Ulaşım amaçlı kullanan ve gerektiğinde tempomu korumak için tur yapan bir vatandaş olarak, en son sağlam sürüşüm Mart ayıydı.
Nisan'da sadece geçen sayfalarda yaptığım market ve bankaya gittiği bir paylaşım ile yarım saati bile bulmayan bir sürüş ile son 6 sene de hiç görmediğim dibe doğru gidiyordum.
En son tak etti pazartesi akşam çıkacakken yağmur, neyse salı akşamı 1 saat ama o kadar geriye gitmişimki, dün yine 1 saat (devam edecektim sağnak yağmura denk geldi), bugün 2 saat (refleksler falan baya zayıflamış ancak toparlıyor), yarında 1 - 1,5 saat civarı ile kendimi hafta sonuna atarım, hafta sonu yasağı sonrası aynen devam.
İlk başlarda iftar saati polise çok denk gelmiyordum ama bugün bayağı denk geldim, (kendi semtim ve çevresinde şehir içi) hiç bir sıkıntı yok. Üstelik polisin olması daha iyi, polis ortalıkda olmadığında her türlü rezilce sürüşü yapan paket servis motorcular, polis çıkınca insan taklidi yapmaya başlıyor.
Çapa'dan Millet Caddesine çıkarken Topkapı yönünden gelen 2 bisikletçi arkadaş ile denk geldim, selamlaştık gayet güzel gidiyorlardı.
Bu arada dün bilgisayarda sistem değiştiriken kaza ile harici diskteki sosyal verilerimin orjinal yedeğini de uçurdum (sosyal medya da bir kısmı var ama orjinaller güm).
Zaten bu ara sosyal medya da paylaşım pek hoş olmuyor. Bu yüzden kaybolan verilerimden sonra siftahımızı buradan yapalım.