Scudo Sports

Varan Turizm Bisiklet Düşmanı

malazivore

Aktif Üye
Tepki
190
Arkadaşlar merhaba,
Varan Turizm müşteri temsilciliği ve halkla ilişkiler bölümü ile yaşadığım bir telefon tartışmasını buraya aktarmak istiyorum...

Eşim ve oğlum Antalyaya gideceklerdi. Onlara telefonla bilet ayarlamak için Varan Turizmi aradım. Yer ayırtana kadar herşey güzeldi. Ama ben yolcularla birlikte bir çocuk bisikleti de taşınacağını söyleyince herşey tersyüz oldu. Önce bilet için aradığım yer kesinlikle bisiklet taşımadıklarını bunun şirket politikası olduğunu söyledi. Ben de otuz kiloya kadar yük taşıma hakkımızın olduğunu söylediğimde bunun içinde bisikletin olmadığını söylediler. Ben ısrar edince de Halkla İlişkiler telefonunu verdiler. Oradakilerin de inanılmaz bir tepkisi vardı bisikletlere karşı. Yaklaşık yarım saatlik bir konuşmadan sonra bize bilet almamızı otobüse binerken kaptanın isteğiyle bisikleti taşıma ya da taşımamaya karar verebileceklerini söylediler.

Yani ben bisikleti oraya kadar taşıyacağım. Biletimi satın alacağım. Sonra kaptan beyimizin keyfine göre oradan tekrar bisikleti geri taşıyacağım vs. vs.

Ben de lanet okuyup bir de bolca küfredip kendilerini teşhir edeceğimi bu davranışlarını birçok yere bildireceğimi söyleyerek telefonu kapattım ve Kamil Koç'tan biletimi aldım.

Valla roman gibi oldu ama tam olarak yaşadıklarım ve zaman kaybım da cabası.

Cumhuriyet, Sabah, Evrensel, Birgün ve Milliyet gazetesinde tanıdık muhabir arkadaşlar var ve bunları uygun bir haber diliyle teşhir eden yazılar çıkmasını sağlayacağım.

Scudo
evet böyle bisiklet düşmanı firmaları her ortamda teşhir etmek lazım.

Bisikleti götürürken koridorda mı durması gerektiği için sorun oldu?

Koridorda değil bagajda durması sorun oldu. Görüştüğüm halkla ilişkiler sorumlusu şahıs bunun şirket prosedürü olduğunu ve asla bisiklet taşımayacaklarını belirtti. Bisiklet de 16 inch çocuk bisikleti.
Ben firma yetkilisine sökeyim güzelce paketleyeyim dediysem de bavul dışında hiçbir bagaj taşımadıklarını ve istersek bir ücret karşılığında Varan Kargo ile gönderebileceğimi söylediler

Ben Varan ile bisikletimi taşıdım... 2006 da İzmir yarışından sonra Bodruma gitmiştim. Bisikletimi çanta içerisinde idi üzerinede kırılacak die sticker yapmıştım bir güzel... Üstünde otuz punto ile "Dream Bike Inside" yazdığı halde aldılar bagaj raflıydı üst rafa koydular yan yatırıp...

@Hasan Çağrı

bildiğim kadarı ile varan, ulusoy ve kamil koç bisiklet taşımıyorlar. o yüzden kamil koç'un taşımış olmasına şaşırdım, ben geçen yaz taşıtamamıştım...

varan, düzgün bavul dışında bir yük (koli, denk, çuval vb.) taşımıyor, kendilerince bir first class anlayışları var, hamallığa gelemiyor nazeninler.
hakan bey'in taşıyabilmesi de bisikletin çanta içinde olması sayesindeydi sanıyorum...

bisiklet taşımak istiyorsanız öncelikle metro vb gibi daha kalender firmalarla muhatap olun. bir diğer yöntem de bisikletten hiç söz etmeyip, baskın basanındır diyerek orada şoförü iknaya çalışmak, ama her zaman sökmez...

Kamil Koç daha önce forumumuzdaki arkadaşlarımızın çabası ile bisiklet taşımayı koşulsuz olarak kabul etmiş ve yönetmeliğine koymuştur... Kesinlikle taşıtmalısınız... Biz sürekli Kamil Koç kullanıyoruz gidebildiğimiz her yere grup olarak...

• Beğen
Tepkiler: sgtalper
http://img329.imageshack.us/img329/7497/bisiklethu1.jpg

Kamil Koç basın bildirisiyle bisiklet aldığını kanıtlamış durumda.

Varan içinse çok üzgünüm. Elinizden geleni yapın ve afişe edin. Uzun süredir severek kullandığım bir firma, ama bu şekilde kesin bir yargıya varmaları hoş olmamış.

Yine de bisikleti adam gibi paketleyip götürünce sorun çıkarmadıklarını biliyorum. Daha önce bir arkadaşım İstanbul-Kuşadası seferinde Varan kullanmıştı.

