Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
İngilterede sokağa çıkmak yasak ama günde bir kere spor için çıkabiliyorsunuz, Avustralya market acil işler ve spor harici evde kalın uyarısı, Almanya o kadar şeye rağmen bisiklet serbest, başka ülkelerde köpek gezdirmek veya spor için bir kere çıkış izni. Ama bizim kanlarımızda ‘Yassah hemşerim’ olduğu için burada çıkmayın. Bu ülkelerin bilim ve sağlık kurulları buradaki arkadaşlar kadar bilmedikleri için bu olayı, sporu da en temel insan haklarından sayıp izin vermişler sınırlı olarak.
Boş yollarda kimseyle temas etmeden yapılacak sporun ne zararı var ki? Bu virüs kimsenin olmadığı yerlerde havadan bulaşıyorsa evinizin camını da açmayın. Oturun havasız sağlıksız kokulu şekilde.
Bende yurt dışındayım ve buranın sağlık bakanlığı dışarı çıkıp koşu, bisiklet, yürüyüş vs gibi aktivitelerin tek başına şayet aynı evde yaşanıyorsa grup olarak yapılmasında sakınca olmadığını belirtiyor. Tabiiki bu aktiviteler sırasında kimse ile temas edilmemesini en az 2 metre mesafe olmasını zorunlu olmadığı sürece biryerlerde durup yiyip içmemeyi söylüyor. Hatta birçok kişi toplu taşıt yerine bisiklet ile işe gidip gelmeye başladı.

Scudo
Couchbike da yasak.Sosyal mesafe korunmadığından tamamen ondan.

unnamed.jpg

Dağ bisikleti
Rockrider 540

15855111990736501443439492367831.jpg

15855112973872523309721082250177.jpg

15855114041396843450740630538706.jpg

Bugün bu kadar, Allah bereket versin. Tam çıkayım bir dolanayım dedim, hanım "yeni yasak geldi, 22:00'den sonra çıkmak yasak" dedi 😳.

"yeni yasak geldi, 22:00'den sonra çıkmak yasak" dedi 😳.

Sen Fransa'da yaşıyor olsaydın bilirdin: Macron Dayı ''en fazla 2 km bisiklete binilebilir, fazlası yasak'' dediydi.Ama sen Fransa'da yaşamıyorsun.:snzdglsn:

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Sevgili Cemal ben seni Fransa'da biliyordum, yoksa Cibuti'ye mi taşındın...:koptum:

Belediyenin şu zor zamanda uğraşmak zorunda kaldığı şeylere bakınız ya...

Kötülük çetesi iş başında...
Inanılmaz!
Bu güruh iflah olmaz.
Bu belgeden önce sürücünün kovulduğunu falan okumuştum bir yerlerde. Eğer gerçekten kovdularsa adamı diyecek bir şey yok 😒.

Bizim milletin yaşlılarının genelinin huysuzluğunu, ben daha iyi biliyorumculuğunu, aksiliğini, inadını akla getirdikçe Türkiye, İran ve İtalya'dan daha kötü olacak sanki 😕.
Yasağın daha 1. 2. Günunden dışarı gezmeye cıkandan ne beklenir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
11gun karantinadan sonra mecburen bugun ise geri donmek zorunda kaldim. Saglik calisani olamakda zor, ucretsiz izin hakkimda yok. Gel sende hasta ol demeye getiriyor yonetim :D

11gun sonra bisiklete donmem bir felaket oldu. Mide bulantilari, bacaklarimin uyusmasi, hafif bas donmesi ve 140dan bi turlu dusmeyen kalbim.. Iyi hamlamisim :D

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Bizim milletin yaşlılarının genelinin huysuzluğunu, ben daha iyi biliyorumculuğunu, aksiliğini, inadını akla getirdikçe Türkiye, İran ve İtalya'dan daha kötü olacak sanki 😕.

Sanki demişsiniz, grafik eğrilerde lider gidiyoruz ilk vaka gec tarihli olduğundan insanlar anlamıyor bizde 100 hüsür ölü var italyada 1000 lerde diyorlar. Haberimiz olmayanları saymıyoruz bile.

11gun karantinadan sonra mecburen bugun ise geri donmek zorunda kaldim. Saglik calisani olamakda zor, ucretsiz izin hakkimda yok. Gel sende hasta ol demeye getiriyor yonetim :D

11gun sonra bisiklete donmem bir felaket oldu. Mide bulantilari, bacaklarimin uyusmasi, hafif bas donmesi ve 140dan bi turlu dusmeyen kalbim.. Iyi hamlamisim :D
Geçmiş olsun bu kadar sürede çalışmaya nasıl çağırıyorlar? Şu anda hastalığı yeni geçirdiyseniz taşıyıcı değilmisiniz?. Sizi düşünmüyorlarsa bile hastanedeki diğer personeli veya hastaları hesap etmiyorlar mı?

@SEL PER Karantinayı kendim uyguladım, yonetim engelli personellere 10gun izin hakkı verince, hemen aldım.. Ne tesadüftür izinden 2gun sonra ateşim birden fırladı, aniden üşüdüm. 38den fazla çıkmadı, 1 hafta git gelli gunlerden sonra (o süreçte öksürük vs olmadı) son 2 gun öksürük başladı. Ateş yok oldu, bisiklete rahat biniyorum akciğer kapastinde sorun yok. Öksürük ara ar şiddetleniyor duruyor, bu haldeyken bile sağlıklı sayılıyoruz. Seni tedaviye almaları için ateşin 38.5 üstüne çıkmalı, nefes darlıgı çekmen lazım o zaman senden numune alıyorlar. İl sağlık muduruna yolluyorlar, sonuç bekleniyor.. Sağlıkçılar olarak anca şu yontemle anlayabiliyoruz tabi kendimizi kontrol etmek için, spo2 değerine bakıyoruz. Eğer derin nefesine rağmen 93ün üstüne çıkamıyorsa riskli.. Hastaneye geldikten sonra ölçtüm spo2 98-99 arası çıktı. Akcigerlerim tam çalışıyor, çok acayip durumdan geçiyoruz. Sağlık çalışanları öncelikli olarak korunması gerekiyor, ama nerde??

Temas yok, mola yok. Bomboş yollarda 51km tabi ki her durumda bisiklet candır 🚴🏻‍♂️

Geri