Scudo Sports

Velespitli Deli: Yol Bisikleti ile Nasıl Tur Yapılır?

kardeşim güzel yazmışsın ama sanki az olmuş daha detaylı bile anlatabilirsin(ilerde,boş oldunda) siteni sık kullanımlara ekledim bile eline sağlık :)

Scudo
@ebubekir sözbir

Çok teşekkür ederim romörk hayalim var, 1-2 seneye almayı düşüneceğim. O zamanda marka konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Güzel uyarılarınız için çok teşekkürler.

@mehmetsunu

arkadas turdan bahsedoyor sızde yarıstan dayanıklılık konusunda korbonlar dayanık degıl demıssınız bu vıdeoyu ızleyın yorumunuzu kutfen ondan sonra yapın (link)

@Arda Beceren

o konuyu kesınlıkle okumanı tavsıye edrım 2 3 4sayfalarda romorkun bılgılerı mevcut 60 euro faalan ıhtıyar abının yorumlarını oku kesınlıkle senı bılgılendırıcektır (link)

@Onur Gunes

Bende çömezlikten kurtulunca daha detaylı anlatabilirim. İlginiz için çok teşekkür ederim :rolleyes:

@Arda Beceren

Bak dostum dünyadaki trend ne yazıkki bu dünya keskin standartlar içinde ve ne yazıkki kabullenmemiz gereken gerçekte bu: Yol=karbon. Yarışlarda yarışan bisiklet karbondur ergenlerin kendi aralarında eğlenmesini bir yana bırakırsak hiçbir yarışta alü malü görmedim. Dünyanın geldiği trend budur. Gerçeklerde bizim karbona ulaşıp ulaşamadığımızdan bağımsız olarak acımasızdır.
NOT: Hayatımda hiç karbon bisikletim olmadı ama hayalperestde değilim.

@mehmetsunu

Şu mesajın üstüne Martyn Ashton videosu paylaşılır, Oran: 1,10

@Arda Beceren

@mehmetsunu

abi kusura bakmada sende ne yol bisikletine karşı kinin nefretin varsa buraya yazıyorsun nerden geliyor bu nefret kin anlayamadım açıkcası :S

@mehmetsunu

Umarım hepimizin bir karbon bisikleti olur. Şimdilik "drop barlı şehir bisikletlerimiz" ile idare edelim. Keşke Gürkan Genç gibi idollerde zorlu şartlarda "drop barlı şehir bisikletlerini" test etsede görsek.

@GurkanSamet

:alkis: :in:

@Onur Gunes

Düzelteyim,sorun yol bisikleti değilde sanırım alu vs karbon :D

Yarın Cannondale şirketine mail atacağım Caad üretmesinler artık veya Cacd yapsınlar onu.

Alın size karbon yol bisikleti ile tur:
(link)

Londra'dan İstanbul'a, 3400 kilometre, 12 gün.

@Murat B.

Nerde kaldın Murat abi ya seni bekliyorduk :D

@GurkanSamet

Çok yalnış yoldalar, gözümde düştüler şu an :D

@Murat B.

sevgili murat b. bisiklet ilmine bilgine sonsuz saygı duyarım. Amma belki 50 kez videosunu seyrettiğim bu performansta çadır nerde mat nerde uyku tulumu nerde kamp mutfağı nerde yemek nerde içmek nerde giysi nerde diş fırçası nerde don nerde fanila nerde yedek ayakkabı nerde sabun nerde deterjan nerde ocak nerde benzin nerde kartuş nerde fotoğraf mak. nerde şarj cihazı nerde solar panel nerde yedek pil nerde kab nerde kacak nerde.
Bence tour de france dan hiçte farklı olmayan bir performans sürüşü.

@Arda Beceren

Peter sagan a söylerim bundan sonra caad kullanır

Bence tüm mesele ne istediğin ve aktiviteni nasıl adlandırdığın ile ilgili. Tanımlar önemli. Gerek forumdan gerekse Murat'ın verdiği linkten çok net bir şekilde görüyor ve anlıyoruz ki yol bisikleti ile "tur" yapılabiliyor. Neden tur'u tırnak içinde yazdım ? Çünkü 3400 km gelen kişi, ya da kaç km olursa olsun farktetmez, yapmış olduğu yolculuğu tur olarak adlandırıyor. yol boyunca yeni yerler görüyor. Farklı iklimleri yaşıyor. Her şeyden öte o heyecanı ve mutluluğu hissediyor. Bence, tur illa çadır-mat-kap kacak (temel onarım seti, iç lastik vs hariç) vs gibi alet edevatlar ile yapılan bir şey değildir. Yola çıkarsın, belli bir mesafe sürersin, bir yerleşim yerine varırsın, dinlenirsin ve kendini hazır hissedersen yola devam edersin. Yani demem o ki yol bisikleti ile yapılan şey, TDF benzeri bir şey değildir. Kim yolculuğundan nasıl zevk ve heyecan duyuyorsa "tur" dediğimiz şey bence odur.