Varan firmasını da, yollar üzerindeki dinlenme tesislerini de oldum olası sevmem. Kaynağı belirsiz, gayet dayanaksız bir snoblukları var. Serbest pazar ekonomisini anlatan kalın bir kitap bulup CEO'larının camından içeri atmak lazım.

neyse va burda varan bizi kaybetti sonuçta. bu sitedeki herkesin bisiklet taşımak için başka firma kullanması varan için çok büyük bir müşteri kaybı demektir.

Kamil Koc daha sonra sonuk bir basin bildirisi ile bu hizmetini geri cekigini aciklamamis miydi, ben mi yanlis hatirliyorum?

Mesaj açıktır. Bu durum karşısında sizin yanınızdayım. Kendi adıma Varan bitmiştir. Kamil Koçun dost broşurlerini zaten forumdan indirdim böyle bir durumda kendilerini deneyecegım umarım aksilik çıkmaz.

İyi Sürüşler...

iki kere metro firmasıyla bisiklet ve yük parası yüzünden tartışdım. biletli yolcu olmama yük parası istiyorlar. Ama kamil koçla seyahatda bisiklet kolisini sorunsus aldılar. Bu firmalar içinde metro turizm kadar yaramaz dandik firma yok. varan ve ulusoy firmalarının ise sadece elit insanları taşıma politikalarını hiç sevmiyorum. İnsanların kılıgına görünümüne göre muamele yapıyorlar. Gündelik kıyafetle gidersen yer yok takım elbiseyle gidersen yer var. Bu bir ayrımcılık.

bence bu işte bi yanlışlık var...çünkü neredeyse 1 yıl boyunca birikmiş bonus puanlarımla yaklaşık 10 kez filan varanla seyahat etim ve hepsinde de biskletim yanımdaydı:)benden tek ricaları yag,vesaire bulaştırıcak yerlerini güzelce sarmamdı.
onun dışında gayet özenle bütün bagajlar yerleştirlidikten sonra en üste de bisikletimi koydu....beyefendinin bahsettigi bu olay bir istisna olmuş kanımca....
kıyafet olayına da gelince,istisnasız hepsinde altımda kapri üstümde t-shirt kombinasyonuyla seyahat ettim:)

Halkın bisiklete bakış açısı bu.
Bilet almaya veya otobüse bisikletinizi koymaya Smokinle de gitseniz, bisiklet varsa bittiniz.
Çünkü onlara göre adamlığınız bitiyor.Saygınlığınız kalmıyor.
Basına her türlü bisiklet sorunumuzu iletmeliyiz, böylece ne kadar kalabalık ve tepki verebilen bir kitle olduğumuzu anlarlar.

Çözümüm, bir bisiklet çantası edinene dek her yere binerek gitmek.
Ucuz sanmayın, TR fiyatı 110 euro. = ~200ytl

biz zaten yeterli ambalajımızı yapıyoruz. herhangibir akıntı sızıntı olamaz bende bu firmayala seyhatlarım oldu . bisiklet taşımadım ama arkadaşın bu uyarısını dikkate alacağım. diğer arkadaşalarında dikate alamasını. seyhatım bitmiştir. avurpada insanlar bisikletlerini valiz gibi yanında taşıyor. avurpalı olamamışlar.

Arkadaslar bu olay Amasrada basimiza geldi bizim METRO turizm yazanedeki arakadastan bileti aldik ama otobus soferi basladi kufur etmeye nasil insanssiniz diye ,daha olayi anlayamadik, yok bisiklet tasimista onceden dosemyi cizmis ,artik sinirlendik cikardik matlari serdik yere bu sefer bunu kabul etmedi ,aldi bisikletleri mirildana mirildana ust uste cat cut koydu
Kamil KOC firmasi bilmiyorum daha hic tasimadim ama internet haberlerinde okudum bisiklet icin bagaj olayi var diye cok mutlu oldum ,bilmiyorum kimin basina geldi yada Kamil Koc tasimiyormu yoksa ,bilgilendirirseniz seviniriz...

sonuç açıkca ortada, zorlamaya gerek yok, kamil koç veya metro zorlamadan taşıyorsa düşünmeye gerek yok bence, üstelik en pahalı firma ile seyahat için bide üstüne rica minnet edemeyiz tabiyki. ben bilmiyordum. paylaşım için teşekkürler,

Arkadaşlar bugün Varan Turizm Halkla İlişkilerden aradılar. Uzun uzun yanlış anlaşıldıklarından bahsettiler veeee önümüzdeki dönem içinde tüm otobüslerinde bisiklet ve sörf için bagaj ayıracaklarını ama kesin bir tarih veremeyeceklerini söylediler. Ama bence bekleyip görmek lazım. Bunların sağı solu belli olmaz...

Bu arada ben onlara gönderdiğim mailde bizim forumdan da bahsetmiştim. Bence sevindirici bir gelişme. Az gibi gözüküyoruz ama inanın etkimiz sandığımızdan da fazla...

Bu arada mesajlarıyla destek olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler

Geri