Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
23:59 Eve giriş 😀
Gündüz hava çok sıcaktı, baharı görmeden, yaşayamadan yaz geldi.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bugün çok acayip bir sürüş günü oldu. İşten eve geldikten sonra, hadi tatil öncesi biraz pedal basayım dedim. Vapura atlayıp Eminönü'ne geçtim, oradan da Bakırköy'e doğru giderken, Yenikapı'da arka lastik patladı, hadi onu değiştirdim. Zeytinburnu sahile geldiğimde üst geçit inşaatının orada, bisiklet yolunun kenarında gözüme minicik bir kedi yavrusu çarptı ki onu nasıl farkettim ben de anlamadım. Neyse, belki yuvası yakındır, annesi falan vardır diye 1 saate yakın orada bekledim. Kedi hep viyakladı, sanki annesine haber verir gibi. Daha sonra biraz uzaklaştı, başka kediler geldi ama onlar da ufaklığa ters hareketler yaptılar. Ben kedileri kovdum, bizim ufaklık da kayaların aralarına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 153'ünü aradım, "burada minnak bir kedi var, gelip bakar mısınız? " dedim. Cevapları "Onunla ilçe belediyesi ilgileniyor, gece 12'ye kadar çalışıyorlar, size numara verelim. Siz arayı onlara bildirin" dediler. Daha sonra Zeytinburnu Belediyesini arayıp derdimi anlattım. Onlar da bana "sahile İBB bakıyor, hem biz sadece yaralı hayvanlara bakıyoruz. Bizim barınağımız yok, İBB'nin var." dediler. Tabi ben baya bir sinirlendim, ters konuşup kapattım. Tekrar İBB'yi aradım, veteriner işlerine bağlandım. "Yetki sizdeymiş, Zeytinburnu belediyesi gelmiyor vs" deyince İBB yetkilisi "biz de sadece yaralı hayvanları alıyoruz, hem de o iş Zeytinburnu Belediyesi'ne ait" deyince benim tepem attı. Fırça atıp telefonu yüzlerine kapadım. Bu arada Bakırköy'e geldim ve oradan dönüşe geçtim. Telefon çaldı, İBB'den arıyorlar. Bir görevli "Zeytinburnu Belediyesi yalan konuşuyor, o iş ve o alan onların yetkisinde, bizim kanunen yetkimiz yok. Ben vicdanen sizi aradım vs falan" dedi ama inatla da kediyi onların alamayacağını, Zeytinburnu Belediyesi'nin bir üst mercisinin Zeytinburnu Kaymakamlığı olduğunu ve oray şikayet edebileceğimi söyledi, bunu akşamın saat 10'una doğru söylüyor. Sanki o saatte kaymakamlık açık. Velhasıl kelam, benim vicdanım o hayvanı o inşaat alanında, yolun kenarında bırakmaya el vermedi. Arka çantaya atıp eve getirdim. Evde bakamayacağım kesin de, çarşamba günü iş yerine götüreceğim, bir müddet benim ofiste bakarım. Sonra da sahiplendirmeye çalışacağım. Bu koskocaman iki belediyenin el kadar hayvana sahip çıkmadığını da yarın sosyal medyada afişe edeceğim. Bakalım ne olacak. Ufaklık şimdilik az biraz süt içti. Evdeki hava alabileceği bir kutuya koydum, altına da eski bir tshirtümü serdim. Sesi falan kesildi, ara sıra miyavlıyor o kadar. Şimdilik
IMG_20200515_224924.jpg
IMG_20200515_222555.jpg
4 gün evde beraberiz 😀

@Burak Altaç Kum temin edin yapabiliyorsanız, yoksa evde uygun gördüğü yere bırakır bu can :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
  • Beğen
@Burak Altaç apartmanın bahçesi varsa indirin mama yedikten sonra yoksa istenmeyen manzaralar görebilirsiniz benden demesi 😂

