Scudo Sports

Velodrom'da 500 Km

Desteğe Gelirim

• Toplam katılım
    25
  • Anket kapanışı .
Konusu gelince kontrol ettim, benim velodrom rekorum 20km imiş :) Trainer rekorum da 25 dk mesela :) (Trainerı sattım, velodroma gitmiyorum artık)
Cidden büyük sabır testi. İlk duyduğumdan beri 500'e değil velodromda olmasına aklım yatmıyor :D :D

Katılıyorum, bana da 500 km gayet normal geliyor ama sabit bir lokasyonda dönüp durmak imkansız gibi geliyor şu an için, düşününce bile huzursuzlanıyorum :)

Scudo
Gece ve gündüz orada bir şekilde destek olan arkadaşlara da tebrikler.
" You will never walk alone " sloganını gerçekleştirmişler. Bravo.
Yine destek amacıyla yola çıkıp kaza geçiren arkadaşlara da önce geçmiş olsun. Sonra da bravo diyorum.
Veledromda sadece lafta değil özde bir güvenlik anlayışı varmış . Bunu da öğrendik . Görevli yada görevlilere de bravo.
Serdar Maraş a 500 km denemesini basariyla tamamlamasindan haric bravo. Gençlere veledromda güven içinde sınırlarını zorlayabilecekleri , baskalarina ilham verebilecekleri yeni denemeler konusunda örnek olduğunuzu düşünüyorum.

bu arada dün farkettim , yaşadığım kazayı kask sayesinde çok daha ucuz atlatmışım. kaskın üst tarafı baya sürtünmüş darbe alınca. bu sayede kaskın ne kadar önemli oldugunu tekrardan anlamış olduk.

Gece ve gündüz orada bir şekilde destek olan arkadaşlara da tebrikler.
" You will never walk alone " sloganını gerçekleştirmişler. Bravo.
Yine destek amacıyla yola çıkıp kaza geçiren arkadaşlara da önce geçmiş olsun. Sonra da bravo diyorum.
Veledromda sadece lafta değil özde bir güvenlik anlayışı varmış . Bunu da öğrendik . Görevli yada görevlilere de bravo.
Serdar Maraş a 500 km denemesini basariyla tamamlamasindan haric bravo. Gençlere veledromda güven içinde sınırlarını zorlayabilecekleri , baskalarina ilham verebilecekleri yeni denemeler konusunda örnek olduğunuzu düşünüyorum.

çok teşekkür ederim , pist gerçekten bizim için bulunmaz bir nimet. gece boyunca ışıklar açıktı ve görevliler sürekli kasksız insanları uyarıyorlardı. lakin biri 500km yapamazsın demişti bana ona da selamlarımı iletiyorum :)

Pazar sabah gelmeyi istedim, alarm kurup uyandım da ama uyandığımda başım çok kötüydü üzülerek tekrar yattım.
Yürekten tebrik ederim. Sadece kendi hedefinizi başarmadınız, burdaki bir çok kişiye de aşması oldukça zor yeni bir hedef koydunuz.

Pazar sabah gelmeyi istedim, alarm kurup uyandım da ama uyandığımda başım çok kötüydü üzülerek tekrar yattım.
Yürekten tebrik ederim. Sadece kendi hedefinizi başarmadınız, burdaki bir çok kişiye de aşması oldukça zor yeni bir hedef koydunuz.

Bence daha iyisi yapılabilir. her zaman daha iyisi yapılabilir ve umarım buradan biri çıkıp böyle bir işe kalkışır. bende ona destek veririm. 24 saat minumum 4 kişiyle yapılan bir peleton ile 700-750 yapılabilir. 600 için benim önümde 4,5 saat vardı ama daha devam etmedim. hedefi tutturduktan sonra yeniden kendini etmek kolay bir şey değil :)

Bu arada sürüşün dikkatimi çeken detaylarından biri de baştan sona temponun hiç değişmemesi. İlk 50km ve takip eden 50 km'lik bölümlerde 28kmh ortalama hız korunmuş. Gücün yerindeyken daha yüksek hızlara çıkmaman, sabit bir tempo koruman meyvesini vermiş diyebiliriz :harika:

