Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
65 km standart göcek tüneli rotam.. Akşama kaldım, önde ışık yok, ortalamam 16 gibi..

Ağabey yine ben.Seni eleştirmeye geldim😈

Bunu en iyi sen bildiğin için bana hak vereceksin.Motosiklet sürüşlerinde trafikten bir tık hızlı akın, bir tık hızlı olun ki, herhangi bir durumda çabuk tepki verilebilinsin, çabuk trafikten kaçınılabilinsin derler.
Bunu tünel geçişlerine de uydurabiliriz.Ortalaman düşük ağabey.Normal yolda çok sorun değil; geze geze, göre göre gidersin sorun değil.Ancak bir tünelde biraz hızlı olman gerekir.Benim düz yol ortalamam 25-26 km/sa iken bir tünelde 35'ten aşağı asla gitmem.

Scudo
@hamlet2006 Tünele girmiyorum..Zaten yassah..Ayrıca düzde 25 ortalama yakalıyorum çok rahat, sorunum Kocabel..Anormal pis bir yokuş, burada hep bahsettiğim yokuş o..Diğerlerini saymıyorum.Kocabeli çıkan az insan var, genelde dağın etrafından dolaşıyorlar..2 gidiş 2 geliş toplam 4 km burası, 6 km ort hızla çıkabiliyorum..Akyaka tarafı daha düz, o tarafta hızım daha makul oluyor 20 gibi..
Tura giderken Göcek tünelinden ya pikap arkasında ya da tüneli bırakıp göcek geçidine çıkarak geçeceğim..
Screenshot_20200621-235724.png

Ride with gps sapıttı bu arada..😁

İlk başlarda yan rüzgar, sonrasında pedal yeni olduğundan olsa gerek önceki gibi seri çıkmayan spd, ve en sonunda stravada uçarak geçtiğim bölümü görmem ile yeterli olduğuna kanaat getirip döndüm.
Bir çok insan yalnız kalıp kafa dağıtmak için tek sürüş yapıyor. Neredeyse 7/24 yalnız olduğum için uzun sürüşler sıkıp yarıda bırakıyorum. İş başı öncesi kısmen keyifli bir 20 km oldu. Bu arada merkezde insanların virüsü taktığı çok söylenemez.

Dosyalar

• IMG_20200621_174148.jpg
    IMG_20200621_174148.jpg
    1,9 MB · Okunma: 44
  • IMG_20200621_171627.jpg
    IMG_20200621_171627.jpg
    2 MB · Okunma: 41
  • IMG_20200621_170955.jpg
    IMG_20200621_170955.jpg
    2,1 MB · Okunma: 40
  • IMG_20200621_235138.jpg
    IMG_20200621_235138.jpg
    84,9 KB · Okunma: 41
@MakRo sürüşü monzayla yapsaydın be :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
Haftanın ilk iş gününe bisikletle başladık hayırlısı ile inşallah 5 de 5 ile devam eder. (Yazım hatası yaptık herhalde:))

@MakRo sürüşü monzayla yapsaydın be :)
Monzaya nasipse bu hafta jant alacağım denemek adına mahallede arkaya yol jantını taktım. Önde normal jantı vardı frenleri ayarlamak lazım duramayınca tarlaya sürdüm.

şimdi maske takmadan sürersek ceza yemiyormuyuz net mi bu konu ?

@Hidiman , henüz maskesiz pedallayan birine ceza kesilmedi..Böyle bir garantiyi kimse veremez ama bir cezalandırma olursa bunu medyaya taşıyıp gündeme getirmemiz gerekir...

@cazci Hıfzıssıha kurulunun açıklaması var. Bisiklet sürerken sosyal mesafeye uyulması durumunda maske mecburiyeti yok... :harika:
MASKESİZ BİSİKLETLİLERE CEZA KESİLECEK Mİ?

Hıfzıssıhha Meclisi'nden gelen cevapta alınan kararın yayalar için geçerli olduğu belirtilerek, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek maskesiz bisiklete binen vatandaşlara ceza kesilmeyeceği ifade edildi.

@cazci Hıfzıssıha kurulunun açıklaması var. Bisiklet sürerken sosyal mesafeye uyulması durumunda maske mecburiyeti yok... :harika:

Hıfzıssıhha Meclisi'nden gelen cevapta alınan kararın yayalar için geçerli olduğu belirtilerek, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek maskesiz bisiklete binen vatandaşlara ceza kesilmeyeceği ifade edildi.
ya maske takacan yada benim gibi bıyığın gür olacak yol verecekler :D

Polis ve zabıtaların da bu konudan haberi olması lazım. Geçen hafta farklı polis ve zabıta ekiplerine bu konuyu sorup farklı yanıtlar aldım.
Bu bahsettiğiniz açıklama ile ilgili gazete haberleri dışında da birşeye rastlamadım bu arada. Hıfzıssıha kararında "yaya" ibaresi yok. Her vatandaş ve açık alan ibareleri var sadece. Ceza yazarız diyen ekipler de aynı şeyi gerekçe gösterdiler zaten.

Spor salonları ile ilgili düzenleme bu. Yani ceza kesen olursa buradaki maddeler kimsenin işine yaramayacaktır.

Abi malesef ortada resmi kaynak yok. Twitter üzerinden de soru sordum bu konu ilgili ama cevap gelmedi.

Anadolu Hisarına gidip geldim sabah, sahil şeridini kullanarak. Maske çenemde gittim yol boyu, polis gördüğümde çektim nolur nolmaz ama yaya veya bisikletliyi takan yoktu...

Dün, akşam saatlerinde yürürken -hava sıcak ya da daraltıcı da değildi yani- beni rahatlıkla görecek şekilde 3 farklı polis ekip aracı geçti önümden. Herhangi bir şekilde durmadılar.

Geri