Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@seko35.50 bugün dalaman çıkışında polis çevirmesi vardı..uzaktan beni kesmeye başladılar. yaklaşırken genç olanlardan biri amirin yanına gidip birşeyler sordu, dedim şimdi mıçtık...aslında hiç sebep yok, bisikletliye sorun pek yok buralarda ama maske yok diye vs yazabilir dedim. elim çantaya gitti maske almaya ama saçma olacaktı baya yaklaşmıştım...yusuf yusuf sesleri eşliğinde yanlarından geçerken "koley gelsin" dedim, korkudan kolay "koley" diye çıktı düşünün yani..adamlar "saol, saol" deyince tuhaf bir deşarj yaşayıp olay mahallini hızla terkettim...😬🙃

Scudo
Az once bisiklet surerken anayola cikmak icin kavsaga geldim. Bir baktim "police municipale" denilen belediye polici… "bekci" iste :D geliyor. Az yavasladi, ayni sizin dusuncelerinizi dusundum sayin @HakanAydn. Yolunda devam etti, bende onun arkasindan. Bir km'ye yakin o onde kacan tavsan, ben arkasinda "Yowamushi Pedal" cizgifilminde ki Midousuji AKIRA gibi droplara yatmis kicim kafamdan daha yuksekte gidiyordum. :komik:

(link)

Aha olay budur.
Ufakken de ari kovanlariyla oynamayi severdim :kptmya::koptum::ssrtcbya:

Evet iftardan sonra geleneğine devam. Nerde o eski Ramazanlar :kötü:

Eski ramazanlarda ne güzel göbek yapardım, aç geziyorum abi aç 29 km yapmışım e Allah bereket versin. :harika:

Bugün Adana sıcağında , dernek olarak Sarıçam belediyesi tarafından yeni yapılan bisiklet yolunun açılışına davet edildik . Ülkemizde hala bisiklet yolunu yapmayı beceremediğimizi , koyulan mazgalların yönlerinin yanlış olduğunu vs vs daha birok şikayetlerimizi bizzat belediye başkanına ilettik , yerel kanallara röportaj verdi dernek başkanımız. Umarım bir nebze de olsa biz bisiklet severlerin sorunlarını paylaşmışızdır. Dönüşte de iyi dellendik ama haaa :))))

Bugün Adana sıcağında , dernek olarak Sarıçam belediyesi tarafından yeni yapılan bisiklet yolunun açılışına davet edildik . Ülkemizde hala bisiklet yolunu yapmayı beceremediğimizi , koyulan mazgalların yönlerinin yanlış olduğunu vs vs daha birok şikayetlerimizi bizzat belediye başkanına ilettik , yerel kanallara röportaj verdi dernek başkanımız. Umarım bir nebze de olsa biz bisiklet severlerin sorunlarını paylaşmışızdır. Dönüşte de iyi dellendik ama haaa :))))
Güzel bir olay. Sizi seviyoruz perşembeciler.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
yasağa rağmen hergün yüzsüzce süren ben😂😂
225584 dosyayı görüntüle

Amerika olduğu nasıl da belli. Polis, videoyu kaydeden ve bisikletçi olmak üzerei 3 açısdan bakalım:

Polis: Yaygın fast food zincirleri ve sağlıksız beslenmeden mütevellit obez. Amerikan futbolunda en çok sevilen şeylerden biri olan 'tackle' yani dalma hareketini yapmaya can atıyor ve adam bisiklete dalıyor :D Yerdeki adama hemen başka bir polis çullanıyor.

Bisikletçi: Kaskı yok; yakalanacağı bariz belli ve hâlâ kaçmaya çalışıyor. Büyük ihtimalle başka suçları da olan ortalama bir Amerikalı.

Videoyu kaydeden: Videonun sonunda ''worldstaaaar'' diye bağırması kavga dövüş ve ilginç videoların düştüğü sitenin müdavimi olduğunu gösteriyor.

Şu 10 saniyelik videoya niye bu kadar vakit harcadıysam :)))

Bari başlığa uygun ve işe yarar bir olaya bağlayayım:

Geçen hafta eşimle bisikletçiden geliyoruz; yol vızır vızır. Sahile yanaşıp bir bakalım dedik yürüyenler, koşanlar, bisiklet sürenler, bisiklet yolunda yürüyenler ve motor sürenler... Yani sahil her zamanki gibiydi. E biz de girelim bari dedik. Yaklaşık 2 km sonra polis durdurdu :( ''verin bakalım kimlikleri'' dedi. Yanımda kimlik yoktu ve olmadığını söyledim. O zaman bilgilerini ver dedi. TC, isim soyisim, ana adı, baba adı vs her şeyi beyaz bir not kağıdına yazdı. Eşimin kimliği yanında olduğu için onun bilgilerini de karttan bakarak aynı kağıda yazdı. Bu sırada diğer polis yürüyenleri uyarıyor, gel buraya işaretleri falan yapıyor ama millet dönüp gidiyor falan tam bir tutturabildiğine havası var yani.
Neyse, dedik yazacak mısınız ne olacak, kusura bakmayın falan... ''Valla biz yazmak istemiyoruz ama akşam müdürümüz yazın derse yazarız. Buradan gitmeyin bir üst sokaktan, ana yoldan falan gidin''. Ne diyeceğimi bilemedim; kolay gelsin diyip ayrıldık.
Ortada tutanak imza vs hiçbir şey yok bu arada...

