Scudo Sports

Viraj tekniği

Scudo
BU teorik bilgileri ne kadar okursanız okuyun bunları uygun bir yolda yavaş yavaş uygulamadıkça anlaşılması zor bence yavaş hızlarda uygun bir yolda deneyip pekiştirmek şart yoksa okumak yetersiz kalır acizane fikrim.

Süleyman Uzunköprü,
Süleyman dogru yapmışsın lakin gidonu kırmıyorsun kırmaya kalkarsan düşebilirsin gürsel abinin yazdıgı gibi gidonu sadece hangi tarafa viraja girmişsen o tarafın tersine çok az düz ittirmen yeterli yani sola viraja yatmışsan gidonun sol tarafını hafifce düz itit tam olarak kırma sakın...

@iCg

Bu teknik bir sure sonra bisiklet basinda uyumaya sebebiyet vermesin? :D

hocam sağolasında böyle uzun uzun anlatmana gerek yok diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin ben rizede köyde yaşıyorum altımda 7 senelik lastik dişi yok dümdüz birtek arka fren var o da disk değil herneyse özemli olan virajlara sağdan girmektir ben birkaçdefa soldan girdiğim için rampa aşağı 27 kmh hızla inerken önüme çift kabin araba çıktı asıldım arka frene ön yok arka lastik sağ tarafa doğru kayınca arabanın tamponuna 12-15 cm kala bisiklet durdu araçlarda virajda sağdan gitme kuralı vardır virajlarda sağda gidersen birşey olmaz ama viraja sen sağdan girersen karşındaki araçta soldan girerse arabanın altında kalırsınız herneyse rizede bisiklete binmek ayrıcalıktır ben laz üsülü bisikletimle asfalt rampadan aşağı inişlerimde fren sorun değil diyip iniyorum iyi bir bisikletçi her durumda soğuk kanlı olmalı herneyse herkese kazasız sürüşler

Hepsini okumaya gücüm yetmedi, tekerrür olursa affola!

Yatırmak bi yana; onca formula1, ralli videogame oyuncusu genç var..Dört tekerli taşıtlar için dahi temel kural; virajı dıştan içe doğru alınız

trafiğe göre değişkenlik gösterse de şunu diyorum

(link)

veya

(link)

Aslinda cogumuzun farkinda olmadan uyguladigini dusunuyorum bu teknigi..
kelimelerle doktugunuz icin tesekkurler :)

Viraj tekniği hakkında bir arkadaş video paylaşmıştı.Animasyon şeklinde sanırım.İzlenilecek yol kırmızı bir çizgi ile belirtiliyordu.Bulamıyorum onu.Bilen varsa
tekrar paylaşırsa sevinirim.Teşekkürler...

hepsi çok güzel.Bunları izledim ama bu videolardan biri değil aradığım.

Bunun illa ki bilimsel bir açıklaması vardır fakat bilimsel olarak ne kadar ince ayrıntısına kadar bilirsen bil en önemli kural nereye bakarsan oraya gidersin. İstersen bunu boş bir arazide deneyebilirsin. Gitmek istemediğin bir yere baksan bile dikkatini bisiklete verdiğin zaman bisikletin baktığın noktaya doğru gittiğini görüyorsun

Geri