Scudo Sports

Velodrom Şövalyeleri

@Fatih ÇT

Olabilir ama sanırım anket oluşturmak için yeni bir konu açmak gerekecek. Kişisel düşüncem yeni bir konu açmayalımdan yana.

@shielD

İlgi ve alakanız için biz teşekkür ederiz. Biz sadece ön ayak olmuş olacağız, bu organizasyon hepimizin, hepimiz için...

• Beğen
Tepkiler: shielD
Scudo
Gelmeyi isterdim ancak cumartesi çalışıyorum. neden pazar sabahı değil ? Pazar sabahı da boş olur diye tahmin ediyorum.
Strava grubuna katıldım ancak haddimi bilirim bu yaş kiloda (48,104 :D ) bu işe girişecek değilim.

@x-rayted

Pazarları Velocity216'nın uzun turları((link)) çok erken saatlerde başlıyor, bizim kendi ekibimizden arkadaşlar da Cumartesileri çalışıyor ve gelmeyi çok istiyorlar fakat takım olarak en boş günümüz maalesef Cumartesi. :(
Ayrıca estafirullah had bilmekle/bilmemekle alakası yok bu işin; ilk eşleştirmeleri Strava performansınızı baz alarak 'dişinize göre' yapıyor olacağız. :)

Çalışmadığınız bir Cumartesi izlemeye veya katılmaya bekliyoruz sizleri.

http://www.velocity216.com/wp-content/uploads/2016/04/kapak2_new_son-1100x440.jpg

Velocity216 Bisiklet Takımı gururla sunar. Karşınızda söz verdiğimiz gibi Velodrom Şövalyeleri...
Ön kayıtlar açılmıştır. :)

(link)

ETKİNLİK TAKVİMİ
07 Mayıs 2016 Cumartesi başlayacak ilk etkinlikle aşağıda detayları verilen takvime göre devam edilecektir.
  • 1. Hafta: 07 Mayıs 2016 Cumartesi, 24 yeni katılımcı ile 12 kişi bir üst tura geçmeye hak kazanacaklardır.
  • 2. Hafta: 14 Mayıs 2016 Cumartesi, 24 yeni katılımcı ile 12 kişi bir üst tura geçmeye hak kazanacaklardır.
  • 3. Hafta: 21 Mayıs 2016 Cumartesi, 1. ve 2. Hafta kazananlarından oluşan toplam 24 katılımcı ile 12 finalist belirlenecektir.
  • 4. Hafta: 28 Mayıs 2016 Cumartesi, 3. Hafta kazananlarından oluşan toplam 12 finalistleri arasında yapılacak 2 mücadele sonunda 3 finalist belirlenecektir. 3 finalist birbirleriyle değil zamana karşı 4000mt (10 tur) süreleri ile dereceleri belirlenecektir.

Olayın bir sürü prosedürden uzak ve tabiri caizse "sokak yarışı" kıvamında olması, başkasını bilmem ama beni çok cezbediyor. Katılım oranı nasıl şu an yani insanlar ilgi duyuyor mu merak ediyorum.

@Onur YCL
İsteğimiz bu şekilde olsa da ağzımızın tadını bozmamak, tadımızın kaçmaması adına birçok kural, girişim ve izin gerekiyor. Katılım güzel gidiyor, 5 Mayısa kadar ön kayıtlara devam edeceğiz. Strava kayıtlarını baz alıp, en iyi 48 kişi asıl, 10 kişi yedek olmak üzere toplam 58 kişiyi kesin kayıtlı olarak duyuracağız. Ayrıca ön kayıt yaptıranların listesini ilgili sayfada yayınlıyor ve hergün güncelliyor olacağız.

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
Çok güzel bir fikir, umarım uygulamada da aksaklık çıkmaz ve keyifli yarışlar olur. Ben de oğlumla birlikte seyirci olarak orada olmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
Katılım arttıkça prosedür getirmek zorunlu olabilir. Bir de Velodrom hâlâ çakıl ve çamurlu mu? Onları de imece usulü halletmek lâzım.

• Beğen
@evrenozbilen Hepsi güzel de 22 Mayıs'ta Tekirdağ'da Gran Fondo yarışları olacak, benim gibi Cumartesi'den gidecek olanlar vardır. O hafta ötelense iyi olurdu.

