Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
2 saattir yürüyorum 5 km geçmiştir. Dağda yürümek başka.
20200702_193510.jpg

221.92 km
8 saat 38' 17"
25.7 ort
1825 m kazanım
110 hr ort.
77 rpm ort kadans
Toplam duruş 28'

Bu polisler çok delikanlılar ise licede, bismilde, hilvanda da maske sorsunlar oradaki halka bakalım ne oluyor? Bunların şovu batıya. Ben güneydoğuda askerde iken orda ne askerin ne polisin hükmü geçmiyordu. Sokakta dolaşmaya korkuyorlardı.

Benim dikkatimi çeken bir durum oldu. Kaçıncı dakika hatırlamıyorum ama sigara içiyorum bitince takacağım dedi adam. Ceza yazmadılar. O zaman elimizde sigara veya yiyecek içecek bir şey alırsak ceza yemekten kurtuluyormuyuz.?

Bu polisler çok delikanlılar ise licede, bismilde, hilvanda da maske sorsunlar oradaki halka bakalım ne oluyor? Bunların şovu batıya. Ben güneydoğuda askerde iken orda ne askerin ne polisin hükmü geçmiyordu. Sokakta dolaşmaya korkuyorlardı.
Bu sözleriniz pek hoş olmamış. Görevini gereğiyle yapan polisimizde çok var.

@-Skynet- Bence çocuk savunmasını iyi yapamadığı için ceza yazdılar, ceza yazıldığı da görünmüyor gerçi. Spor kıyafeti ile kesilmiş biri varsa bizim için daha iyi bir örnek olacaktır diye düşünüyorum.

Yasak kararı alınmış uymakla mükellefiz tamam. Yanlız bisiklet süren bir kişiye ceza kesiliyorsa denizde yüzenede ceza kesilmeli. Yüzmek ve bisiklet sürmek ister keyfi olsun isterseniz spor adına olsun eşit denetime tabi tutulmalı. Yoksa inandırıcılığı kalmayacak.
Bisikletseverlere reva görülen bu uygulamalar ne hukuki nede vicdanidir.

Dostlar alışverişte görsün diye hiçbir mantığı olmayan uygulamaları önlem adı altında dayatıyorlar. Denizde maske yok ama sezlongada otururken tak. Cafeye giderken yol üzerinde tak ama cafede otururken takma. Sonuçta orası da kapalı alan. Mesela üstü açık arabasi olan tek iken maske takmak zorunda mi? Degilse, bisiklet de üstü açık bir araç nihayetinde.Bireysel spor yapılabilmesi için izin verip, maskeyi zorunlu hale getirmek de ne biliyim bi acayip.

Şu hastalık çıktığından bu yana aldığım (temizlik zaten imandandır 😅) tek önlem, insanlara daha mesafeli durmak. Maskeyi de sadece Decatlon ve déchetterie'ye (çöplük) girerken mecburiyetten taktım.

22.5 km sabah sürüşü, yokuş çıkılmamalı artık kesinleşti bu.
20.9 ortalamam, havalı cantlarım sağolsun..😁

Bende sabah buna yakın bir mesafe ve ortalama hız kaydettim ama programı durdurmayı unuttuğum için resimde saat fazla görünüyor. Aslında otomatik pause yapıyor ama en ufak harekette saymaya başlıyor. Ortalama 45 dakikada yaklaşık 20 KM diyelim çünkü İlk hedefe vardığımda 11 dk 5 km olmuştu.

232655 dosyayı görüntüle

Geri