Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Yaşayarak öğrenmek bedeli çok pahalı olan bir yöntemdir. Bu pandeminin ülkemizde geç etkili olması bizim için büyük nimetti. Önümüzde kıvranan, yanlış hareketlerinin bedelini çok acı ödeyen ders çıkarılacak devasa örnekler vardı ancak nedense insanlar yaşayarak deneyimlemekte ısrar ettiler, ediyorlar. İşin kötüsü bu tercihleri sadece kendilerini bağlamıyor, toplumun tamamını direkt etkiliyor çünkü bu bir pandemi. Bedelini herkes ödemek zorunda kalıyor, kalacak. Gün be gün İtalya ile kafa kafaya gidiyoruz açın bakın değerlere. Matematik yalan söylemez, aynı süreç burada da devam ediyor. Ne söylense anlaşılmıyor, dua ediyorum bende.

Scudo
@HakanAydn ben sana diyorum ki aynı yerdeyiz. Dedikodulara kulak kabart... Ha başka birşey söyleyeyim bu dedikodu değil. Fazla yerimiz yok..yataklar. Rezerve de yapılmıyor...

@HakanAydn Sevgili dostum yaşı tutan siz ben ve bir kaç kişi daha var. Ben 1980 de 13 yaşındaydım.
Sokağa çıkma yasağı kırsal kesimde ve kalabalık şehirde aynı şey değildir. Kırsal kesimde sokağa çıkma yasağı da olsa her köye her haneye jandarma konulup adamın tarlasına gitmesi, kapısının önüne çıkması engellenemez.

Ama şehirde durum çok başkadır.
Özellikle bir noktaya dikkat çekeyim; Böyle bir durumda, asker ve polisimizin kendi fikri, mantığı vicdanı ve insaniyeti kimsenin umurunda olmayıp, sadece emirlere uymak zorunda bırakılır. Bu da demektir ki halk ile (ki aslında onlar da halktır, birisinin ağabeyi babası eşi veya evladıdır onlar) karşı karşıya bırakılırlar. İşte bu durum en kötü şeydir ve bence bugünkü korona rakamlarına bakıldığında, ondan bile kötüdür. Zira karşı karşıya gelen insan ile bir virüs değil, kendi kanı ve canından insanlardır. İşte bu durumdan Allah korusun bizi. 1980 i yaşamış olanlar beni daha iyi anlar, o yüzden yaşı tutan var mı diye sordum. Sokağa çıkma yasağını oyun zannedenler var maalesef.

Sıkıyönetimle sokağa çıkma yasağı farklı farklı durumlar. Hali hazırda kavram karmaşası yaşarken kullandığınız üsluba dikkat ediniz. Koskoca insanlara çığırtkan, çoluk çocuk vs gibi benzetmeler yapmayınız! Bu yaştan sonra bir de forum adabı öğretmeyelim sizlere.
Yorumlar ve rakamlar virüsü ve yol açtığı hastalığı gerçekten yeterince kavrayamadığımızı gösteriyor, sabır diliyorum.

@Çetin ŞAHİNÖZ zordu hocam o yıllar dimi..ama eğer o derin kırılma aşamasına yine gelinirse, bir çaredir yasak..12 eylülde herkes elindeki 2 ekmek 3 kilo pirinçle kala kalmıştı ama bakın yaş oldu 50..hala hayattayız .belki italya fransa gibi -ki sayısı giderek artıyor- kısmi yasakla başlanabilir..yoksa düğün alayları asker uğurlama mangal piknik devam ediyor..sosyal yardımlaşma dernekleri, belediyeler çok daha donanımlı, sistematiğini halledebilir devlet. 12 eylül gibi terör de yok nasılsa..şükür..
@ali önder hocam kızma ama işin iki farklı ucundayız, ben o ölüm videolarını hiç seyretmedim, seyredemem. siz çok kötümser bakıyorsunuz, bense aptal olmak uğruna iyimserim...varsın yalan olsun rakamlar, ortada bir çaba var, bu aşikar, takdir etmeliyiz gibi geliyor..aynen yangını söndürmeye çalışan itfaiyeyi uzaktan seyretmek gibi.

