Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro 6 - 7 KASIM 2021

Scudo

sonerogul

Aktif Üye
Kayıt
24 Eylül 2018
Mesaj
157
Tepki
342
Yaş
40
Şehir
Hatay/İskenderun
İsim
Soner Oğul
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeni uzun parkurun 60-65. km civarındaki asfalt kalitesi ve belirli yerlere dökülen çakıllı toprak gerçekten çok yıprattı. Hızlı bir bölüm olmadığı için tehlikeli değildi ama bazı yerlerde arka tekeri kontrol etmekte zorlandım. Seneye o bölüme mutlaka asfalt dökmeleri lazım. Sarsıntıdan olsa gerek, yarış sonrasında bir çok kişinin zincirinin çıktığını duydum. Benim bisiklette de maşada boşluk oldu. Onun haricinde yeni parkurun yapısını beğendim. Eskisine göre yokuşlardaki eğimler sert olmasa da parkur sanki daha bir zorlayıcı olmuş. Kramp ben dahil bir çok kişinin yine baş belası oldu. Yaklaşık 10. km'deki ilk kısa yokuşta ön grup kopup gitse de sonradan tempoyu düşürmelerinden ötürü 30-35 km civarında arkalardan gelen gruplar ön tarafı yakaladı ve çok kalabalık bir peloton ile yarış yeniden başlamış gibi oldu. 43-45. km civarındaki büyük yokuşa kadar beraber gidildi, ondan sonra zaten ortalık can pazarı :)

Özellikle yarışın ilk 10-15 km'si yolun yapısı ve toplu şekilde girilmesi nedeniyle kazaya çok müsaitti ama neyse ki ne o bölümde ne de yarış boyunca hiç bir kaza görmedim.
Ben tişörtü çok beğendim. Yarış kiti içine jel koymaları da çok güzel bir düşünce. Ayrıca o markanın jelini de çok beğendim, diğer jeller gibi şekerli değil. Sis'in yokluğunda tercih edilebilir.
Suyumu maalesef iyi ayarlayamadım ve son 40 km'yi susuz geçmek zorunda kaldım. Su noktalarında da durmadan su vermiyorlardı, dursam grubu kaçıracaktım, tercihimi susuzluktan yana kullandım.

Sonuç olarak; genelde 30, yaş kategorisinde 7. olarak yarışı tamamladım.
 
Son düzenleme:

AtilaF

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Haziran 2007
Mesaj
1.187
Tepki
924
Yaş
42
Şehir
İstanbul/Nişantaşı
İsim
Atila F
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yarış esnasında bir adet Yol Bilgisayarı bulunmuş. Detaylar fotoda, kaybeden buradan biri ise dikkatine.

IMG_20211109_173404.jpeg
 

Monomorph

Üye
Kayıt
10 Eylül 2016
Mesaj
69
Tepki
178
Yaş
34
Şehir
Ankara, Ankara(Turkey)
İsim
Alperen
Bisiklet
Specialized
Ben de kısa parkurdaydım ve en çok zevk aldığım yarışlardan biri oldu. Son zamanlarda işlerden dolayı antrenmanlarım biraz aksadığı için zorlamamaya karar vermiştim. Ön grubu yakalamak, sürekli köprü kurmaya uğraşmak yerine stratejimi mümkün mertebe rüzgardan kaçmak üzerine kurdum ve 48. olarak tamamladım, kendi adıma en iyi sonucum diyebilirim.
Yarışın şöyle bir videosunu da hazırladım iyi seyirler.
 
Kayıt
7 Eylül 2021
Mesaj
37
Tepki
119
Yaş
38
Şehir
Ankara
İsim
Mustafa
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle bu yarışın ve organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Güzel İzmir, güzel Çeşme bize iyi ev sahipliği yaptı. Dostlarla bir araya geldik, gelemeyenleri andık, yeni insanlar ile tanıştık ve en önemlisi kazasız belasız evlerimize döndük. Ümit ediyorum ki düşen veya yaralanan arkadaşlar varsa onlara da en içten dileklerimle geçmiş olsun diyorum.

Kusursuz güzel olmaz misali, bu fondonun olumsuz yan(lar)ı;
- Sadece toprak atma ile kapatılmaya çalışılmış yoldaki çukurların bir çoğumuza yaşattığı tedirginlikler, emin değilim ama tahmini 10-15 km çok bozuk yollarda cabası oldu.
Acaba diyorum ki belediye artık gelenekselleşen bu fondo için ödenek ayırıp, yollar güzelce asfaltlansa, reklamları uluslararası arenalarda yapılsa, güzel kentimizi daha iyi tanıtsak daha şık olmaz mı?

Ayrı bir konu olarak, istasyonlarda durmadım ama duyduğum kadarıyla görevli arkadaşlar ve sunulan hizmet takdire şayanmış, bunun içinde ayrıca tebrik ediyorum. Seneye daha iyi bir organizasyonda daha kalabalık ve Covidin olmadığı bir fondoda görüşmek üzere....
 

necmeddin

Acemi Balıkçı
Kayıt
31 Mayıs 2019
Mesaj
3.272
Tepki
12.807
Yaş
48
Şehir
Merzifon
İsim
necmeddin
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Tişörtün rengi abarttığınız kadar kötü değilmiş dostlar. Yalnız spiderman kostümü gibi olmuş. Görende everest ekibi iş başında sanar. :)
Saygıdeğer fondo düzenleyicileri, bisikletlilere kulak verin. Bırakın tişört,tabak,çanak işlerini katılımcı sporculara düzgün formalar yaptırın.
 

ghostt

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mart 2019
Mesaj
914
Tepki
4.965
Yaş
37
Şehir
Bisikletkent
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
YouTube asla durma Fatih hoca video atmış .İzledim bayağı eğlenceli ama yolun bazı kısımları soğuk asfalttan da kötü ve engebeli beton dökülmüş sanki bazı yerlere.Bu arada bazıları o yokuşları nasıl çıkıyor bam bam bam 😁
 
Kayıt
7 Ekim 2020
Mesaj
43
Tepki
191
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben de kısa parkura katıldım ve kendi adıma çok keyifli bir yarış oldu. Son 1-2 ay işler sebebiyle normal formumun altında olduğum için ekibimizdeki kadın bisikletçilere domestik olarak destek verdim. Dolayısıyla yokuşlarda çok yavaş, düzlerde ise ekstra yüksek tempolu bir yarış oldu benim için.

Parkurun bana kalırsa tehlikeli & tozlu kısımları vardı, iddiamız olmadığından biz ekstra dikkatli tamamladık ancak ön gruplarda tehlikeli olabilirdi diye düşündüm yarış esnasında. Açıkçası her sene yapılan & misyonu olan bir organizasyonda neden hala bu kadar kötü kısımların düzeltilmediğini de anlamadım.

Beslenme noktası bence yeterli ve iyiydi, nitekim yarış sonundaki kumanya da bana gayet yeterli geldi.Bir yarıştan öte o güzel havada parkurdan keyif almaya ve kendimiz için yarış içinde ufak hedefler koyarak eğlenmeye çalıştık ve baya başarılı olduk :)

Önümüzdeki sene de mutlaka katılıyorum, fakat bu sefer çelik bir kadro ve minimum 28mm lastikler ile orada olurum :)
 

Goflet

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Eylül 2009
Mesaj
2.001
Tepki
1.588
Şehir
Bahçeşehir
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Uzun parkurda dik yokuşa atılan mıcır yüzünden birçok kişi düştü. Çoğu kişi inip yürüdü orada.