru. Teli ya gererek ya salarak değiştiriciye hükmedersiniz ve vites değişir. Önde tel salarak vites küçültürsünüz, arkada ise tel salarak vites büyütürsünüz. Kolların ters işlemesi bu yüzden bu şekildedir. Yanlış anlamıyorsam demek istediğiniz bu ve gayet normal :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: serkant yakıt