Scudo Sports

Velespitli Deli: Yol Bisikleti ile Nasıl Tur Yapılır?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Yeni başlayanlar için yol bisikleti ile nasıl tur yapılabileceğini anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur. Yazımı okumak için...

Kod:
http://kilitlipedal.blogspot.com.tr/2014/07/yol-bisikleti-ile-nasl-tur-yaplr.html

Scudo
Bence gayet faydalı bilgiler benim gibilere yeterince yararlı olacağını düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.

okumak istiyorum fakat uzun metinlerde koyu zemin üzerine açık renk yazı çok kötü oluyor, gözleri mahvediyor :)

@Ali Uzel

Tur bisikletçisi değilim umarım beklentinizi yüksek tutmadınız :) 1 gün kalmalı Özdere ve Çeşme turlarına toplam 9 kere çıktım. 2 kere 3 günlük Bayramiç turu yaptım. Farklı yerler keşfetme merakım pek yoktur açıkçası.

@volkan a

Çok teşekkür ederim o şekilde düzenlemeye çalışacağım.

@Arda Beceren

14 yaşın da mı yaptın bütün bunları?

Velespitli deli dostum makul ortada duruyor iken sonu olmayan çözümlere yönlendirmeyin. Yol bisikleti ile tur F1 araçları ile tarlada dolaşmaya benzer. Çok konuşuldu çok tartışıldı. Yol bisikleti ile tura çıkmanın görece avantajı nedir allahaaşkına. Bence en fazla 1 saatte 5 km. En fazla o kadar. Oysaki turun başından sonuna aynı yol lastiği ile dolaşabileceğine eminmisin. Onu geçtim lastik patladığında o lastiği janttan sökemeyeceksin bile. Bir diğer nokta o lastikler ilk çukurda ortadan buz gibi soğuk suda beklemiş karpuz gibi yarılacak. Konfora hiç değinmiyorum bile. Tekrar etmekte fayda görüyorum eksisi artısına ulaşamaz bile.

Yol bisikleti ile tura çıktığımda her 200-250km de bir kalacak yer ayarlıyorum kendime, couchsurfing v.b. sitelerden, arkadaşlardan v.s.

Bagaj, çadır, sırt çantası uğraşmıyorum açıkcası. Çünkü bagajı taktın mı tur havasına girersin, performans biter.
Tur havasına girdikten sonra da oturup yol bisikleti kullanmanın pek bir anlamı yok...

Yolun eğimi, rüzgar, yağmur ve bacaklar mesafe konusunda oldukça belirleyici oluyor.

@mehmetsunu

Beklentinizi çözemedim ama ben elde olan bir bisikletle nasıl tura çıkılacağını gösterdim. Diğer bisikletler kadar keyifli olmayacağını da söyledim. Kendi bisikletim ile gezdiğimde 200 kilometrelik turlarda bir sorun çıkmadığını biliyorum. Tecrübeli biri olmamama rağmen çok zorluk çıkarmadığını belirttim. Lütfen yazının amacını çözmeye çalışın.

@Ali Uzel

Şahsen 5-6 kişilik gruplarla gayette keyif aldım. Neden bu kadar küçümsediniz ?

@Ali Uzel

Şahsen 5-6 kişilik gruplarla gayette keyif aldım. Neden bu kadar küçümsediniz ?

@Oguz_

Dediğim gibi yazıdaki amaç yol bisikleti ile tura çıkmak isteyenin bir fikri olsun diye. Yani yol bisikleti kullanan biri tura çıkmak isteyemez mi en azından 1-2 kere ? Ayrıca mesafenizi takdir ettim, eğer bu birkaç gün sürüyorsa gerçekten muhteşem :in:

@Arda Beceren

Lütfen o zaman kelimelerimizi bisiklet jargonuna uygun kullanalım ve yaptığımız performans sürüşlerini tur kapsamında değerlendirmeyelim. 200 hatta kimi zaman 300 km ye kadar sürüşler yol bisikletçileri için günlük sürüş kapsamındadır. Biz tur denilince buradan çıkıp en az bir hafta sonra eve dönüşleri kasdediyoruz.

yol bisikleti ile tura super cıkılr 14 yasında dıye ınsanların sevkını kırmaya kımsenın hakkı yok arda bursadan sana tam destek pedalınaa kuvve her zaman onune engel ler cıkacaktır sen yoluna devam et bılınclı olman cok guzel keske bende senın ysında bu spora merak sarıp goruslerımı paylassaydım Yol bisikleti hassastır her yola gelmez diyenlere. ıhtıyar abıden alıntıdır.. Bence eger araziye girmeyecekseniz, en iyi tur bisikleti yol bisikletidir. Muhakkak ki üzerine oturup uzun yol yapmaya alisik olmak gerekir. Ben yillarca turlar icin sehirde kullandigim, ise gittigim bisikleti kulandim. Son iki senedir arkaya bir romörk takip yol bisikletlerimden birisiyle tur yapiyorum.