Son düzenleme:
Mevcut durumda psiko-sosyal duyarlılık paranoya düzeyine gelmek üzere...
3 ay gibi bir sürede virüsün nasıl yayıldığı, alınması gereken koruyucu ve iyileştirici yöntemler belli...
Ülkemiz özelinde izolasyon sorununun daha başındayız. İnsanımızın uyarılara, vurgulanan hayati öneme sahip kısıtlara vereceği topyekûn tepkiye göre salgının seyri belli olacak.
Bizler orta ve uzun vadede alınabilecek tüm yasal düzenlemelere hazır olmalıyız...
Kişisel öngörüm mayıs ayı ortalarına kadar işi ciddiye almalıyız ki bu da yaklaşık 6-7 hafta demek...
Evet mecbur olmadıkça çıkmıyor, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz diyelim. Bu çok önemli bir vatandaşlık sorumluluğu ve disiplin pratiğidir...
Binaenaleyh; - virüs bizi bulmayacak, ben salgından paçamı kurtarırım- bencilliğinde hareket etmiyoruz...
Taşıyıcı, bulaştırıcı riskimiz var, tersi de düşünülmeli..Her iki pozisyonda da aynı önlemler kişi ve toplumun titizlikle uyması gereken noktalar..
Herkesin serinkanlı/sakin ve empatik olması toplumsal sağlığımız için önemli...
İyi geceler..

Gidişatın vehameti gereği ben de dışarı çıkmayı bırakıp evde kalıyorum...Bu işin şakası kalmadı, belki şöyle bir gözükür gider diyordum ama her gün artan pozitif vakalar ve ölümler beni de korkuttu...hem kendim hem çevrem için...

Özetle sokakta asker görmekten korkan bir kesim (o ne demekse?) Diğer kesime çığırtkan demekte. Malum kesimde siyasetçi, bürokrat ya da mütahit değilseniz kaygı neden?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi demek İtalya ve İspanya' nın yaşadığını yaşamak demek. Twitter'da İspanyol doktorların, solunum cihazı yetersiz geldiği için cihazları yaşlı hastalardan çıkarıp gençlere taktığını anlatan videolar var. Açıp izleyebilir, ağlayabilirsiniz.

Fatih Terim çığlık attı ligleri erteleyin diye yapmadılar... Sonuç hastanede, evlatları, sevenleri perişan... Sorumlusu malum!

Bu mikro ölçekli bir örnek hayatı ertelemezsek makro ölçeklisi olacak.

Son düzenleme:
"Pozitif" kelimesinden tiksinecegimizde varmis kaderde . Ya sabir diyorum. Bazilarimiz bazilarimizi avam görüp , tepeden tepeden konuşmasa tam süper olacak ayrica

Neyse ki bilim denen bir ışık var ve cehaletin karanlığına karşı bize umut olmakta. Kaderimizde varmış diyerek oluruna bırakmak bisikletinizin tekerini yalamaktan farksız, siz elinizden geleni yapın gerisini Allah’a bırakın. Temkinli olmakta fayda var arkadaşlar zira rakamlar iç açıcı değil!

dün ankarada yaklaşık 10 kişilik bir motorsiklet li grup bir parkta toplanmışlar ellerinde bira ve parktaki masaya cips çerez karıştırmışlar kahkaha ata ata gülüp eğleniyorlardı içlerinde 50 li yaşlarda oldugunu düşündüğüm birkaç kişide vardı.... sonra bizim oğlan dediki baba onlara virüs birşey yapmıyor mu onlar niye çıkıyor ben çok sıkıldım bende parka çıkmak istiyorum öyle kaldımm cevap veremedim.... siz olsaydınız nasıl cevap verirdiniz

covid pozitifsin karantinada diyelim ki kötüleştin yoğun bakıma alındın ve işler ters gitti vs . ve hayatını kaybetin... bir daha en yakınını eşini kardeşini anneni bile göremeyebilirsin.... kimse böyle bir senaryoda bir parça olmak istemez sanırım..... sen öldün gittin arkanda bıraktıklarını düşün hadi kendini düşünmüyorsan a be kardeşim lütfen 2 hafta oturun evinizde

@Cemal Ç. Dostum, tabii ki her çocuk birbirinden farklıdır. Ama ben tek çocuğumdan edindiğim tecrübeye göre konuşursam, sandığımızdan çok daha fazlasını çok daha iyi anladıklarını söyleyebilirim.

