Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Kısa mesafe, üç km kadar döndük geldik. Temas yok, gereksiz konuşma yok, durmak yok.

20200324_135941.jpg

Dipçe: Bizim dolanma yedi km kadar olmuş 😅.

Scudo
@Cemal Ç. öncelikle maşallah, valla o kadar şekersinizki nazar atarım diye susuyorum..👁️‍..cemal kardeşim yinede riskli değil mi yaa..üşütse filan, olmazya düşse mesela. hastane ihtiyacı doğuracak bişey olsa allah göstermesin..yanlış anlama olur mu.

@Cemal Ç. öncelikle maşallah, valla o kadar şekersinizki nazar atarım diye susuyorum..👁‍..cemal kardeşim yinede riskli değil mi yaa..üşütse filan, olmazya düşse mesela. hastane ihtiyacı doğuracak bişey olsa allah göstermesin..yanlış anlama olur mu.
Haklisiniz sayin @HakanAydn. Elimizden geldigince tehlikesiz bir gezinti yaptik. Ha derseniz ki elinizde olmayan tehlikeli durumlar ne olacak? Yasamak bir tehlike :hhhhhh:. Kimse beni yanlis anlamasin, yuceltmesin ve ya yermesin lutfen :).

@Tutmosis89 8 mart tarihindeki son cümleler..... BİNME... Birşey kaybetmezsin. Eğer binerde akciğerlerinde sıkıntı olursa bırak bisikleti mesafesi az olan bir yolu bile yuruyemeyceksin. Tomografi de akcigelerde kristaller görülüyor .

Bu gün yine evde kalamadım...:harika::)yarın kesin evdeyim artıkın..
81 km 3 saat 39'...

Mesajımı sildim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Sanırım Türkiye’de bu hastalığın ciddiyetini yeterince kavrayamadık! Bu virüsün yolculuğundaki en büyük etken insan, yani siz ellerinizle, salyanızla, ayakkabınızla, üzerinizdeki giysilerle, bisikletinizle, otomobilinizle, uçak yolculuklarıyla vs vs bu virüsü bir yerden bir yere taşıyorsunuz (virüsün yüzeyler üzerindeki yaşam süresi detaylarını geçiyorum). Hatta inanmayacaksınız ama ne tuhaftır ki dünya üzerindeki yolculuğu da böyle oldu. Bir yerden başka bir yere yolculuk eden insanlar sayesinde şu an insanlık tarihi büyük bir belayla karşı karşıya. Bu virüsün durdurmanın -aşı süreci dışında- tek bir yolu var sanırım, bu yayılmanın önüne geçmek. Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama kanımca devlet bunu insanların duyarlılığına ve vicdanına bırakmaktan bir an önce vazgeçmeli, acilen topyekun sokağa çıkma yasağı gelmeli!

@Anonim Hiç merak etme Ömer, senin de çok iyi bildiğin gibi kendi işine gelmezse kimsenin gözünün yaşına bakmaz OHAL MOHAL YASAK MASAK anında uygular devletimiz.

Yapmıyorsa sebebi vardır. Bizim burada devletimize çağrı yapmamızın yararı yok. Bu başlıkta çok sayıda böyle çağrı var zaten görmüşsündür.

Arkadaşlar, daha önce ülkede topyekün sokağa çıkma yasağı yaşayan var mı aranızda ?

Nasıl bir şey olduğunu bilen ?

Forum profillerinde yazanlara göre evet var. Bu durumun nasıl bir şey olduğunu ben biliyorum. Bir de başka yaşayanlardan dinleyelim bence, sokağa çıkma yasağı çığırtkanlığı yapmadan önce...

Eskiden nüfus sayımı yapıldığı gün sokağa çıkma yasağı olurdu.Ben de bahçe kapısındayken sağıma soluma iyiceme bakar ve bir adım -evet gerçekten bir adım- atar sonra hemencecik geri dönerdim.Ama o bir adımı atarken yaşadığım heyecanı ve yasağı delmenin verdiği gururu unutamadım.:cool::DÇocukluk aklı işte.

Ben şahsen sokağa çıkma yasağı yaşamadım.
Sayım günleri hariç ama o beni çok etkilemezdi. En fazla evden çok uzaklaşamazdım.
Diyeceğim o ki sokağa çıkma yasağı olacaksa da belli kurallar içinde kademeli olmalı.

Ben şahsen sokağa çıkma yasağı yaşamadım.
Sayım günleri hariç ama o beni çok etkilemezdi. En fazla evden çok uzaklaşamazdım.
Diyeceğim o ki sokağa çıkma yasağı olacaksa da belli kurallar içinde kademeli olmalı.

Kademeli olsa sanki dinleyecen.Seni Macron'a havale ediyorum.Ne gezente çıktın sen yahu.Macron sen orda burda fink at diye mi işyerine tatil verdirtti.:eek::D Sana gps mi bağlasınlar, yerdeki kurt gökteki akdoğan.

Yaş grubuma göre cafe,bar veya avm yerine daha çok doğaya trekking, kamp veya bisiklete giden birisiyim, öyle de devam edecek. Ama malum son zamanlarda dünya ülkelerinin neredeyse tamamında olduğu gibi bizde de mevcut olan virüsten dolayı dün gelen mail ile her türlü sporsal faaliyet başta olmak üzere bir çok şeye kısıtlama ve yasak getirildi. Hatta öyle ki yemeği bile evinizden getirin dediler. Elbette bisiklet binmeyi sürmeyi istiyorum ama hayatımın son sürüşü olabileceği gibi başkalarına da taşıyabilirim. Olayın başından beri bende her hangi bir belirti olmasa da kendimi her zaman taşıyıcı olabileceğim konumda gördüm, hala da öyle görüyorum. İş arkadaşlarım dışında 2 haftadır sadece 4 defa bakkala gittim onda da maske eldiven mevcuttu. Her gün işten sonra kıyafetleri çıkarıyorum. Pantolonda çok seçenek olmadığı için balkon yada uygun bir alanda duruyor. En fazla 2-3 giyebiliyoruz. Çalıştığım yerde geçen hafta 2 pozitif hastamız vardı, büyük ihtimal artmıştır ama söyleyen olmuyor. Kendiniz bir şekilde yaştan olsun sağlık yönünden olsun atlatabilirsiniz ama kronik hastalığı olan veya üst yaş gruplarından birine aktarırsanız durum sıkıntılı. Varsa trainer ile takılın yoksa küçük spor hareketleri ile idare edin hiç olmadı merdane ile roller yapanlar var. Bu gidişle sadece arka tekere göre bir kasa çakıp bende roller kafasına geçeceğim.

@Çetin ŞAHİNÖZ
Forum profillerinde yazanlara göre evet var.
kimlermiş onlar hocam, ne diyor profillerinde...😁..pis çığırtkanlar...😆
4000 test 340 vaka 7 ölü, ben inanıyorum, bana kızılsada saflık ediyorum diye, yatay şuan için seyir...yarın fırlar, olabilir ama her geçen gün lehimize, ilaç geliyor kit geliyor (yani hem abd ye 500 bin kit satıp, hem çinden 2 milyon kit almak nasıl bir şey, o ayrı konu)...ümide devam...

Geri