Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@brstrmn dediğim gibi normalde de sahile çok çıkmadığım için bilgim yok. Ama mesela gene hafta içi akşam Çapa'dan Mİllet Caddesi'ne girerken Topkapı yönünden gelen 2 bisikletli arkadaş denk geldim ve selamlaştık.

Verdiğin bilgi için teşekkürler. Benim anladığım insanlara artık bu kadar sıkıntı ve bunalım sonrası bazı toleranslar tanınıyor gibi. Tabi bizlerinde bunu kurallara uyarak devam ettirmemiz de zaten bize düşen sorumluluk.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Bugün, vapurla Beşiktaş'a geçip,oradan da sahil yolundan Rumeli Feneri'ne gittim. Dönüşte de yine sahil yolundan Beşiktaş'a dönüp,tekrar vapurla Kadıköy'e eve geldim. 71 km yapmışım . Baya bisikletçi vardı. Dönüşte bir yerde yol daraldı diye bisiklet yoluna çıktım,ekip otosuyla bir polis "karşı taraftan gitseniz daha iyi olur,biliyorsunuz yasak burası "dedi.

• Beğen
Tepkiler: sspl ve necmeddin
Düşmek yer çekimine olan sevginin sınırlarını aşarak hem bedenen hem ruhen izdivaça dönüşmesi ve her düşüşte aşk acısı çekmektir. :)

Her babayiğitin harcı değildir efendiler.:harika:

Düşmek yer çekimine olan sevginin sınırlarını aşarak hem bedenen hem ruhen izdivaça dönüşmesi ve her düşüşte aşk acısı çekmektir. :)

Her babayiğitin harcı değildir efendiler.:harika:
Ruhen sıkıntı yok da, bedende açılan yaralar olmasa... :koptum:

87220C91-1C9C-4B69-A87E-684F02CF76F5.png

İnşallah düşmem amin 😂😂 allahtan nazar değcek gibi rakamlar yok hshahd

Belediye bu süreçde toplu taşıma yerine bisiklet kullanın deyince günün anlam ve önemine uygun. K.M.Paşa son durak önümde 35C.

05.jpg

Son düzenleme:
Evet iftar öncesi 40 dakika 10 km ve iftar sonrası 1.5 saat 25 km ile günü toplamda 2 saatten fazla 35 km ile tamamladım. E Allah bereket versin. :harika:
@Gkt34 hocam korkma @Cemal Ç. İle ben paratoner gibi bütün nazarları çektik akıllı uslu sürerseniz uzun bir süre kimse nazara gelmez.:D

Dünkü hikayemi paylaşayım ben de ;

55 günlük bisiklet antrenmansızlığı ile hazır şehir dışındaki ofise gitmişken bisikleti bagaja koydum , işim bitince saat 4 suları gibi çıktım arabayla daha da dağlara doğru park yeri aradım , zira daha önce çıkmayı düşündüğüm bir güzergah vardı ,epey tırmanışdan sonra bir yapay barajın olduğu yerdi.
Neyse park ettim bisikleti çıkartıp ön tekeri taktım başladım sürmeye.

Allah ım diyorum özlemişim ama bir gariplik var , bu kadar günün sonrasında antrenmansızlık bu kadar mı fark eder? Hem hayıflanıyorum hem de doğayı seyrediyorum.
Ama gözüm hızımda , o kadar basmama rağmen 18km yi geçmiyor. Böyle 2-3 km gittikten sonra rampa başladı 100m sonra sağa çektik mecburen, en küçük viteste bile çıkamıyorum, kendime antrenmansız olmayacak bu çıkış diyorum bir de yordu epey de.
Neyse gölgede beklerken arka tekeri çevireyim dedim elimle , 1 tur dönmeden durdu. Nasıl ya diyemeden fren bacağının janta yapıştığını gördüm. Arabada yatık taşırken olmuştu.
Söylene söylene kendime :) düzelttim . Şimdi küheylan şahlanmıştı ancak antrenmansız beni en başta çok yordu ve rampayı çok daha rahat tırmanırken ki baya bir dik yokuş , 500m sonra durup geri dönmeye karar verdim. Zira üst üste sıkıntılı başlangıç nabzımı yükseltmişt.
Aşağo iniğ düzlükte git-gel antrenman yapayım bari dedim. Hava güzel , ortam ağaçlık , oksijen bol.
Aynı yolda giderken soldan bir köpek arkamdan fırlayıp bir anda havlayınca 22km olan o anki hızım birden 30km ye çıkarttı beni, ki hafif çıkış ve yorumluş antrenmanı az olan biri için o depar çok hoş olmadı :)
Aynı yolu geri dönecektim bu sefer hafif aşağı eğimli. Hedefim köpekle dalga geçeyim zaten 35-38km arası hıza ulaşır yanından geçerim dedim bastım köpeği çağıra çağıra , bu sefer eleman solda ağacın dibine pusu kurmuş geçmemi bekliyormuş, tabi benim hız 35km , koşmaya çalışsa da benim kahkahalarımla orada kalakaldı :)
Sonrasında toplam 15km kadar sürüp döndüm arabaya zira akşama yetişmem gerekliydi.

Antrenman önemliymiş ve bir de her binişten önce ‘unuttuğum’ vites-fren-genel kontrol ;)

2 aydır bakırköy sahil hattını kullanarak bisikletle işe gidip gidiyorum. 5-6 kere arabalı polislerle karşılaştım selam verip yoluma devam ettim. sabahları koşan insanlar görüyorum tek tük. ben biraz erken çıktıgım için o saatlerde hiç bisikletli görmedim.

Birazdan Virüse rağmen Adanada kısa bir göl turu yaparım ben :) Havada sıcak ki , bi yüzmek lazım bugün .

Yasaklar gevşetildi. 100km kadar izinsiz açılabiliyoruz.
Screenshot_20200512-160141_Strava.jpg

Bir gidişim vardı görmeniz lazım. Ayran budalası gibi sırıta sırıta geziyorum tarlaların arasında.🤪
Paris-Roubaix yolunun birinci pavé bölümünden. Ufukta görünen yaşadığım kasaba.

20200512_142915.jpg

Çok otlanmış.
20200512_142821.jpg

yolun güzelliğine bakarmısın..

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri