Scudo Sports

Veloturk Gran Fondo

Merhaba, ben uzun etabı birkaç kez sürdüm Kayseri'de olduğumdan. Ürgüp - Kayseri merkez arası keşke 25c ve endurance bisikletim olsa denir (yol soğuk asfalt ve bazı yerlerde mıcır) , merkezden Erciyes'e kadar ise mis gibi asfalt var, hemde mis gibi.
Erciyes hep soğuk olur, fark etmez demeyin haberlerde gördüyseniz geçen pazar kar yağdı. mutlaka bir yağmurluk tarzı katlanır şeyi sırt cebinize sıkıştırın.

Scudo
Ben de bugün saat 21.00'da bir antreman yapayım dedim, kısa parkura katılacağım. 20 km'lik bir antreman yaptım ancak hava çok soğuktu ve burnum tıkalı olduğu için ağzımı açtım, biraz şiştim ve zar zor bitirdim. Umarım Velotürk'te etabı tamamlarım :D

Veloturk Gran Fondo kısa parkur:gran-fondo-profile.png
Benim antreman parkuru:

Ekran Alıntısı.PNG
Antreman Parkuru
Ekran Alıntısı1.PNG Bu parkuru 1 saat 18 dakikada bitirdim.
Sanırım çok kötüyüm :D Gerçi bisikletim de kötü :D

Festival alanında bir bisiklet tamircisi vs. olacak mı? Bilgisi olan var mı?

Formalar güzel, özellikle de arka sağ cep içinde telefon, müzik çalar, cüzdan vs. için fermuarlı bir cep daha olması iyi bir detay. Kalıpları genelde geniş. UV koruması hakkında bir bilgi yok o yüzden Gran Fondo'da güneşin altında giyilebilir mi pek güvenemedim.

IMG_5010.JPG IMG_5011.JPG IMG_5013.JPG IMG_5014.JPG

Ben kısa parkur için kayıt yaptırdım. Bu formalardan bize verilecek mi? Çok güzel görünüyorlar.

@ahmetaldag
90 km'lik parkurdan bahsediyorsunuz değil mi?

90 km'lik olana ben de katılacağım. Hatta 3-4 gün önceden gidip bisiklet köyünde takılacağım.
Sondaki tırmanış zorlayıcı görünüyor. Bitirmesem de sıkıntı yok, amaç eğlenmek, yardım vb...

Yarışta su ve beslenme konusunda yardım alacak mıyız yoksa kendi imkanlarımızla mı halledeceğiz? Bilen var mı?

@Murat A evet 90km lik etap.Merkeze kadar kadar olan 70km lik kısım soğuk asfaltmış.Vibrasyon çok yorucu olmuş.Sonra ki 20km tırmanış olan yol çok güzelmiş.
Beslenme konusu ;

(link)

10. Yarış Sırasında Beslenme
  1. Velotürk GF boyunca en az bir adet beslenme istasyonu kurulacaktır. İstasyon her durumda yolun sağ tarafında olacaktır.
  2. Beslenme noktalarından 1,000m ve 500m önce yolun her iki tarafında ikaz levhaları konacaktır.
  3. Yarışçı beslenme istasyonunda duracağını el işaretiyle, yolun sağına geçerek belirtir. Yönünü değiştirirken tedbirli davranır, diğer yarışçılara dikkat ederek durur.
  4. Destek araçlarından yiyecek ve içecek almak yasaktır. Bu kural, Yarış Komitesi tarafından, sadece hava şartları nedeniyle esnetilebilir ve yarıştan bir gün önce duyurulur.
  5. Yarışçılar yol kenarındaki seyircilerden veya kendi destek ekiplerinden yiyecek ve içecek alamazlar.

@sabitkamera (link)

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@ahmetaldag
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? Yine de yanımıza bir iki bir şey alsak mı?
Suluk? Tek bir nokta ifadesi yetersiz gibi geldi.

1 suluk ve kendi hazırlayacağım enerji bar alacağım.Zaten istasyondan da su almak gerekecek.Oraya kadar su biter.
Muz bende çok fayda sağladığından şu tarifi hazırlacağım ;
Uğraşmam derseniz hazırları bulunuyor GNC ve Dechatlon gibi yerlerde.

@gokhankoc Gökhan Bey, forma boy standardı nasıl?
Kalıp dar mıdır? Bir beden büyük sipariş vermek gerekir mi?

@gokhankoc veloturk formasının arka kısmının altında kendi adımızı yazabiliyormuyuz?

@Zekeriya1905 onu ben de dusunmustum hocam da, Niyazi Erdogan formayi tasarlayan modacinin adiymis. O kisim sabit yani:)

47 km lik parkurda su/beslenme noktası olacak mı ? 2 suluk yeterli olur mu emin olamadım

@itsaboutyou

"10. Yarış Sırasında Beslenme
  1. Velotürk GF boyunca en az bir adet beslenme istasyonu kurulacaktır. İstasyon her durumda yolun sağ tarafında olacaktır.
  2. Beslenme noktalarından 1,000m ve 500m önce yolun her iki tarafında ikaz levhaları konacaktır.
  3. Yarışçı beslenme istasyonunda duracağını el işaretiyle, yolun sağına geçerek belirtir. Yönünü değiştirirken tedbirli davranır, diğer yarışçılara dikkat ederek durur.
  4. Destek araçlarından yiyecek ve içecek almak yasaktır. Bu kural, Yarış Komitesi tarafından, sadece hava şartları nedeniyle esnetilebilir ve yarıştan bir gün önce duyurulur.
  5. Yarışçılar yol kenarındaki seyircilerden veya kendi destek ekiplerinden yiyecek ve içecek alamazlar."

11 Eylül saat 18.00'da yapılacak teknik toplantı sonrası BisikletForum katılımcıları olarak buluşsak nasıl olur. Gran Fondo kısa parkura ya da uzun parkura katılanlar olarak belki organize olur ve birbirimizi çekeriz grup sürüşü yaparak.

@sabitkamera Teknik toplantı ile ilgili bir bilgi göremedim. Nerde okudunuz acaba?

@delann
@Zekeriya1905
Boyum 173 cm ve 63 kiloyum.Small beden oldu diğer formalarda olduğu gibi.
Karşılaştırma yapacaksak az da olsa bol diyebilirim kesimleri.

@delann Kalıp dar değil 180 boy 97 kg 107cm göğüs ölçülerinde normalde XXL veya XXXL giyen ben XL aldım (en büyüğü bu) ve sığabildim. Etek kısmı kaymaz silikonlu olduğundan biraz sıktı ama çok sorun yaratmaz. Eşime de S almıştım (en küçüğü) kendisi minyondur ve çuval gibi oldu, zaten amaç biraz da katkıda bulunmaktı ailemiz adına çocuklar için birşeyler yapmış olduk.
Kendi bedeninizi alabilirsiniz büyük almayın kesinlikle.

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
@Enver T.
@gokhankoc
Tesekkur ederim, standart bedenim M is gorecek gibi.
Evet, maksat cocuklar mutlu olsun. Fotograflarda Soma'li cocuklarin bisikletlerini aldiklarindaki mutluluklarini gormustum, bircok seye bedel goruntulerdi.

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
Su basligi her gordugumde "gran funda" diye okuyorum. Ah ulan Funda, attigin kazik var ya... Neyse.

@Oğuzhan Y.
Takvimde var web sitesinde. Şuan dışarıdayım eve geçince özelden yazayım.

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Programı

Gran Fondo yarışlarına katılacak arkadaşlar kayıt ve teknik toplantı saatlerine dikkat etmeli.

program.png

Yüksek çözünürlüklü PDF versiyonunu (link) indirebilirsiniz.

Geri