Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Hastalıklı biri tükürdü yere virüs yere yapıştı sen bisikletle geçerken tekerine yapıştı ordan bisikletle geldin eve hatta bisikleti aldın odana koydun buharlaştı evin heryerine taşıdın mikroplu bisikleti çoğu forumdaki bisikletini eve alıyor ne kadar temizlesende o bisikletini görsel temizlik oluyor kimse demesin bana bisikleti dezenfekte ediyorum diye

Ben ediyorum ciddi , daha doğrusu geçen haftaki doğa sürüşünden sonra ettim. Bir beze yarım litre kolonyayı döke döke önce tekrleri çevire çevire şapur şupur , jantları , telleri , kadronun heryerini , sonra gidon , boğaz , elcikler heryer. Bisiklet hala full kolonya kokuyor. Belki %100 önlem değil ama mümkün mertebe diyelim. Ve evet balkonumda duruyor ve balkon yarı kapalı/açık . Açıkçası sürmemek için kendimi zor tutuyorum.

(link) bu çok mantıklı bir hareket mesela. O kadar kişi dipdibe gir konuş virüsten koşarak kaç. Tekrar aynı ortama girip muhabbete devam etmişlerdir büyük ihtimalle. 😀

gıda sektöründe kullanılan dezenfektanlar var.
mesela 1 litre suya 2 çay kaşığı falan atıp malzemeleri (tabak bardak tezgah masa sandalye) fısfıslıyorsun mikrop kalmıyor
bisikletimi bu ürünle fısfısladım

@TatanQa_tr UV-C lambayı gezdiriyorum, çatır çatır canlı olan ne varsa kızartıyor.. şaka bi yana gözlüğüm ve kıyafetim olmadıgı için odanın ortasında duruyo, odayı kapatıp o şekilde açıyorum :)

Dün tv'de biri 'Ya abartmayın.. paniğe gerek yok. Bu zaten sadece kronik hastaları ve yaşlıları etkiliyormuş' diye girince insanlar için gerçekten büyük ümitsizliğe kapıldım. Hastalığı yayan zincirin bir parçası olmamak için evimde oturuyorum. Eğer dağda tek başınıza yaşamıyorsanız lütfen çevrenizdekileri düşünerek siz de dışarı çıkmayın.

WhatsApp Image 2020-03-20 at 16.06.50.jpeg

Dışarımı çıkamadık? Evde eliptiğe devam :) iyi ter dokturuyor, sağlam çalıştırıyor meret..

@SRT hocam çok güzel bir yazıymış :harika:

Yasa dışı suç çeteleri gibi çalışıyoruz şu sıra. Toplanma yasağı var diye sosyal medya hesaplarından etkinlik paylaşılmıyor whatsapp üzerinden yer saat falan veriyoruz birbirimize 😂 Sokağa çıkma yasağı olmadığı sürece binmeye devam 👍

Üyesi olduğum bisiklet kulübünde etkinlikleri ben düzenliyorum. Bu aralar soğuk, ancak hava ısınınca bir tur düzenlesek mi diye düşünüyordum. Konuyu yeni farkettim ve her şeyi okudum. Şahsen böyle bol tartışmalı konularda fikrimi belirtmek yerine, yorum yazanların fikirlerini kendimce değerlendirip faydalanmaya çalışıyorum. Forumun en faydalı yanı bu bence; okuduktan sonra tur düzenlemekten vazgeçer gibi oldum.

İnşaallah havaların ısınması, aşı geliştirilmesi derken bu sorundan kurtuluruz. Ancak defalarca yorum yazarak fikrini başkalarına kabul ettirmeye çalışan, gerginlik arttıran üslupta yazan arkadaşları sakinliğe davet ediyorum.