Umarım bu mesajım da konu dışı diye silinmez.

konu başlığına geri dönmek gerekirse,işyerimin kapanması dolayısıyla evet itiraf ediyorum hergün bisiklete binmeye devam ediyorum,işyerim açıkken her sabah otobüse vapura binen ben eminimki bisiklet üzerinde daha hijyen ve izoleyim! sürüyorum ve bunu mecbur olduğum için değil çok sevdiğim için yapıyorum,kendime göre önlemler alarak kendimi ve ailemi koruduğumu düşünüyorum.neler yapıyorum; 1-sürüşlerimi mümkün olduğunca insanların dışarıda olmadığı zamanları tercih ederek yapıyorum 2-kesintisiz molasız ve bedenimi çok zorlamadan 50km geçmeyecek şekilde planlıyorum kesinlikle sürüş esnasında riskler almıyor,araç trafiğine çıkmıyor dikkatli şekilde yol alıyorum 3-sürüş sonrasında bisikletimi eve çıkarmadan önce bahçede mutlaka deterjanlı suyla yıkayarak gerekli dezenfektasyonu uyguluyorum 4-eve girer girmez kıyafetler (buff eldiven vs) makinede yüksek ısıda eşim tarafından anında yıkanıyor,kendim zaten kimseye temas etmeden direk duşa girerek temizleniyorum 5-ağzım burnumu buff ile kapatıyorum enazından virüsün havada kalma olasılığınıda (henüz tıbben kanıtlanamadı) göz önüne alıyorum. ben bu şekilde normal sürüşlerime devam etmeye çalışıyorum.bulunduğum bölgede trafik veya insan kalabalığı yoğun olsa kesinlikle çıkmamayı tercih ederdim,kendimi veya etrafımdakileri riske edebileceğim ihtimali aklıma geldiği an bu zevkimden fedakarlık yaparım.sokağa çıkma yasağı olana kadarda bu şekilde devam edebilirim diye düşünüyorum.

Yaş grubuma göre cafe,bar veya avm yerine daha çok doğaya trekking, kamp veya bisiklete giden birisiyim, öyle de devam edecek. Ama malum son zamanlarda dünya ülkelerinin neredeyse tamamında olduğu gibi bizde de mevcut olan virüsten dolayı dün gelen mail ile her türlü sporsal faaliyet başta olmak üzere bir çok şeye kısıtlama ve yasak getirildi. Hatta öyle ki yemeği bile evinizden getirin dediler. Elbette bisiklet binmeyi sürmeyi istiyorum ama hayatımın son sürüşü olabileceği gibi başkalarına da taşıyabilirim. Olayın başından beri bende her hangi bir belirti olmasa da kendimi her zaman taşıyıcı olabileceğim konumda gördüm, hala da öyle görüyorum. İş arkadaşlarım dışında 2 haftadır sadece 4 defa bakkala gittim onda da maske eldiven mevcuttu. Her gün işten sonra kıyafetleri çıkarıyorum. Pantolonda çok seçenek olmadığı için balkon yada uygun bir alanda duruyor. En fazla 2-3 giyebiliyoruz. Çalıştığım yerde geçen hafta 2 pozitif hastamız vardı, büyük ihtimal artmıştır ama söyleyen olmuyor. Kendiniz bir şekilde yaştan olsun sağlık yönünden olsun atlatabilirsiniz ama kronik hastalığı olan veya üst yaş gruplarından birine aktarırsanız durum sıkıntılı. Varsa trainer ile takılın yoksa küçük spor hareketleri ile idare edin hiç olmadı merdane ile roller yapanlar var. Bu gidişle sadece arka tekere göre bir kasa çakıp bende roller kafasına geçeceğim.
Binmeyelim dedim demesine, cumartesi gününe işim var bir yere gitmem lazım 10 km mesafe mecbur bineceğim galiba. Otobüsle gitsem corona olmasa da her türlü kir pis var zaten. Zaten son sürüşüm de olabilir bisiklet yeni alıcısına gidiyor.

beni kimse toplu taşımaya bindiremez arkadaş. Virüsten öncede bisiklet sonrada bisiklet.
dün ankarada yaklaşık 10 kişilik bir motorsiklet li grup bir parkta toplanmışlar ellerinde bira ve parktaki masaya cips çerez karıştırmışlar kahkaha ata ata gülüp eğleniyorlardı içlerinde 50 li yaşlarda oldugunu düşündüğüm birkaç kişide vardı.... sonra bizim oğlan dediki baba onlara virüs birşey yapmıyor mu onlar niye çıkıyor ben çok sıkıldım bende parka çıkmak istiyorum öyle kaldımm cevap veremedim.... siz olsaydınız nasıl cevap verirdiniz

Hayatlarında sporun S si olmayan, göbeği salmış, motora binince cehennem meleği triplerine giren, motor üzerinde hastalığın tillahı bize birşey yapamaz kafasında aslında hayatlarının finaline doğru azgın teke sendromuna yakalanmış tipitipler.

Geri