Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Allahtan havalar bozuk da pikniğe, gezmeye gidecek bir çok kişi evlerinden çıkamıyor.

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Scudo
Allahtan havalar bozuk da pikniğe, gezmeye gidecek kişiler evlerinden çıkamıyor.
Aslında olması gerektiği gibi denilebilir. İnsanlar virüs var diye gerekli durumlar dışında evinde kaldığından haliyle motorlu taşıtlara da binmiyorlar bu da hava kirliliğini azaltıp küresel ısınmanın etkilerini azaltıyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@mehmetsunu
Hayatlarında sporun S si olmayan, göbeği salmış, motora binince cehennem meleği triplerine giren, motor üzerinde hastalığın tillahı bize birşey yapamaz kafasında aslında hayatlarının finaline doğru azgın teke sendromuna yakalanmış tipitipler.
dün ankarada yaklaşık 10 kişilik bir motorsiklet li grup bir parkta toplanmışlar ellerinde bira ve parktaki masaya cips çerez karıştırmışlar kahkaha ata ata gülüp eğleniyorlardı içlerinde 50 li yaşlarda oldugunu düşündüğüm birkaç kişide vardı
buradan bu saydıklarınızı nasıl çıkardınız anlayamadım...
51 yaşındayım, 40 yıllık motor 9 aylık bisikletçiyim, kilom da var evet ama vermeye çalışıyorum, evliyim ve şükür kimsenin karısında kızında değilim..olayın yanlışı motorcu olmakmı bir şekilde salgına rağmen grup halinde dışarda olmak mı...? çok rica ediyorum genelleme yapmayalım..olayı çarpıtmayalım..

Markete, eczaneye vs. bisikletle gidip geliyorum. Döndükten sonra tekerleri çıkarıp sabunlu suyla yıkıyorum. Antibakteriyel mendille de kalan kısımları siliyorum. Yeterli mi acaba? Virüsle alakalı bisiklet temizliğinden bahsedildi mi? Doğrusu nedir? Yoksa, bilen birisi konu açmalı.

ET-zf0cWkAAStD9.jpg

İlla ki bisiklete bineceğim diyenler için, önümüzde durmuş ya da ilerlemekte olan bir bisikletli ile aramızda bırakmamız gereken güvenli mesafe hesaplanmış:

(link)

Halimiz bu güftede çok iyi anlatılmış, beste de mental yorgunluğumuzun temposunda :agla::booo::kötü:....

Son düzenleme:
Bisiklet sürereken çok fazla alandan geçtiğimiz için belki risk oluşturabilir. Şöyle ki geçtğimiz yolda bizden önce hastalık taşıyıcı birisi öksürmüş ve hapşırmışsa ve bizde oradan geçerken o havayı kısa süreliğinede olsa içimize çektiğimiz için bir risk oluşturma durumu olabilir. Spordan dolayı daha fazla nefes alıp verdiğimiz içinde hem hastalığı kapma hemde yayma durumunda bir risk oluşturabiliriz. Ama bunlar sadece bir tahmin, tamam hasta kişinin ağzından, nefesinden yayılan havadaki su moleküllerinde bulunuyorlar ama bu moleküller ne kadar süre o bölgede havada asılı kalıyor net bir bilgi yok. Ben yinede bir süre bisiklete ara verilmesi taraftarıyım. Ne olur ne olmaz, dışarısı aşırı soğuk, yağışlı, karlı olduğundan sürmediğimiz günler gibi düşünülebilir.

İnsanlar iki hafta olmadan davranış bozuklukları göstermeye başladı.
Bugün mecburiyetten bisiklet ile çıkıp hızlıca non stop işimi görüp dönerken şunlara tanık oldum : - Bomboş yolda sadece bir araç önünde iken hızlıca sollama yapan araç sürücüsü beni görmesine rağmen aynı hızda üzerime sürdü. Köy yoluydu, tarlaya girerek canımı kurtardım..
-Kuş gurubu araçlardan biri yanımdan geçerken içindekilerden biri kuru sıkı tabancanın tetiğine asıldı, sol kulağım hala çınlıyor..
-Çok acemi bisikletçi ( yeni kullanmaya başlayan ve çoğu küçük yaş grubu ) gördüm. İki ve daha çok sayıda bisikletli yolların boş olmasını fırsat bilerek riskli hareketler yapıyorlardı...
-Algıda seçicilik mi yaptım tam emin değilim ama yaşlı bireylerin kaldırım, park ve koşu parkurlarında daha çok zaman geçiren kesim olduğunu gözlemledim.
-Hava güneşli olunca istisnasız her birey, kolektif bilinçdışı güdülerle açık alanlara çıkıyor.- Güneş mikropları öldürür- klişesi insanların rahat bir Akdeniz insanı tepkileri vermelerine yol açıyor...
-Duyarlılık skalası çok değişken, maske-eldiven takıp çıkan az sayıda insan gördüm.
Gençler bilinç ve duyarlılığı ile yaşlılara örnek oluyorlar. Ne gamsız insanlar var ki tüm topluma farkında olmadan zarar veriyorlar.
-O İtalyan belediye başkanının belirttiği 'türedi sporcular' bizde de var. Evde tıkılı kalmaktan sıkılıp kendini dışarı atanları anlamak zor değil. Tabi tüm korunma önlemlerini alabilen ve düzenli uygulayanların oranı çok az...