Velhasıl, ezilme pahasına ana yoldan gidin, AVM'lere gidin ama bisiklet yolunda bisiklet sürmeyin arkadaşlar :) Devletimiz böyle buyurmuş.

@sccetin ben yukarılarda paylaştım ya... Fotoğraflarima bak. Gitmeyin. Sahil bandında bisiklet sürmek, yürümek yasak.. Adamlar tuturabildiklerine....
@sccetin 591.25 TL ödemesini de yaptım. Dün asayiş büroya evraga verdiğimde minimum dan yazıldığını söylediler. Minimum 789 TL. Erken ödeme yukarıdaki ceza

@ali önder benim bekleyen 1 radar 2 kask cezam var, 100 bin yapmıştır herhalde devletim 😁...100 bin yapmaz tabi (1000 olmuştur en çok ) ama ya yaparsa? kime şikayet ederim, AİHM e mi?..tabi tabi..100 bin olur 200 bin...

@Atasoy Seyehat mi ediyorum , işe mi gidiyorum kimse bilmez. O sebeple bisiklet forması giymeyin bu aralar :))) İşe gidiyorum diyip geçin , kimse karışamaz.

Resmen gücü yeten yetene, kural kaide bilen yok, canı sıkılan polisler uğraşacak bir şey arıyor kendilerine. Aşırı sinir bozucu bir durum.
@Atasoy Seyehat mi ediyorum , işe mi gidiyorum kimse bilmez. O sebeple bisiklet forması giymeyin bu aralar :))) İşe gidiyorum diyip geçin , kimse karışamaz.
Ben yanımda sgk işe giriş bildirgemi taşıyorum. Polis sorarsa bunu gösterebilirsin dediler işten. Tavsiye ederim sizde işe gidip geliyorken yanınızda bulundurmanızda fayda var.

@Equilibrium. Kestirip atmayın. O kadar kolay değil. Ben pazardan geliyordum. Arkada 15 kg a yakın sebze ve 30 tane yumurta vardı. Ve görünüyordu. Bulunmak yasak dediler. Dün de asayiş büroya evrak vermeye gittiğimde polisin her halükarda orda bulunmanın bisiklet sürmenin yasak olduğunu ve bana minimum dan ceza kesildidini söylediler.. Yani dediğiniz kadar basit değil... İse gidiyormussun, pazardan geliyormussun, spor yapıyormuşum..yapmiyormusum....onlara bakmıyorlar.. Deli Dumrul muhabbeti....

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
O zaman bu süreçte binmemek lazım ceza yememek için öyle mi?

@ali önder O zaman şu şekilde değiştireyim.

Adanada bu süreçte defalarca bindim , tura çıktım , grup sürüşü yaptık ( şehir dışı ) Bana bırak ceza bir uyarı bile gelmedi. O zaman allahın sevdiği kuluymuşum :))
Jandarma kontrolünde köylerden de geçtim ( Jandarmanın gözü önünden ) polis konrolünde ilçeler arası da geçtim ( Adana Merkez - Karataş arası ) polisin gözü önünde. Kimse birşey demedi. Sanırım bu kolluk kuvvetinin insiyatifi ve iyi niyeti ile alakalı bir durum. Tabi şimdiye kadar ceza yememem bundan sonra yemeyeceğim anlamına da gelmiyor. Plakam yok , kaçarım napim :))))

O zaman bu süreçte binmemek lazım ceza yememek için öyle mi?
Üstteki mesajda da yazıldığı gibi binmekten ziyade o bölgelerde (sahil kenarı vb.) bulunmak yasak. Yani bisikletle değil de oradan yürüme geçseniz bile cezayı yemeniz muhtemel. Ben 1 aydır işe bisikletle gidip geliyorum, sokağa çıkma yasağı olsun olmasın istisnasız her gün. Ama bir polis çevirmesine bile maruz kalmadım.

Sahil kenarı, park alanları vb. umuma kapatılmış alanların dışındaki sürüşlere sokağa çıkma yasağının olduğu günler haricinde ceza kesileceğini ben düşünmüyorum. Sokağa çıkma yasağı olmasa da gene bu tip yerlerde bulunmanın ya da bisiklet sürmenin cezası olabilir. Her halükarda uzak durmak lazım bu dönemde.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve CNC
Geri