Adem Yeşilyurt
bu vaziyetteyken tur düzenleme fikrinizi askıya almanız en sağlıklısı olacaktır,özellikle toplu sürüşler hakikaten ciddi risk oluşturuyor,sürüşe devam edenler ben dahil genel olarak insanların az olduğu yerlerde breysel sürüşler yaparak nefsimizi köreltiyoruz:harika: dip not;evde canı sıkılanlar için eurosport1 de vuelta best of programı var tavsiye ederim:harika:

Dün mecburen pazar ihtiyacını görmek için evden çıktım . Dayanamadım bisikletle gittim. Arkadaş nasıl sevindim nasıl sevindim anlatamam. Pazar 300 m kadar ama ben 7-8 km kadar attım. Bisiklete atlayınca anasını bulmuş kuzu gibi rahatladım. Gerçekten zormuş başka alışkanlıkları bilmem ama bu iş çok farklı bir şey. Kış dahi hiç bırakmadım dağ ceylanı mı malum bu illet tıktı bizi eve.

Tabi yetkililer ve sağlık çalışanları temkinli olun diyor. Kesinlikle onlara hak veriyorum. Ne deyim sabırlı olmayı bir şekilde öğrenmek zorundayız.

Bisiklete binemiyorum. Binenlere hayret ve hayranlıkla bakıyorum. Bendeki problemde şu;
Hava zaten 3 derece. Soğuktan binemiyorum. Coronadan değil. Açık havadan bulaşmaz.

kimse kusura bakmasin ama , yarin ve hava elverdigince , daha once de belirttigim gibi , suruse cikacagim, tabii ki solo olarak. malumunuz grup surusleri su an organize edilmiyor.
bu solo suruste , kendi saglik guvenligimi sagliyorsam , kime ne zararim olabilir ki? ustelik solo olarak suruyorum , grup surusleri sonrasi , dostlarimizla harika bisiklet ve kahve sohbetleri olmadan. Ayrica , bu virusun , %60-70 herkese bulasacagi bir durum analiz edilmisken ? sonucta , herkes bu virusu ya daha onceden 2019 lardan gecirdi yada yeni gecirecek ama herkes gecirecek. panik yapmadan ve normal hayatimizi da , en ust seviyede hijyen kurallarina uyarak ve hep beraber devam ettirmeliyiz. bunun bir de ekonomik sonuclarini unutmadan.

Dryakup niki ile yazan arkadaşım. Forumda denk geliyorum birçok başlıkta yaptığın yorumlarda sıkıntıya giriyor ve tartışmaya girmek zorunda kalıyorsun. Her ne kadar bu niki internette her yerde kullanıyor olsanda sağlıkla ilgili yorumlar yaptığında bu sanki tıp bilimi adına yapılıyormuş gibi algılanıyor ve tartışma ortamı doğuruyor. Naçizane bir uyarı.

Başlığı baştan beri takip ediyorum benim bu hastalık konusunda aklıma kurcalayan şu biz ne kadar evden çıkmayacaz desek de sonuçta ekmek almaya market alışverişine vs çıkacağız ve bizden önce o mekanları virus taşıyan birisi ziyaret ettiyse bize de bulaşması kaçınılmaz gözüküyor çünkü mikrop bazı yüzeylerde 9 güne kadar canlı kalabiliyor anlaşılan alışverişi yapıp eve geldiğimizde alışveriş poşetinde gıdaların üzerinde bizim giysilerimizde virusun olma ihtimali de yüksek. O zaman bu kadar kendimizi sıkmaya anlam veremiyorum. Tek başıma bisiklet sürmeye çıkacaksam risk çok az diye düşünüyorum. Sonuçta bu virüs dünya üzerinden kaybolmayacak ya bugün ya 15 gün sonra ya gelecek kış diğer grip mikropları gibi bununla da karşılaşacağız Hafif geçireceğimizi ümit edelim

Bisiklet ile tur yapmak sıkıntı olur mu bu aralar? Sonuçta kalabalık bir ortama girmiyoruz kimseye temas etmeden hatta yaklaşmadan sürüyoruz sadece sonra geri eve dönüyoruz?
Sosyal yaşam alanlarını tercih etmediğin sürece sorun olmaz. Şahsi görüşüm. Ben bu şekilde turluyorum. Doğa. İnsandan uzak.

Aylar önce sipariş verdiğim corona nedeni italyadan gelmekte geciken bianci aria 105 disc bisikletim bugün geldi. Acaba hangi güç bu bisikleti yarın surmeme engel olacak.

Geri