Scudo Sports

Varikosel için Sele Seçimi

@Melih Muratoğlu
Yani demekistiyorsunuzki, brooks selesini aldiniz aldiniz, almadiniz bisikleti hayatinizdan silmeniz gerek. Ama önerdiginiz seleyi sadece kullaktan duymayla öneriyorsunuz, ne diye sorulunca ne oldugunu bile bilmiyorsunuz.
Buna ragmen ya brooks alacaksiniz yada bisikleti unutacaksiniz yani budurumda diger seleler cöptür demek istiyorsunuz.

Lutfen bilincsiz önreilerde bulunmayin ve insanlari yanlis yönlerdinmeyin.

Siz Brooks öneririken:
Hocam sınırından döndüm diyebilirim.3-4 gün süren ağrılar durum çok kötüydü.Sele gerçekten önemli ve tayt giyimi çok tetikliyor.Birkaç gün okulda otururken bile zor durum yaşatıyordu :)Eğer devam etmek istiyorsan brooks sele almanı tavsiye ederim.Ya da bisikleti bırak hocam.

Arkadas model soruyor:
Peki hangi modelini?

Siz: (ciddi ve bilincli sekilde sundugnuz sele üzerine bilginizin olmadigi an)
Bu konuda pek bilgim yok,bilen arkadaşlar var ise bilgilendirirler.

Scudo
Biraz geç olmuş ama bir kaç şey eklemek isterim.

Spermlerin sağlıklı olarak kalması için belirli bir sıcaklığı geçmeyecek şekilde korunması gerekmektedir. Bu sıcaklık da normal vücut ısısının bir iki derece altıdır. Erkek yumurtalarının vücudun içinde değil de vücut dışında yumurtalık dediğimiz keselerde saklanması bu nedenledir. Anne karnında, her iki cins bebekte de yumurtalar karnın iç bölgesindeyken, erkek bebeklerde yumurtalar doğuma kadar vücudun dışındaki torbalara inerler.

Soğuk havalarda veya soğuk suyla banyo yaparken ya da soğuk bir denize girdiğimizde testis bölgesinin adeta yekpare hale gelerek :):) vücuda yaklaşmaya çalışması, sıcak havalarda veya sıcak suyla banyo yaparken ise vücuttan kaçarcasına aşağı doğru sarkması bu yüzdendir. (Yer çekimi?)

Bu nedenle çok sıcak suyla banyo yapma alışkanlığı, sürekli olarak dar ve vücuda yapışan iç çamaşırı giyme, çok fazla oturarak çalışma gibi durumlar testis bölgesindeki sıcaklığı artıracağı için sperm kalitesini düşürmektedir.Tellaklar, taksi şoförleri, sürekli oturarak iş yapmak zorunda kalan meslek grupları risk altındadır. (Bizim mahallede bir tellak var, 6 çocuğu oldu gibi örneklerle gelmeyin, kalbinizi kırarım. Kesin kısırlaşır diye bir şey yok, risk altındadır.)

İşte bu nedenle bisiklet taytını veya benzer yapıda veya likralı bir iç çamaşırını her gün işe gitmeden önce pantolonun altına giyer, bütün gün kalkmadan bilgisayar başında oturursanız sperm kalitesi düşecektir, bu da normaldir.

Ancak sadece bisiklete binerken, spor amaçlı olarak giyiyorsanız, (zaten başka amaçla niye giyelim, Superman miyiz? :)), düzgün havalandırması olan bir model tercih ederseniz herhangi bir sıkıntı olmaz. Üstelik spor nedeniyle hem ruh sağlığınız hem de genel vücut sağlığınız düzelecek, bunlara bağlı olarak üreme sağlınız da olumlu etkilenecektir.

Herkese keyifli pedallamalar ve sağlıklı üremeler dilerim :)

@Gün A.
@Murat Cömez
Sonuç olarak ? Ben bilinen en iyi seleyi söyledim.Sonrasında da bunun ameliyatını olan veya hastalığını geçirmiş insanlar bunun böyle olmayacağını söyledi.Ne diye ortamı kızıştırıyorsun ?

@Melih Muratoğlu
Öncelikle kizistiriyorsun degil, benim size yazdigim gibi kizistiriyorsunuz olacak. Sonra ben ortaligi kizistirmiyorum, tanimadiginiz sadece kulaktan duydugunuz bir seyi önermeyin diyorum. Brooks herzaman en iyi sele degildir, onunda var alt ve üst seviyesi.

Geri