Yok anam yok. Biz toplum kavga etmeden hiç bir konuda uzlaşamıyoruz. Hayır uzlaşmak zorunda da değiliz yani. Tamam, sen böyle düşünüyorsun, ok. Ben de böyle düşünüyorum, bu da ok.
ee?
işte mesele bundan sonra başlıyor. Bize göre ok olan şeyin karşıya göre de ok olmasını istiyoruz. Çünkü biz doğru olanı biliyoruz. O ise yanlış.
Kimse kimsenin ok'ni benimsemek zorunda değil, ama benimsetmek için diretiyoruz ya, asıl mesele burada. Herkesin ok'ine kimse karışamaz. Senin düşüncen bana göre doğru da olabilir yanlış da olabilir, bu senin meselen. Beni ilgilendiren şey, senin bana bunu diretmen olur. İşte o zaman sana karşı çıkarım. Senin kabul ettiğin gerçek her ne olursa olsun, benim gerçeğimi etkilemez zaten. Sen yanlış yoldasındır, olabilir. Belki fikrimi beyan eder,m ama ısrar etmem ve diretmem.
Konuya dönelim.
Ben şahsen sadece vegan bir yiyecek tarzını asla benimsemem. Benimseyip buna göre yaşayanlar var. Ve hatta nedenlerini araştırdım, okudum, bizzat sordum, dinledim. Kendi savunmalarına göre mantıklı ve haklılık payları da olabileceğini gördüm. Ama bunların hepsi o kişiyi ilgilendiren bir şey. Onlar istiyor diye ben vegan olmam, ben istiyorum diye onlar da kuzu kavurma yemez.
Sorun var mı? Buraya kadar yok. Bundan sonra bir ısrar bir sen yanlışsın bir diretme olursa işte o zaman içinden çıkalamaz hale gelir.
amma yazdım ya tamam bitti