@mehmetsunu

İhtiyar abi bu konu hakkındaki deneyimlerinizi paylaşırsanız bisiklet turculuğunda çığır açan bir kişi olursunuz. doğrusu yol bisikleti ile turculuk hala bizler için tabu niteliğinde. Oysaki römork imkanı kullanılırsa neden olmasın. İllaki bagaj bağlantısıda istemiyor. Bisikletseverlerin aklı yol bisikleti denilince karbon malzemeye gittiğinden dolayı bu alternatifi pek düşünmüyorlar. Çelik kadrolu bir bisiklet ile pekala tur yapılabilir. Lakin sizin bisiklette olduğu üzere 28 ebat bir lastikle yüklü bir şekilde ne derece dengeli gidilebilir. Yokuşlarda ve virajlarda römork ile girdiğiniz maksimum hız nedir. Daha detaylı anlatımlarınızı bekliyoruz. bu yorumu da sız yazdınız sanırım amc tartısma degıldır yanlış anlasılmasın sımdıden tesekkurler. yol bisikleti ile tur | Sayfa 2 - BisikletForum

@mehmetsunu

Siz yol bisikletinden bahsettinize emin misiniz ? (İlginç Doğrusu)
Yada hiç yol bisikleti kullanmadınız ?
Şile de çıkmadım rampalar inmedim inişler(inişlerim mi çok geliştirdim özellikle) ve araziye giriyorum evet evet arazi böyle taşlı topraklı koskocaaa taşların oldu alana lastiğim patladı mı peki malesef ya o kadar zorladım patlamadı lanet olası(doğru basınç mı acaba bilemedim) ee tabi bi mtb gibi arazide hızlı gitmiyor bu velet jant profili çok aşada mtb ye mi geçsem %19 %20 lı eğimleri çıkar mıyım ki 15-16 kilo ile(benim yarım nasıl taşırım onu) 52 kiloyuz onu taşıcaz diye ölmeyelim aman yol bisikleti onur boşver bilmiyor bu bisikletforum biz kendimiz binelim buna boşver onlar SONSUZA kadar yol bisikletini kötülesinler tur yapılamaz desinler biz yaparız hepsini dimi :)

@Ali Uzel

Hiç yoktan faydalı birşeyler sağlamış,sizin konulara yaptıklarınızın aksine.

@ebubekir sözbir

ebubekir abi desteğin için teşekkür ederim, insanlar bu şekilde yazılar yazmak için çok fazla olgunluk bekliyor olmalı, oysa ben sadece eğlenmek için yazıyorum. Para kazanma amacım da yok. Yazıda da özellikle belirttim insanların önyargılarını. Sırf yaşımdan dolayı bu yorumlara maruz kalacağımı biliyordum. Team Sky yarışcısı değil kimse, elbette tecrübeliler var ama bu forumun çoğu 200 km yolu antreman olarak görecek kadar tecrübeli değil, ben de dahil.

@GurkanSamet

Yaptığım turları belirttim, yaşım küçük ve yol bisikleti kullanıyorum diye umrunda olmuyor işte kimsenin.

@Onur Gunes

Bilmeyenlerin öğrenmesi için uğraşınca kavgalar çıkıyor maalesef. Sürmeyen bilemez.

Edit: İyi ve kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim

@ebubekir sözbir

Şimdi görünüşte benim city bike ımdada city bike olan bir bisikleti sırf gidonu drop diye yol bisikletimi kabul edeceğiz. Yok o kadar. Tur bisikletim olmasına rağmen bagaj takmayıpta-ki takabilirim- römork takanda benim. Bundan sonra bana çelik, alü, titanyum vs bisikletleri yol bisikleti diyen arkadaşlarında çok fena kalbini kırarım. Madem alü yol bisikleti ise tour de france deki enayiler binsinler alülere, cromolilere yarışşınlar. Dünyada race bike denilince akla gelen bisiklet karbondur. Karbon bisikletle turlayacak olan adamında boyunu görmek çok isterim. ( ama yolun ikiyüzüncü kilometresinde 'benim 7 binliralık karbon kadromda kırıldı hühüüüühööö' diye ağlamasın)

@Arda Beceren

onemlı olan senın surmen zaten bunu yaptıgını bı ze de gosterdın yol bisikleti ile tur | Sayfa 2 - BisikletForum bu lınkte ıhtıyar abının yazıları var ılerde b tarz romork dusunursen ve ya daha uzun turlara cıkmayı emın ol cok faydası olacaktır senın yasındakıler bılgıssayr basında koca gun otururken sen ozguvenınle yollara cıkıu-yorsun ama kendıne dıkkat et bısıklet ekıpmanlarını kask reflektorlu yelek stop ıhmal etme pedalına kuvvet ılerde senden daha guzel yazılar beklemek dılegıyle takıpteyız

@mehmetsunu

Üslup düşürmek ne için ? O zaman buyrun alüminyum "yol" bisiketi satan bütün markaların kalbini kırın. Kolay gelsin. Birde belirteyim, yol bisikletine merakı olup karbon bisiklet alacak maddi durumu olmayanların hevesini kırmanın hiçbir gereği yok.

Geri