_Madmexx _
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.419
- Başlangıç
- 1984—85
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Haklı çıktım bisiklet ile alakalı. Değiştirince sorun çözüldü şu an rahat 20KM yaparım.Bu kadar uzun yolu nasıl yapıyorsunuz ya? Ben günde 3KM yapamıyorum.Biraz bisiklet ile alakalı galiba.
Dostlar, size kisa bir günün hikayesi.
İçinde sürüş olduğu için yine bu başlığı karşılar sanırım.
Aklımda, bugünkü turumu da yine spor arabamla yapmak için garaja indim. Ama gözüme, uzun süredir tura çıkmadığım SUV(Sehire Uygun Velespit) ilişti. Sanki bana birşeyler demek istiyor gibiydi. Onu almaya karar verdim. Lastiklere hava bastıktan sonra çıktık yola. Yüksek gitmeyi de özlemişim hani. Lastikler kalın, motor aynı motor ama ağır makine tabii, hız yapmak için üretilmemiş. Sohbet ettik biraz, özlem giderdik, hatırladık tekrar birbirimizi. Ama aklım, tabii spor arabamda. Hiç mi hiç alakaları yok birbirleriyle. Eski günlerin hatırına, kırmadım hiç kalbini. Hava yazdan kalma. Çektim güneşi, iyice içime. Yavaş yavaş, onun istediği hızda tamamladık turumuzu. Bir tur daha teklif etti, ama işim var diye kibarca kabul etmedim. Biraz yordu tabii beni, ama bunu ona söylemedim. Tekrar garaja girdigimizde, kalbimdeki o ince tekerli, kibirli kibirli bir bakış attı, sanki yol boyunca onu düşündüğümü anlamış gibi. Arkasindan da tatlı bir gülümseme. Bakıştık ve çıktım garajdan, benim de yüzümde bir gülümseme...
243469 dosyayı görüntüle
Üstadım araba yol da bırakır, yol bisikleti çölde bırakır. Tur bisikleti gülü gösterir gölde bırakır. Atını her ne kadar tepiklersen tepikle , istediğin nalı çak istersen çelikle kementle. Özünde yaban olmayan kırat çetin olmayan yerde bırakır. Özü dağ olan yolları geçer, çölleri geçer , derelerden gebe kalan gölleri geçer. Ona hiç bir engel set olamaz. Ulular ulusu dağları da aşar , özgür ruhludur her yerde nefes alıp yaşar.Bugün arabaya binmek zorunda kaldım. Yolda stop etti, çalıştıramadım. Eve zor zahmet vurdurarak geldim. Evden dönmem gerekiyordu, yine çalışmadı teneke. Ve sonra yol bisikleti. Müthiş arkadaş, ilk defa yol bisikletine binersiniz de ağzınız kulaklarınıza varır ya hani kızgın kumlardan serin sulara atlarsınız ya uzun süredir giymediğiniz kotunuzun cebinden bir 50 kağıt çıkar ya işte onla eşdeğer bir mutluluk.😍😘🥰
Yol bisikleti zariftir, nazlıdır. Süvarisi marifet ehlidir. Kamıştan yapılmış ney gibidir. Nefes alıp vermesini bilmeyen cahil üfleyemez onu.@necmeddin
Yol bisikleti, sporcu adamın kanatları gibidir; olmazsa yerde bırakır.