• Beğen
Bugün çok acayip bir sürüş günü oldu. İşten eve geldikten sonra, hadi tatil öncesi biraz pedal basayım dedim. Vapura atlayıp Eminönü'ne geçtim, oradan da Bakırköy'e doğru giderken, Yenikapı'da arka lastik patladı, hadi onu değiştirdim. Zeytinburnu sahile geldiğimde üst geçit inşaatının orada, bisiklet yolunun kenarında gözüme minicik bir kedi yavrusu çarptı ki onu nasıl farkettim ben de anlamadım. Neyse, belki yuvası yakındır, annesi falan vardır diye 1 saate yakın orada bekledim. Kedi hep viyakladı, sanki annesine haber verir gibi. Daha sonra biraz uzaklaştı, başka kediler geldi ama onlar da ufaklığa ters hareketler yaptılar. Ben kedileri kovdum, bizim ufaklık da kayaların aralarına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 153'ünü aradım, "burada minnak bir kedi var, gelip bakar mısınız? " dedim. Cevapları "Onunla ilçe belediyesi ilgileniyor, gece 12'ye kadar çalışıyorlar, size numara verelim. Siz arayı onlara bildirin" dediler. Daha sonra Zeytinburnu Belediyesini arayıp derdimi anlattım. Onlar da bana "sahile İBB bakıyor, hem biz sadece yaralı hayvanlara bakıyoruz. Bizim barınağımız yok, İBB'nin var." dediler. Tabi ben baya bir sinirlendim, ters konuşup kapattım. Tekrar İBB'yi aradım, veteriner işlerine bağlandım. "Yetki sizdeymiş, Zeytinburnu belediyesi gelmiyor vs" deyince İBB yetkilisi "biz de sadece yaralı hayvanları alıyoruz, hem de o iş Zeytinburnu Belediyesi'ne ait" deyince benim tepem attı. Fırça atıp telefonu yüzlerine kapadım. Bu arada Bakırköy'e geldim ve oradan dönüşe geçtim. Telefon çaldı, İBB'den arıyorlar. Bir görevli "Zeytinburnu Belediyesi yalan konuşuyor, o iş ve o alan onların yetkisinde, bizim kanunen yetkimiz yok. Ben vicdanen sizi aradım vs falan" dedi ama inatla da kediyi onların alamayacağını, Zeytinburnu Belediyesi'nin bir üst mercisinin Zeytinburnu Kaymakamlığı olduğunu ve oray şikayet edebileceğimi söyledi, bunu akşamın saat 10'una doğru söylüyor. Sanki o saatte kaymakamlık açık. Velhasıl kelam, benim vicdanım o hayvanı o inşaat alanında, yolun kenarında bırakmaya el vermedi. Arka çantaya atıp eve getirdim. Evde bakamayacağım kesin de, çarşamba günü iş yerine götüreceğim, bir müddet benim ofiste bakarım. Sonra da sahiplendirmeye çalışacağım. Bu koskocaman iki belediyenin el kadar hayvana sahip çıkmadığını da yarın sosyal medyada afişe edeceğim. Bakalım ne olacak. Ufaklık şimdilik az biraz süt içti. Evdeki hava alabileceği bir kutuya koydum, altına da eski bir tshirtümü serdim. Sesi falan kesildi, ara sıra miyavlıyor o kadar. Şimdilik 226734 dosyayı görüntüle226735 dosyayı görüntüle4 gün evde beraberiz 😀
Görün bakın, siz ona evde bakacaksınız.😁

Valla zaman hakkında bir şey diyemem ama kuvvetle muhtemel,daha büyük bir eve taşınırsam :)
Sizin eviniz şu an büyük olmayabilir ama kalbiniz kesinlikle büyük.
Ummadığınız anda minnak yavruyu sizin karşınıza çıkaran yüce gücün elbet bir bildiği vardır.

Sizin eviniz şu an büyük olmayabilir ama kalbiniz kesinlikle büyük.
Size ummadığınız anda minnak yavruyu karşınıza çıkaran yüce gücün elbet bir bildiği vardır.
Teşekkür ederim..

Geri