Scudo Sports

Videolu çalıntı ilanı - Specialized Turbo FLR

shereboy

Üye
Tepki
53
İsim
Tolga S
Bisiklet
Cube
Selam arkadaşlar. Geçtiğimiz cuma Bağdat Caddesi, Göztepedeki apartmanımızın garajından 3 adet bisiklet çalındı. Olay saatinin öğlen 3 olması ve 3 kişi olan hırsızların herkesin kullandığı apartmanın ana girişini zorlayarak ellerinde kesici delici aletlerle girip bisikletlerle çıkmış olması biz apartman sakinlerinde korku yarattı. Benim 2017 Cube Editor bisikletimi de çalmaya çalışan hırsız, ABUS katlanır kiliti kesemediği için başarılı olamadı.

Hemen yanımda kitli olan asağıda birebir aynı renteki temsili fotoğraflarını gördüğünüz elektrikli Specialized ve beraberinde 2 adet bisiklet(Krem rengi Bianchi, Kırmızı-siyah Cron) ise malesef çalındı. Bu bisikletler içi çelik halat dışı plastik kılıf şeklinde olan kilitlerdi. Aşağıda gördüğünüz videoyu apartman kamera kayıtlarından derledim ve polis merkezine verdim. Eşgalleri net olarak gözüken hırsızları bulmalarını umuyoruz. Çalınan bisikletlerden özellikle Elektrikli Specialized ayırt edici özelliklere sahip olduğu için satılmaya kalkıldığında camiamizdan birinin haberi olabilir diye paylaşmak istedim.

Vatandaşa korku salan bu kişilerin tez zamanda yakalanmaları dileğiyle.

51E44CA6-0A67-4E93-9725-999D49F0D690.JPG 145610.jpg
kron.jpg

IMG_0774.JPGIMG_0775.JPG

Son düzenleme:
Scudo
Geçmiş olsun. 2 sene önce Whistle bisikletimi çaldırdığımdan beri artık her sürüşten sonra eve çıkarıyorum. Umarım bulunurlar.

• Beğen
Tepkiler: shereboy
Bu ne rahatlık abicim, gerçekten sinirim bozuldu, umarım yakalanırlar ama ceza alırlar mı bilmiyorum ve bu durum cidden canımı çok sıkıyor, bizler sabah akşam çalışalım bir bisiklet alalım, 3 kişi gelsin elini kolunu sallayarak girip alsın çıksın. Çok geçmiş olsun diyorum...

Son düzenleme:
  • Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. Güvenlikli bir site değildi değil mi? Merdiven boşluğuna, kömürlüğe, garaja komple üzerini kilitle donatsam bile bırakmam. Sağıyla, soluyla oynayan, tekerini sıkanlara tahammülüm yok. Merdiven boşluğunda bir bisikletini çaldıran kişi olarak bunları yazıyorum. Hırsızla dış kapı merdivenlerinde neredeyse burun buruna gelecektim. Benden 2 sn önce merdivenlerden indi ben duruma uyanana kadar peşinden koştum ama ne fayda.

Kansız adiler, sahil rotasını kullananlar olarak baya fazla kişiyiz forumda, umarım birimize denk gelir

• Beğen
Geçmiş olsun,topluma faydası olmayacak bu şahsiyetleri kısırlaştırmak lazım ki çoğalamasınlar,kendileri gibi bir nesil yetiştiremesinler.😠

• Beğen
Evin içi dışındaki her yer,hırsızların kolay ulaşabileceği yerlerdir..Bisikletinize cep telefonunuza verdiğiniz önem kadar önem vermeli,baş ucunuzda tutmalısınız..Eğer böyle bir durumda değilseniz,o zaman ucuz/dandik bir bisiklete binmelisiniz..
Specialized marka bir bisiklet,garaja bırakılmamalı..:tskler:
Geçmiş olsun..

Ben her gün üşenmeden eve geçirip çıkarıyorum geçmiş olsun

Evin içi dışındaki her yer,hırsızların kolay ulaşabileceği yerlerdir..Bisikletinize cep telefonunuza verdiğiniz önem kadar önem vermeli,baş ucunuzda tutmalısınız..Eğer böyle bir durumda değilseniz,o zaman ucuz/dandik bir bisiklete binmelisiniz..
Specialized marka bir bisiklet,garaja bırakılmamalı..:tskler:
Geçmiş olsun..
Aklıma şu meşhur fıkrayı getirdiniz.

Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

Bisikletleri kömürlüğe, garaja nasıl bırakıyorlar halen anlamıyorum.. Şu an işyerimde, 1 metre arkamda duvara yaslı duruyor.. 7 yıldır kullanıyorum, geçmiş olsun. Eşkalleri yayınlansada o bisikletler, çoktan 300-500e verilip, panelvana yüklenip başka bir şehire gitmiştir. Olay taze oldugu için bir süre çıkarmayacaklardır.. Tee yaklaşık 20 yıl once çok sevdiğim bisanımı apartman boşlugunda dandirik 3 kilidi yankeski ile kesip çaldırdım. O zaman öğrendim koyulmaması gerektiği.. Aylar sonra yolda sanayide adamın biri bindiği farkettim, otobusten inene ve gördüğüm yere koşarak gittim tabi kaçırdım artık..

kadıköy ilçesind benzer profildeki apartmanların aynı alanından defalarca bisiklet çalındı (benimki dahil) ve defalarca buraya yazdık. hiç bir kilit de kar etmiyor. bir de üzerine apartman sakinlerini tehlikeye atıyor bu durum zira ellerinde kesici aletle dolaşıyorlar.
bizim apartmandaki hırsızlık sonrası apartmanın herhangi bir açık alanına bisiklet koymak yasaklandı çünkü bu örnekte de olduğu gibi ellerinde çalıntı bisiklet varken karşılarına biri çıksa yaralamalarının önünde bir engel yok zaten niyeti bozmuşlar.
geçmiş olsun demekle birlikte, bu forumun bir sakini olarak bisikletinizi apartmanın ortak alanında bırakmış olmanıza şaşırıyorum zira dediğim gibi defalarca yaşandı ve buraya yazıldı.

İskandinav ülkelerinde bile bisiklet ve bisiklet parçası hırsızlıkları gündelik bir şeyken Türkiye'de dışarı bisiklet bırakmak hırsıza davetiye oluyor.

Adamı bulsanız bisikleti bulamazsınız. bisikleti bulsanız bulduğunuz kişi satın almış biri olur, geri alamazsınız.

bisikleti eve çıkarın, sorun çözüldü.Eve de hırsız girerse ona çözüm yok.

Sahibinden sitesinde 2. el bisiklet satan bazı satıcılar var. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama, ilan formatı aynı kalmak kaydıyla sürekli farklı bisikletler ilana çıkıyor. Aynı arkaplan fonunda (duvar, kapı vs.) çekilmiş fotoğraflar, birbirinin tıpkısı açıklamalar (yurtdışından hediye geldi, Hollanda'dan gelirken dayımlar getirdi) vs. Bisikletlerin menşei de çoğunlukla Hollanda, Belçika. Bu ülkelerde çalınan bisikletler TIR ve kamyon şoförleriyle anlaşma yapılıp ülkeye sokuluyor ve burada satılmaya çalışılıyor gibi bir intiba uyandı bende.

Bu sistem ters yönde işliyor da olabilir Yani Türkiye'de çalınan üst düzey bisikletler TIR ve kamyonlar vasıtasıyla Avrupa ülkelerine taşınıp orada satışa çıkıyor olabilir. O yüzden yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi, bisikleti çalan kişiyi bulabilirsiniz belki ama bisikletiniz kuvvetle muhtemel bir TIR'ın dorsesinde başka bir ülkede satılmak üzere yola çıkmıştır bile.

Sahibinden sitesinde 2. el bisiklet satan bazı satıcılar var. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama, ilan formatı aynı kalmak kaydıyla sürekli farklı bisikletler ilana çıkıyor. Aynı arkaplan fonunda (duvar, kapı vs.) çekilmiş fotoğraflar, birbirinin tıpkısı açıklamalar (yurtdışından hediye geldi, Hollanda'dan gelirken dayımlar getirdi) vs. Bisikletlerin menşei de çoğunlukla Hollanda, Belçika. Bu ülkelerde çalınan bisikletler TIR ve kamyon şoförleriyle anlaşma yapılıp ülkeye sokuluyor ve burada satılmaya çalışılıyor gibi bir intiba uyandı bende.

Bu sistem ters yönde işliyor da olabilir Yani Türkiye'de çalınan üst düzey bisikletler TIR ve kamyonlar vasıtasıyla Avrupa ülkelerine taşınıp orada satışa çıkıyor olabilir. O yüzden yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi, bisikleti çalan kişiyi bulabilirsiniz belki ama bisikletiniz kuvvetle muhtemel bir TIR'ın dorsesinde başka bir ülkede satılmak üzere yola çıkmıştır bile.
ben hollanda ordusunda subay iken ordudan atılmış bir türk ile tanıştım bundan bir kaç ay evvel . sohbet hollanda, belçika ve bisiklete geldi dayandı . dedim ki : o taraflara giderseniz temiz bir ridley filan denk gelirse ikinci el alalım . ne gerek var almaya 50 euroya çaldıralım demişti:)

Son düzenleme:
@Ronin45 bu şahıs Hollanda ordusundan mı atılmıştı? bunu öğrenmenin bana ne faydası olacak bilmem amma merak ettim .

Geri