Evet

orası hiç belli olmaz gerçi. Ama maske türlerini bilemeyeceğim, ben genel olarak maskeleri pek tasvip etmiyorum. Sürekli kullanımı hiç sağlıklı değil. Eğer ciddi özveriyle kullanılacaksa günde ortalama 20-25 maske değiştirmek gerekiyor, bu hem sağlık hem de maddi anlamda ciddi bir zarar demek. Zaten virüsün patlamasının ardından geçen zamanda dünya nüfusunun çok büyük bir çoğunluğunun virüse karşı çoktan bağışıklık geliştirdiğini düşünüyorum. Her ne kadar haberlerde her gün vaka sayılarında artış, yakalananların bir kısmında ölüm gibi haberleri görsek de bu kişiler virüsün aşırı yaygın olduğu yerlerde ve ya bağışıklıkları zayıf, düzgün beslenmeyen ve ya imkanı olmayan kişiler... Abartı gibi gözükse de, zaten geçmişte patlak verip sessizce hayatımızda varlığını sürdüren diğer binlerce virüs gibi bu korona virüsü de artık vücutlarımızın aşina olduğu ve ''yine angarya işi'' kıvamında virüs oldu artık.
Demem o ki, maskeler artık sinsi numaralarla pazarlanmaya çalışılan gereksiz bile sayılabilecek sıkıntılı ürünler oldular. Sporunu yapıp beslenmene ve yaşam tarzındaki hareketliliğe özen göstererek vücudunu dinç ve canlı tutman, virüse karşı kendini koruman için fazlasıyla bile yeter. Doğduğundan beri akla hayale gelmeyecek şeylerle mücadele edip her zaferinde daha da güçlenen vücudun bu suyu çıkarılmış virüsün üstesinden mi gelemeyecek? İşte burası ironik...