• Beğen
gözden mi kaçırdım acaba spd kullanmak serbest mi? spd kullanan ile kullanmayan eşleşirse, bide spd kullanmayan kazanıyormuş ofofof :D:cool:

@Bahadır Gürel
Ozel mesajla iletisim kuralim?

@Şükrü Güllüoğlu
Birkaç kurala bağladık. Gelişigüzel olmazdı. :) Velodromda çakıl, çamur yok. Sadece etkinlik öncesi kontrol edilecek, yabancı maddeler temizlenecektir.

@Bahadır Gürel
Bizler de katılacağız. Gidilirse öğleden sonra çıkılabilir. 11:00 gibi bitecek.

@yasirkidil
SPD tabii ki serbest. Eşleştirmeleri organizasyon günü kura ile belirleyeceğiz. isteyen olursa nadir olarak arkadaşı ile yarışmasına izin vereceğiz gibi duruyor. :)

• Beğen
Tepkiler: ottcci
Etkinlikle ekipman kısıtlaması olacak mı ? Mesela minimum bisiklet ağırlığı ya da aerobar kullanımıyla ilgili bir kural var mı?

@evrenozbilen Elinize kolunuza sağlık çok iyi organizasyon olacak. Bir isteğim olacak ben ve benim durumumda olanlar için.
Şehir dışından tek yarışlık katılacaklar için de şöle kapışma bitince bi yarım saat ayrılsa çok iyi olur, çünkü her hafta şehir dışından gelmek zor,

• Beğen
@uguryilmaz144

Bisiklet ağırlığı ile ilgili bir kısıtlamamız yok. Sadece bisiklet tipi kısıtlamamız olacak. Yol bisikleti tercihimiz olacaktır. Pist ve TT bisiklet adaletsiz olacağından kabul edilmeyecek.
Tüm detaylar/kurallar burada yazıyor: (link)

@Kazuya
Çok teşekkürler. Bu tarz bir etkinliği açıkçası düşünmedik. Bunun cevabını şuan için vermeyeyim. Sizi anlıyorum, kendi içimizde bir konuşup, cevap vermek isterim.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Etkinlik süper ön kayıt formunu doldurdum. Tur süreleri nasıl tutulacak kronometre ya da transponder sistemi mi kuracaksınız ?

@Ufuk Demirtürk minimum bütçe, maksimum keyif hedeflenmektedir. Bir Hollywood filmi ile yarışacak iddiamız yok. O yüzden basit kronometreler kullanacağız. :)

Velodromun her iki düz kısmından hakem geri sayımı ve/veya düdüğüyle aynı anda başlayacak iki sporcunun 2800mt(7 tur) sonunda kendi başladığı çizgide bulunan hakemler tarafından süreler durdurularak, süreler karşılaştırılır. Daha erken turu bitiren veya 2800mt/7 tur’dan önce rakibi geçen galip olarak ilan edilir.

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Demirtürk
Herkese selamlar,

Öncelikle iyi dilekleriniz ve desteğiniz için herkese tek tek teşekkür ederiz.

Mükemmel, hatasız, her şeyin dört dörtlük olduğu bir organizasyon beklentisi oluşmasın :)

Biz de ilk sefer yapıyoruz. İlk elin günahı olmaz dediler, cesaret ettik girdik :)

İleriye yönelik çok güzel planlarımız var. Herşey bu organizasyondaki katılım ve seyirci sayısına bağlı.

Ne kadar çok katılım ve seyirci olursa, sponsor bulmamız o kadar kolaylaşır ve çıtayı yukarıya çekeriz.

Bir düşünsenize! Büyük skorboard'lar ile tüm derecelerin gösterildiği, profesyonel makineler ile güzel fotoğraflarınızın paylaşıldığı, sensörler ile herkesin derecesinin hatasız tutulduğu, mükemmel bir şova dönüşebilir bu organizasyon. Tüm bunların olması için tek eksiğimiz var. Seyirci ve ilgi. Bu ikisinin olduğu yerde, her türlü imkan oluşur, hem de kendiliğinden.
O yüzden City bike, mtb, single speed, hiç farketmez, bisiklete binen binmeyen herkesi davet edelim.

İlk şovalye kapışması olan 7 Mayıs'da herkesi Maltepe veledrom'da bekliyoruz. ((link))

Geri