@cazci abi okullar tatil edildi, çocukları çok eskiden değil daha 1 kaç hafta öncesine kadar pcden yada tv karşısında fazla zaman geçirtmemek ve uzaklaştırmak için birşeyler yapmaya çalışırdım yada çalışırdık şimdi aynı şeyi evde tutmak için yapıyorum.kendim hala aktif ve fiziki olarak görevim gereği çalışıyorum, evde kalsam ne olurdu tahmin edebiliyorum eminim psikolojim bozulur kilo alır asabi ve kırıcı olabilirdim,şimdi hem işim var diye seviniyor hem zaman geçiriyor hemde işe geliş gidişte bazen yolu uzatarak bisiklet üzerinde zaman geçirmem için bahanem oluyor... Şimdi zaman şöyle böyle eyvallah geçiyor ama süreç ne kadar uzar, ne olur, ne zaman dahada şartlar ağırlaşır bilinmediği gibi uzun süreçte en kötü senaryo benim gibi deizole işe gidenler olması yanında +işsiz kalan, salgın bahanesi ile ücretlerini alamayan kesimlerde ağırlık olarak meydana çıkacak... Şahsi fikrim herşey toparlanmış olsa dahi uzun bir sürede toplum ekonomik olarak ağır bir virüsten geçecek yada geçirilecek... Umuyorum ve umalım süreç çok uzamaz ve toplum bu cenazeyide bir şekilde sıkıntısız kaldırır fakat gerçek şuki evde sıkışıp kaldıkça insanlar sanki dahada asabi olacak..çocuklar şimdiden daralmaya başladı 30 nisana kadar uzayan ara daha beraberinde neler getirecek göreceğiz...tabiki bu belayı bertaraf etmek için ne gerekirse yapmak lazım orasıda Bi başka bakış açısı...şu anda kısmende olsa bence sokağa çıkma yasağı var heryer kapalı, gidecek gezecek görecek yer yok, yiyecek içecek yer yok, toplu taşıma korkusu zaten ayrı...bugün mesafeyi uzatarak işe gidişte nabız yükseltmeden kasmadan kattettiğim mesafede aklımdan geçen tek şey keşke yollar hep böyle kalsa idi yani bomboştu, trafik denen illet bu şehirde (istanbulda) koca bir sıfırdan ibaretti..

@cazci yok abi zaten standart da böyleydi salgından önce de her tura çıktığımızda bunları yasıyoruz zaten (kuru sıkı olayı olmadı bana ama mudanya dönüşü benzin bidonu fırlatmışlardı yokusu tırmanırken ) sadece yeni yetme gözü babasının cebinde ellerinde tesbih gezen gruplar oluyor leş yemeye gelen çakal sürüleri gibi geziyorlar onlar da artış oldu benim gözlemlediğim kadarı ile

Hepinizi ''tatsubi'' olmaya davet ediyorum.

Tatsubi=Tatlı su bisikletçisi

Fransa'nın gendarmesinin numarasını bulun bana.
@Cemal Ç. saatli bomba gibi ortalıkta dolanıyor diyecem France makamlarına.
Adam Strava görevi mi buldu ne oldu.Sanki strava virüse rağmen şu kadar bisiklete bin , madalya takalım challenge'ına sokmuş bizim yerdeki kurt gökteki akdoğanı.

Hepinizi ''tatsubi'' olmaya davet ediyorum.

Tatsubi=Tatlı su bisikletçisi

Fransa'nın gendarmesinin numarasını bulun bana.
@Cemal Ç. saatli bomba gibi ortalıkta dolanıyor diyecem France makamlarına.
Adam Strava görevi mi buldu ne oldu.Sanki strava virüse rağmen şu kadar bisiklete bin , madalya takalım challenge'ına sokmuş bizim yerdeki kurt gökteki akdoğanı.
Sıkılıyorum evde. Kimse de yokken fırsat bilip 10, 15 km gezip geliyorum. Durmuyorum, beklemiyorum. Zaten en son 169 km dedim, sonra yol çıkamadı dışarı. Zaten gezdiğim yerler tarla yolları.
İnsan yok, huzur var 😁.

Zaten gezdiğim yerler tarla yolları.
İnsan yok, huzur var 😁.

Bilirsin buğday tarlalarının ortasında her zaman tek bir ağaç olur.O ağaç var ya o ağaç.İşte o ağacın altına çadır kur, virüs geçinceye kadar kamp at.:DO ağacın altında altın mı var diyeceğim sandın.:ssrtcbya:Seni gidi huzursuz seni yerdeki kurt gökteki akdoğan.

sararmis-bugday-tarlasi-ve-yol-wallpaper.jpg

Allah aşkına evde kalın.

3 günden fazla sürmediğimde kendimi huzursuz hissettiğimden dolayı , bu ara tekrar çıkmaya başladım. Haftada iki kere ortalama 50 km ve daima yalnız

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Valla bende biniyordum bir hafta öncesine kadar ama artık uzun süre çıkmamayı düşünüyorum. Ha zaten solo turumda hiç bir sosyal alana girdiğim yoktu ama aklıma kaza riski geldi. YAni malın biri gelir arkadan vurur sonra hastanelik oluruz orada da virus kapmaktan çekiniyorum. Kendi canımı için değil anam babam için bisikleti bıraktım virus bitene kadar. TAVSİYEM SİZDE EVDE KALIN.

Ben de en son pazar çıktım. Kimseyle temas olmadıkça bulaşması çok zor bir virüs. Ancak trafikteki rahatlama ile kendini yarışçı sanan ergenler rahat rahat saçma hareketler yapıyor. Deli trafiklerde bile sürmüş olmama rağmen. Bu deliler yolu boş görünce sapittigi için kazadan korkumdan dolayı çıkmayı bıraktım ben de. Evde trainer de yok. Şu şartlar altında borca girip alamıyorum da. Wii u ile Wii fit açıp step yapıyorum evde.

Geri