Scudo Sports

Vidalı ruble ile kaset ruble

Faruk ÇUBUKCU

Forum Bağımlısı
Tepki
1.223
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar vidalı ruble ile kaset ruble arasındane fark var? Ben rubleyi,zinciri, aynakolu değiştirmek istiyorum fakat rubledeki bu fark kafamı karıştırıyor. Mesela eski vidalı rubleyi söküp yerine kaset rubleyi takabilir miyiz? Bir sıkıntı olur mu?

Scudo
kaset sistemde dişli mekanizması göbektedir. sadece dişliler monte edilir.

vidalı sistemde dişli mekanizması ruble ile bütünleşiktir. ruble göbeğe vidalanarak kullanılır.

gurkankas Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Resimler çok açıklayıcı oldu. Benim ruble de vidalı o zaman :);)

Teşekkürler

bak arkadaslara katılıyorum kaset dıslıler performansa yönelık dıslılerdır normal dıslılerde en kucuk dıslı 13 ludur ama kaset dıslılerde genelde 11 veya 12 lıdır
o yuzden farlardan bırıde budur

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kaset ruble ile vidalı ruble nasıl ayırt edilir fotoğraflar ölmüş gözükmüyor. şimdiden teşekkürler.

Bisan mountain çat te için ruble alacaktım vidalımı olmalı kasetmi

@Bilal_tortum_06 6lı ruble mi var onda acaba? bu arada vidalı ruble sorunun cevabı her ihtimale karşın :D

Arkadaşlar vidalı olmak kaydıyla en küçüğü 11 diş 7 li yada 8 li ruble varmı?

Shimano da HG 37 modeli var 13-28 vidalı ruble

7 li değil de 8 li olarak ise Sunrace markasının 13-28 ve 13-32 dişli aralığına sahip vidalı modeli var özceylan bisiklette satılıyor

Ancak shimano nun modelini bulmak zor ve pahalı

Bir de SunRun markasının 9 lu vidalı rublesi var onda 11-32 aralık var ancak ülkemizde satılmıyor biliyorum.

Şöyle bir ürün var gibi görünüyor:

(link)

Vidalı rubleden kasete çevirmek isterseniz göbeği değiştirmeniz gerekir. Ucuz kaset dişliler ve uyumlu göbekler çok çabuk bozuluyor. Daha düşük fiyatlı vidalı eski tip dişliler daha uzun ömürlü ve sağlam. Gerçekten sağlam olan kaset dişliler çok pahalı. Bu kaset dişlilerle uyumlu göbekler de çok pahalı. Ucuz kaset dişliler çok çabuk deforme oluyor. Dişleri çok çabuk eriyor, kırılıyor. Ucuz kaset dişlilerden ve göbeklerden uzak durun.

Arkadaslar selam ilginç bir durum var vidalı göbeğim var ve krom 6-7 li ruble kullanmak istiyorum. Ancak vidalı göbekler için krom sadece çin markaları var. Çin kullanmak istemiyorum. Eski maillard - sachs v.b. ruble bulabilirsem krom olabilir yada gri renk hiç diilse ama bulamazsam işim zor.
Kaset rubleler tayvan malı ve krom çok var. Sele borusu, gidon boğazı gibi ürünler için farklı çaplara çeviren adaptörler var. Kaset rubleyi vidalıya çeviren bir aparat göremedim. Böyle bi parça varmıdır olabilirmidir? İçi vidalı dışı kaset tırnaklı...
Gören varmı?

Geri