Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
@Süper Dede ’nin verilerini anlamakta zorlananlar olabilir. İşin sırrı sonsuz egzersiz . Bir teknikte mükemmelleşmek için uzun yıllar sonsuz tekrar yapmalısınız .

Yanlış. Hız ve mesafe konusunda hiçbir zaman sınır yoktur. Azimle, antrenmanla ve iradeyle kişi istediği yaşta, istediği mesafeyi, istediği ortalamada gider. Ancak, nabız dediğimiz veri sınırlamalara ve fizyolojiye bağlı bir veridir. 61 yaşında birinin sahip olduğu bisiklet tutkusunu ben de başarılı buluyorum ama bu konuda romantikleşmiyorum. Hala da kendisinin nabız verisini görüp de çenemin düşmesini çok isterim. Bahsedilen ortalama gerçekten sıra dışı nitelikte.

@gg bebe bir yerde söz edilmişti. İnsan yaşlandıkça bazı organlar büyümeye devam ediyormuş. Özellikle kulak ve gözde fark ediliyor bu. Yürek bunlardan biriymiş. Daha fazla kan basması ve uzun yıllardır sporla uğraşması sayın @Süper Dede'nin bu değerlerde gitmesini sağlıyor olabilir.
O yaşta, "yaşlı" (🤣) bir insan niye yalan, dolanla uğraşsın?😊
Dipçe: Hiç değilse günlük 100 km pedal çeviriyor yav. "Yaşlı" (🤣) biri için bu bile takdire değer.

Verileri bir yana bırakırsak, forumda "1000 km yaptım 1 saatte" dese bile inanacağım 5 kişi varsa -ki daha fazla- listenin açık ara en tepesinde 60 yaşındaki Mümtaz Ağabey gelir...
@gg bebe sizin karbon mu aluminyum mu başlığındaki "parası olanlar gider karbon alır, parası olmayanlarda bunun muhabbetini yapar" tespitinize dürüst olduğunuz için "işte gerçek karbon manifestosu" demiş ve hakarete teğet geçen tepkinizi almıştım...Şu an direk söylüyorum yanlış anlamaya mahal vermeden...

Konu Mümtaz Beyin dürüstlüğü veya yaptığı km lerin olabilirliği değil..Bence artık tek kişi üzerinden mesaj yoğunluğu yaratmaya son verip, mesela kendi verilerinizden paylaşımlar yapsanız daha hoş olur...

Ben sık paylaşım yapıyordum, sıcaklar dur dedi, 1 haftaya kuzeyde tekrar başlayacağım inşallah...O zaman benimkinide kritize ederiz..50 yaşta nabız kaç olunca kaç watt yakılır, doğrumuyuz yanlış mı vs..

O yaşta, "yaşlı" (🤣) bir insan niye yalan, dolanla uğraşsın?😊
Dipçe: Hiç değilse günlük 100 km pedal çeviriyor yav. "Yaşlı" (🤣) biri için bu bile takdire değer.
Yaşlı değil, yaş almış denebilir. Aslına bakarsan benim yaşımla ilgili hiç bir sıkıntım ve takıntım yok ama nazar değdireceksiniz kardeşim... ☺

@gg bebe Sizi son derece haklı buluyorum, gerçekten benin nabız değerlerim kardiyoloğu bile hayrete düşürmüştü. Bisiklet ergometresinde standart prosedürde nabız 87 hr nin üzerine çıkmayınca 4. kademede ölçüm yapmıştı. Bu nabız düşüklüğünün nedeni siz de bilirsiniz, kalbin antrenmanlar sonucu büyüyerek tek atımda normal bir insana göre çok daha fazla kan pompalamasıdır. Ben, özellikle bisiklet antrenmanlarımda uzun km leri stabil olarak ve değiştirmeden aynı nabız aralıklarında sürdüğümden, ayrıca eşik antrenmanlarını doğru zamanda doğru teknikle uyguladığım için bu değerlere ulaştım. Bir kaç sene önce yine sizin gibi değerli bir arkadaşım benim kalp doktoruna görünmemi tavsiye etmişti haklı olarak. En kısa zamanda antrenman verilerimi nabız da dahil olarak paylaşacağım. Sağlıkla kalın...

Bu arada sevgili Cemal Çelik kardeşimle bu yaşlı kelimesi yüzünden yakında mahkemelik olacaz... :koptum: :koptum: :koptum:
@Süper Dede Belki birazda o yüzden yapıyoruz...Sende o kadar sürmeyiver şu mereti..😊
İnanır mısın, uzun zamandır paylaşımlarıma sırf bu yüzden ara vermiştim. Sürekli tartışıp kendimi ispat etme durumuna gelmek beni geriyor. Ama tepkileri de doğal karşılıyorum, çünkü gerçekten yaşıma uygun bir adam değilim galiba....:D

@hamlet2006 Bence o "ghost rider"...
Mümtaz abi ben Ttubr resmini görmüştüm, hamlet paylaşmıştı...Maşallah abi sen belkide yörenin insanı olmandan yaşının adamı değilsin, ben o resimden sonra inandım sana anlayacağın 😂🤣😁...E @cazci hocam keza öyle, aynı yaştayız sanırım (umarım 40 ım demez), ama sporcu adam, gördükçe ilham alıyoruz...İnşallah bende birgün diyorum..
Hepinize maşallah..(tribünler alkış kıyamet)...😃...👁️
20 km civarı yaptım, cidden sıcak..Kalleri ayarlayıp geri döndük..

Son düzenleme:
Bu günkü veriler :
Nazar ettiniz, saatin pili zayıfladığı için kendini korumaya aldı ve saat konumunda bekliyor.
103.45 km
4 saat 14'
950 m kazanım
76 rpm kadans ort.
Bu arada Eylül'ün yirmisinden bu yana toplam veriler şöyle :
14.080 km toplam mesafe
540,41 saat toplam biniş süresi
55.140 m toplam kazanım
Bu gün ilk elli km karşıdan kuvvetli rüzgar öttürdü valla...:koptum:

The Cycling Dede normal bir dede, ama Walking Dede resmen zombi dede... :koptum:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
virüse rağmen değil de virüs sayesinde iş yerime,günlük işlerim için çarşıya artık otostop ile değil de yağış olmadığı sürece hep bisikletimle gidiyorum :)

Screenshot_20200712-201127.jpg
Akşam üzeri asla durma nın dediği gibi fıtı fıtı😎Esiyordu hemde sağlam neredeyse terlemedim.

Geri