Bu arada sürüşün dikkatimi çeken detaylarından biri de baştan sona temponun hiç değişmemesi. İlk 50km ve takip eden 50 km'lik bölümlerde 28kmh ortalama hız korunmuş. Gücün yerindeyken daha yüksek hızlara çıkmaman, sabit bir tempo koruman meyvesini vermiş diyebiliriz :harika:

Aynen o dikkat ettiğim şeylerden , TT rotasını da hatırlarsın tüm etap boyunca 40-42 arası gitmiştim. segmentlerde bazılarında ilk 10da bile değilken senenin 1. tüm zamanlarda da 7. olmuştum. sürüş planı bu tip denemelerde çok öenmli.

mükemmel bir iş, gerçekten harika bir deneyim olmuş. nice hedefleriniz olsun ve sonu hep başarı ile bitsin! sizi tebrik ederim ?

arkadaşlar çok teşekkür ederim. yani bunu lafta kalmayacak şekilde hissettirme şansım olsa keşke. tanıdıgım tanımadıgım herkes gelmiş.. sadece orada olması yeterken bile artarken kimi cola kimi muz kimi yiyecek alıp gelmiş. 500km boyunca orada olan insanlara bakıp motivasyonumu hiç düşürmedim. ara ara düşüşler yaşadım ama sonra hemen toparladım. gün içinde yaşadıgım tüm tecrübeleri burada paylaşacağım. bisikletforumdan çok gelen oldu beni çok mutlu ettiniz. burada @MertV arkadaşıma ayrı bir parantez açmak istiyorum. gece vakti tek başıma dönerken kendisi birden çıkageldi ve 50km kadar pedalladık. hatta bi ara kafayı kırıp muzik açıp sürerken şarkı bile söyledik. sonra bir baktım öğleden sonra gene gelmiş!! algılarım açıktı ama ne kadar beraber sürdüğümüzü tam bilemiyorum. (toplamda en az 100km vardır sanırım)

burada yazılanları da şimdi okuyabilme şansım oldu , bir daha buna benzer bir çılgınlık yapacak olursam daha ayrıntılı bir organizasyon yapacağız :)

@srdrmrs Gönül isterdi ki gece daha fazla kalıyım ama öncesinde de pedallıyor olmam ve yanımdaki kıyafetlerin yetersizliğinden dolayı erken ayrılmak zorunda kaldım. Katılan herkese ayrı bi tecrübe kattığı kanısındayım, böyle bişeye vesile olduğun için ben ayrıca teşekkür ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@srdrmrs Gönül isterdi ki gece daha fazla kalıyım ama öncesinde de pedallıyor olmam ve yanımdaki kıyafetlerin yetersizliğinden dolayı erken ayrılmak zorunda kaldım. Katılan herkese ayrı bi tecrübe kattığı kanısındayım, böyle bişeye vesile olduğun için ben ayrıca teşekkür ederim. :)

hem gece hem öğleden sonra geldin , daha ne yapacaktın :) belki ilerde başka şeyler de yapabiliriz , öncelikle seneyi bi bitirelim.

Bu arada sürüş kaydını biraz analiz ettim.
500kmyi 5 bölerek her 100km için kaydı inceledim.

100: 28,4 ort 131 nabız ort 85 kadans
200:29,5 ort 136 nabız 87 kadans
300:28,6 ort 137 nabız 84 kadans
400:28,6 ort 133 nabız 84 kadans
500:28,2 ort 133 nabız 85 kadans

powermetre olsaydı watt değerlerini görmek güzel olurdu , oda bir sonraki sefere olur inşallah :)

Kesin benim "dön be baba dönelim" gezilerinden gaza geldi tekrar. Merak etmeyin sayın @srdrmrs, ben mahallede dönüyorum. 500 km falan yapamam 😁. Bir dönüşüm 1 km, 500 defa falan dönmem lazım 😅.

sagol abi. tek sıkıntı sabah çok ses çıkması , aklımı kurcalayan bir o var :)
Kat otoparkı veya garaj gibi bir yerde yap :) Biraz muhabbetle ikna edeceğin yer çıkar belki.
Bu arada youtube canlı yayın açıp tüm sürüşü video kaydı haline getirmeyi unutma. (12 saatlik kayıtlar alıyormuş. E sende arada bir dinlenir yeni kayıt başlatırsın heralde)

Geri