@Onur Gunes kinin sebebı kendı yorumundan alıntıdır Beni bu forumda bilen bilir. İlla fitnes da fitnes der başkada bir şey demem. City bike ım yazlıkta kaldıya birkaç haftadır oğlanın mtb sine takılıyorum. Ne diyim bu birkaç hafta içinde bütün önyargılarımı tnt gibi havaya uçurdu bu mtb olayı. Ne biliyim bu mtb aşk gibi tutku gibi birşey bunu anladım. Ne kontroldür yarabbim. Gidona bir yapışıyorsun hani şu dedem korkut masallarındaki boğaçhan boğayı buynuzlarından yapışırda yere çalarya öyle birşey. Buynuzlarından yakalanmış bir damızlık boğa gibi yüzünü nereye istersen çeviriyorsun. Kontrol ful sende. İşte artı bir. Durun durun daha varan 2 geliyor. Ondan sonracığıma serçebatmaz kıvamında bir kahve koy içe içe git. Racinglerdeki o gerilim mtb deyok. Arkana bak dön bir daha bak bisiklet kendi altında gidiyor zaten. Tıpkı otomatik pilota geçmiş bir uçak gibi. Dur bitmedi geliyor varan 3. Hiçbir city bike vede yarışta bisiklet altında asena benzeri dansöz gibi kıvırmaz ama bu mtb başka. Ayağa kakıp bir depara geçiyorsun o biçim. Birde hızla giderken frenlere asılıp ayağını yere koyma olayı yokmu karizma üzerine karizma. Geçen bir davınhil inişi seyrediyorum adam bisikleti mübalasız 90 derece yatırmış gidiyor yok böyle bir şey. Sürücüsüne sadık bu mtb bir köpek gibi raycinglere hiç güvenemiyorum kırk yılın spartaküsünü bile hastanelik ediyor nerde kayar nerde takla atar belli değil. Birde mtb nin gelişmeye açık teknollojisini seviyorum. Olmadık teknik işin içine giriyor bir foxun terralojik amortisörü nedir be. Mtb olayına iyiden iyiye ısındım kanım kaynadı ama eşek ölüsü olmayacak şöyle 10 kg bir mtb havalı fox amorisör max 1.5 kg, bir hidrolik disk fren ne biliyim böyle yemede yanında yat uyu tadında bir mtb. Mirim artık city bike ı kaldırmlardan indir çıkar yapmaktan sıkıldım. Engel tanımaz bir mtb de kötü olmaz hani.

@Hasim Demirtas

Nutkum tutuldu. Anlaşılması gereken şeyi çok iyi anlatmışsınız. 200 liralık bir bisikletin birine verdiği keyfi belki biz bile bisikletten alamıyor olabiliriz. İnsan yaptığının adını ne koyarsa koysun zevk ve heyecan duyuyorsa bence artık tanımlarında bir önemi kalmıyor.

Blogger hesabımı bir sonraki yazıya kadar dondurdum. Konu silinebilir.

Bak Ardacım,güzel kardeşim. 14 yaşında olmana rağmen birçok laklakçı arkadaştan daha faydalı şeyler yapıyorsun. Maşallah üslübun da konuşma tarzın da çok güzel. Elbette hataların ,yanlışların olacaktır.Bunları düzeltmene yardımcı olmak adına eleştirmeyip, yaşına takanlara ve boş konuşanlara aldırma.Kendine iyi bak.Blogunuda kapama.

(not: yoğuntalep üzerine 60 euroluk römorklar 145 euro'ya çıkmış. İndirime girene kadar bekleyeceğiz )

@Soner Közen

Sadece dondurdum çünkü ramazandayız ve tura çıkamıyorum, turlar dışında konu bulmak zor her gün yazmam da zor. Öneriniz ve desteğiniz için çok teşekkürler. Römork indirime girdiği an alalım bari, tekrar çıkar falan :)

@Arda Beceren

Yazını eleştirmedim Arda ama madem konu açıldı eleştireyim o zaman, tebrik ediyorum seni, umarım hevesin kırılmaz.

200km mesafe normal bir rakam benim gibi kondisyonsuz birisi için, tabi altımda hatırı sayılır bir bisiklet var (ful karbon ve süper aerodinamik *selem gidonun 17-18cm üzerinde seviye olarak* ve 14cm gidon boğazı var, kadro 50cm). İyi bir kondisyona sahip birisi bu bisikletle o mesafenin iki katını yapar açık konuşmak gerekirse ama sen gözünü rakamlara takma, ben de takmıyorum, keyif almaya bak, rakamlar amaç değil araç olsun.

@Oguz_
200 kilometreyi bu formun çoğu yapamaz asıl kondisyonlu sizsiniz burada :)

Kardesim milleti bosver kendi yolunda takıl... Bi süre sonra millet taklır pesine zaman bırak. Blog içinde merak duyma forumda aktif ol yeter.

Geri